Techniki a igły

Masaru Yoshida

Techniki a igły

Post autor: Masaru Yoshida »

PROBLEM
Koszt czakry jak za technikę rangi C. Ranga techniki C. Tworzą 5 oraz 7 igieł. Za mało moim zdaniem.
Nazwa
Hari Jigoku
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
20 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (od pięciu senbonów)
Dodatkowe
Wymaga uprzedniego użycia Hari Jizo
Opis Odmiana techniki Hari Jizo, w tym wypadku stricte ofensywna. Po utwardzeniu swoich włosów, użytkownik stroszy je i nastawia w kierunku, który sam wybierze. Następnie za pomocą chakry wystrzeliwuje je z ogromną prędkością. Dzięki tym czynnikom, ostre jak brzytwa i twarde jak stal igły z zastraszającą szybkością przeszywają ludzkie ciało, przechodząc przez nie jak ciepły nóż przez masło.
Nazwa
Hitei Musho
Pieczęci
Połowa pieczęci Barana
Zasięg Max.
15 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (od siedmiu igieł)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Specyficzne jutsu, pozwalające nam dość tanio wytworzyć sporą chmarę pocisków. Użytkownik przesyła chakrę do swojej jamy ustnej, a następnie formuje ją w miniaturowe igiełki, które gromadzi w ustach i przełyku. Następnie, po złożeniu odpowiedniej pieczęci, wyzwala wszystkie pociski, kierując je na swojego oponenta. Może nie są wybitnie celne, ale zazwyczaj jest ich na tyle dużo, że na pewno coś trafi - a na penetrację nie mogą narzekać.
ROZWIĄZANIE
Wydaje mi się że powinno się jak za takie koszta stworzyć ich troszkę więcej w tej drugiej. A w włosowej nadać im chociaż właściwości penetracyjne.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Techniki a igły

Post autor: Sans »

jestem za zwiększeniem ilości by było to adekwatne do ceny.
Co do włosów to myślę, że spokojnie może to być od 20 sztuk.

W tej drugiej technice raczej bym został przy opisowej, sporej liczbie igiełek lecz zmniejszył nieco zasięg. By było to skutecznie na niewielkim dystansie. Powiedzmy, ze nie określamy ilości bo jest ich na prawde sporo ale na odległości 5metrów.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Popieram :)
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Masaru Yoshida

Post autor: Masaru Yoshida »

I gitara kappa
PS. Włosy zbroję przebiją? Niby technika rangi C, a jednak to tylko igły.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Raczej nie sądzę żeby były w stanie spenetrować zbroję :)

Ktoś coś ma do dodania?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

A więc przenoszę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości