Pływanie

Katsuko

Re: Pływanie

Post autor: Katsuko »

Czytałeś post Ichirou? Widziałeś podane przez niego prędkości? To mistrzowie świata, a nie jacyś zwykli ludzie. Porównanie ich do ninja jest całkiem trafne.

I nie, twój przelicznik nie jest całkiem ok. Trzeba to ustalić dla ludzi, dla ninja, dla Hoshigaki i dla ich rekinów.
0 x
Kazaru

Post autor: Kazaru »

Sam nie wiem jak to się końca rozwiązać, bo obie strony mają rację. Liczę na adminów bo ja zawsze uciekałem od cyferek na pbf, a tu zaraz będzie prędkość w metrach na sekinde, a w temacie o łukach promień padania strzały. Wyolbrzymiam, wiem, ale zawsze byłem zdania że takie szczegóły nie są aż tak potrzebne. Dla mnie to gra wyobraźni, a od takiej mechaniki zazwyczaj byli sedziowie. Tyle ode mnie.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

Tak, to są zwykli ludzie. Co z tego, że mistrzowie świata? To co oni prezentują to raptem poziom Doko/słaby Akoraito. Porównywanie ich do silniejszych wojowników nie ma sensu.

I być może mój przelicznik nie jest całkiem ok. Ale za to Twój za bardzo osłabia Hoshigakich. Dlatego nie mogę się na niego zgodzić, ale moje zdanie pewnie niezbyt kogoś obchodzi. Mogę je jednak wyrazić dla zasady.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Kwestia ile trzeba mieć szybkości aby biegać jak Bolt pojawiła się przy obliczaniu czy Murai powinien umrzeć I z Ava mówiliśmy, że to ok. 60-80 szybkości na forum jakieś. Jak dobrze pamiętam.
Ja jestem za tym (aby nie kombinować za bardzo po prostu, staramy się aby system dalej był prosty, a nie milion obliczeń) człowiek miał 0,7 szybkosci, Hoshigaki 1,2, a rekiny jak wodne stworzenia 1.0 bez zmian.
Do tego zastanowilbym się czy technika podana przez Murai'a zadziała po stworzeniu przez Hoshigakiego tej wielkiej banki wodnej dookoła siebie. Jak dla mnie póki ta wodę utrzymuje Chakra w tej formie będzie to niemożliwe.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kazaru

Brawo Hikari. Masz jeszcze coś z czerwieni. Podpisuje sie pod twoim postem.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

Ja również podpisuję się pod postem Hikariego.
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Murai

Post autor: Murai »

No i dobrze, ja jako prawie-czerwony przyklepuję tą ideę. W sumie jeszcze opinia Avy by się pojawiła i można na spokojnie wprowadzać
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Opis Statystyki Szybkość wspomaga poruszanie się i refleks wojownika. Im wyższa wartość statystyki, tym więcej ataków może wyprowadzić wojownik w określonym przedziale czasowym. Będą one znacznie trudniejsze do zablokowania, jeśli przeciwnik nie jest równie szybki co atakujący. Wysoki próg tej statystyki pozwala na szybsze poruszanie się po polu bitwy. Przeciwnicy nieprzyzwyczajeni do tak wysokiej Szybkości będą mieć problemy z oceną sytuacji. Od Szybkości zależy również refleks, jednak w stopniu stosunkowo niewielkim. Lepsze efekty uzyskać można rozwijając Percepcję.
Uwaga: Wytrzymałość powinna stanowić przynajmniej połowę wartości Szybkości.W przeciwnym razie organizm nie będzie w stanie wytrzymać osiąganych prędkości, co doprowadzi do błyskawicznego wycieńczenia. Tym szybszego, im większa jest różnica pomiędzy tymi dwoma statystykami.
Ograniczenia Szybkość postaci nieprzynależącej do klanu Hoshigaki znajdującej się pod wodą lub w innej cieczy o podobnej gęstości, ograniczona jest do 0,7x przysługującej jej normalnie szybkości - w stosunku do 1,2x szybkości członku szczepu Hoshigaki. Stworzenia wodne poruszają się z normalną szybkością (1,0x)
1-40 (BARDZO SŁABA) Pierwszy i najbardziej podstawowy poziom szybkości. Osiągnięcie tego progu nie jest niczym specjalnym. Shinobi na tym stopniu jest ledwo szybszy od "zwykłych" ludzi. Nic wielkiego, aczkolwiek widać różnicę. Można powiedzieć, że jest trochę szybszy od przeciętnego sprintera.
41-80 (SŁABA) Osoba na tym poziomie ma nieznacznie polepszony refleks i jest nieco szybsza niż zwykli ludzie, którzy nie przechodzili różnorakich treningów ninja. Poziom ten nie jest niczym wygórowanym, gdyż wciąż jest to praktycznie podstawowe wyszkolenie. Na jednak niezbyt wymagających misjach może okazać się w sam raz.
81-120 (MIERNA) Tutaj mamy już do czynienia z lepszym osobnikiem. Poświęcając sporo czasu na treningi, które wchodziły w aspekt szybkości, można osiągnąć ten poziom. Tutaj widać gołym okiem różnicę między osobą Ninja a zwykłym człowiekiem. Ktoś taki jest już dość szybki i ma jakiśtam refleks, ten aspekt może realnie wpłynąć faktycznie na walkę.
121-160 (PRZECIĘTNA) Ten poziom szybkości jest już faktycznie widoczny podczas walki, a raczej szczególnie jej. Pokonywanie średnich odległości jest dla użytkownika niczym wielkim. Refleks takiego kogoś jest już czymś poważnym i nie można sobie z niego żartować. Można powiedzieć że jest to typowy, wykwalifikowany Ninja.
161-200 (PONADPRZECIĘTNA) Ponadprzeciętny hmm... Ogólnie to mało co różni się od wcześniejszego przedziału. Jest to nieco usprawniona forma Przeciętnego Ninja. Jednak lepiej nie lekceważyć tego osobnika. Jeśli się to zrobi, może on nieźle zaskoczyć swojego oponenta. Jest to jeden z ostatnich poziomów szybkości. Lepiej jest więc uważać na takiego kogoś, zanim się spostrzeżemy możemy zostać pocięci zanim to zauważymy.
200-240 (WIELKA) Tutaj mamy do czynienia z kimś o wręcz niespotykanej szybkości. Ciężko jest walczyć z kimś, kto osiągnął ten poziom, jeżeli sami nie jesteśmy tak dobrze wyszkoleni. Dla kogoś, kto nie jest wystarczający mocny, przeciwnik na tym poziomie praktycznie pojawia się z jednego miejsca w drugie w ułamkach sekund. Nawet średniej długości dystanse nie są problemem dla takiego ninja, pokonuje je z łatwością w krótkim czasie. Na tym poziomie można mówić o byciu maestro szybkości.
241+ (MONSTRUALNA) Ten poziom jest już ostatni. Jak sama nazwa mówi, osoba, która osiągnęła taki poziom, jest niedoścignioną bestią szybkości. Jego refleks jest wystarczający do ogarnięcia swoich ruchów, a szybkość dorównuje błyskawicy. Tak, błyskawicy. Dla niewprawionych shinobi, ba, nawet dla tych, ponadprzeciętnych szybkością, ruchy takiej osoby są jak teleportacja. Ciężko jest z takim osobnikiem walczyć. Struś Pędziwiatr na sterydach.
Coś takiego będzie wystarczającym wyjaśnieniem?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kazaru

Jak najbardziej :)
0 x
Katsuko

Post autor: Katsuko »

Jestem za.
0 x
Masaru Yoshida

Post autor: Masaru Yoshida »

za
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

za
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Do wprowadzenia.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości