Opisy prowincji

Hisui

Opisy prowincji

Post autor: Hisui »

PROBLEM
Niektóre opisy prowincji zawierają potworne raki, od których aż bolą oczy i przeczą zdrowej logice. Przykłady:
1. Kyuzo
Zasięg byakugana maksymalny to 15 kilometrów. Ja rozumiem, że to jest na górze.. Ale ludzie, prowincja powinna mieć chyba więcej niż te 50 km?
2. Midori

Tego chyba nawet nie trzeba komentować. To samo, co wyżej.
PLUS ULTRA: Wiecie co jest najlepsze? Na mapie te prowincje są zbliżonej wielkości kappa No i przy takiej skali, Hyuo ma jedynie kilka kilometrów długości..
Obrazek
PLUS ULTRA ULTRA: Nawet jeśli przyjmiemy, że Kyuzo ma te 50 km, to mapa na środku będzie mieć tak z 250/350 km. A na tej przestrzeni mamy co najmniej kilka stref klimatycznych.
Dla porównania: W wymiarze północ-południe Polska rozciąga się na długości 649 km. W wymiarze wschód-zachód rozpiętość Polski wynosi 689 km.

ROZWIĄZANIE
Usunąć to i inne raki które się znajdą. Przejrzeć wszystkie opisy uważnie.

DODATKOWE UWAGI
Lubie placki. Also, jeśli znacie jakieś rakowe fragmenty to warto je tu pokazać i ułatwić pracę innym.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Re: Opisy prowincji

Post autor: Papyrus »

To jest bardzo dobra inicjatywa którą serdecznie popieram. Wyplenić raki z opisów. Sam tego dokonam jako fabular, ale opinia Venus byłaby tutaj najbardziej pożądana mimo wszystko :)
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Masaru Yoshida

Post autor: Masaru Yoshida »

Niee wszystko się zgadza jest okej z rozmiarami. A strefy klimatyczne można wyjaśnić tym że przez nagromadzenie shinobich do atmosfery leci sporo czakry co powoduje anomalie pogodowe w danych regionach. <kappapride>
Nie no zgadzam się, do poprawki xd
0 x
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

Amen kappa

To znaczy, zgadzam się.
0 x
Katsuko

Post autor: Katsuko »

Rozwiązanie jest proste. Obliczyć programami ile cm^2 mają dane prowincje. Potem za 1cm^2 przyjąć jakąś tam jednostkę i napisać na forum.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Myślę, że akurat strefy klimatyczne to najmniejszy problem, bo jak do tej pory nie było z tym problemu. Te opisy mają służyć moderatorom, sędziom czy też użytkownikom na potrzeby kreowania/tworzenia i to znacznego ułatwienia, ponieważ dostajemy już gotowy schemat który należy zaadaptować do sytuacji.

Co do jednak wspomnianych fragmentów podanych w opisie Kyuzo i Midori to owszem, jest to przesada i również jestem za szybkim pozbyciem się tego. Myślę, że temat można tym samym w ciągu 24h wprowadzić, jeżeli nikt nie będzie miał czegoś jeszcze do dodania. Od ręki wspomniane fragmenty się usunie, a jeżeli ktoś coś jeszcze takiego znajdzie - to może wrzucić ponownie do działu pomysłu, albo wykorzystać ten temat. Będzie wiadomo o co chodzi.

Howgh!
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości