Zamieszczane są tutaj ważne ogłoszenia dotyczące zarówno spraw organizacyjnych forum, jak i ogłoszenia dotyczących samych graczy. Jeżeli więc Administracja pragnie coś ogłosić, szukacie kogoś do wspólnej rozgrywki albo jeśli chcecie zaznajomić się z aktualnymi konkursami, to to jest najlepsze ku temu miejsce. Ponadto jest to też dział, w którym można skontaktować się z Administracją.
W zaszczytnym towarzystwie się znalazłem, dziękuję za ów wyróżnienie. Nawet przez chwilę bez kolorku byłem, o ile me kruki nie kłamią. Jakieś słowo wyjaśnienia? Albo po prostu informacja o tym, że zabieracie mi sb? W regulaminie nie ma słowa o tym, że nie można śmiać się z braku reworków
Nastąpiło to w wyniku zgłoszenia spamu, przez który rozumie się nieustanne wysyłanie wiadomości o tej samej treści. Nie interesuje nas powód tych wiadomości, czy jest to wynik narzekania, euforii lub bardziej osobistych pobudek. Spam z definicji jest niepożądany.
Dzień dobry. Uprzejmie proszę o zwolnienie mnie z obowiązku odbębnienia 2 miesięcy gry na forum, abym mógł wrzucać WT. Motywuję prośbę tym, że jestem tam moderatorem i ponieważ mogę oceniać techniki innych, sensowne wydaje się też to, abym dodawał własne.
Prośba ta nie jest ukryta, ponieważ pełnię funkcję publiczną. Pozdrawiam administrację i wszystkich czytających.
Naoki, niestety prośbę odrzucam. Wspomniana zasada dotyczy każdego użytkownika, a nie tylko tych niepełniących żadnej roli. To że jesteś moderatorem WT&Kuźni nie oznacza, że będziesz z nami dwa miesiąca, i właśnie ta zasada to weryfikuje - odciąża moderację od oceniania jeszcze technik tych osób, które nigdy z nich nie skorzystają, bo po 2 tygodniach, miesiącu lub półtora znudziła się im rozgrywka u nas na PBF.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Poruszyłem kwestie więc zostawiam wzmiankę w prosbach by to nie umknęło
Proszę o wycenę mojej "walki" z Ayame. Wiem, że z punktu widzenia samej walki trwało to krótko ale taka specyfika postaci, że raczej opiera się na podstępie niż na otwartej walce, której będzie unikać. Zostawiam to dla administracji
Co tam uznacie to ja to zaakceptuje :p
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Skoro uznano to coś za ''walkę'', to chciałabym prosić również o PH za przegraną w tym pojedynku. Nie miałam szansy się jakoś specjalnie wykazać, poza próbą uniku, ale nie było to z mojej winy. Raz, jak to napisał Juuzou, taki charakter ataku i nic się na to nie poradzi, a dwa, werdykt skutecznie zablokował mi dalsze możliwości jakiegokolwiek manewru, więc nie mogę być karana brakiem punktów za coś, na co kompletnie nie miałam wpływu.
Niech będzie, przyjmuję skargę, edytowałem posta z przyznanym wcześniej wynagrodzeniem.
0 x
Piszę tutaj, bo uważam, że ta sprawa akurat powinna być widoczna dla wszystkich. Dzisiaj na czacie dowiedzieliśmy, że Kamiru (tak wołano na Sarutobi Kazumi) dostał całkowitego bana na forum. Powód był następujący: "Zachowanie negatywnie wpływające na wizerunek forum. Brak poprawi mimo sporych pokładów cierpliwości.". Nie mówię, że takie zachowanie nie może być przyczyną bana, bo faktycznie szkodzi forum. Problem jednak w tym, że ja nigdy takiego zachowania z jego strony nie dostrzegałem. Był to jeden z milszych użytkowników, jakich tutaj spotkałem. Jak widziałem po pytaniach na czacie, nie tylko ja. Dlatego też piszę w tym temacie, gdzie prośby do administracji są na porządku dziennym.
Proszę o wyjaśnienie bana dla użytkownika Sarutobi Kazumi. Dwa zdania nie tłumaczą jakie to były zachowania, czym sobie tak bardzo przeskrobał ani dlaczego w jego profilu nie istnieją żadne ostrzeżenia z tego powodu. Co więcej, wyjaśnienia udzielane na czacie też nie dały żadnego wglądu do powodów bana głównie dlatego, że wypowiadający zwyczajnie migali się od odpowiedzi. Nie potrafili podać żadnych argumentów, które faktycznie by uzsadaniały taką karę. Biorę jednak pod uwagę, że są to tylko modzi i mogą nie mieć wglądy ani pojęcia o takim procederze, więc prosiłbym o wypowiedź członków Administracji. Sprawą interesuję się tym bardziej, że już raz powiedziano mi, że skoro coś mi się nie podoba, to mogę konto zgłosić do kasacji, a nie byłem ani niemiły, ani wulgarny, więc to zdarzenie jeszcze bardziej może podkopać moją chęć do gry. Prosiłbym również o nieignorowanie tego posta tak, jak ignorowano prośby o wyjaśnienie złożone na czacie.
Dodatkowo punkt regulaminu o:
Nadmierny Cynizm, który musiał mieć ujścia we wszelakiej formie. Dodatkowo wcześniejsze upomnienia słowne oraz próby nawiązania jakiejkolwiek normalnej relacji.
Brak szacunku do pracy wykonywanej przez część administracji.
Bycie toksycznym źle wpływa na wcześniej wspomniane czerpanie przyjemności z gry.
Potraktowanie wcześniejszych ostrzeżeń jako wyzwania również nie pomagało.
Forum to przede wszystkim skupisko różnych osobowości i chcemy by każdemu było tu dobrze. Jesli ktoś się nie potrafi dostosować do tej jednej prostej zasady to po na prawdę długim czasie i nadwyrężaniu naszej cierpliwości, dziękujemy mu. Jednocześnie nadmieniamy, ze o takie coś jest na prawdę trudna i tylko nielicznym ta sztuka się udaje. Przykro nam, i miejmy nadzieję, że już więcej do podobnych przypadków nie będzie dochodzić.
Ostatnio w tej sprawie pisałem prawie 3 tygodnie temu, a nadarzyła się okazja, więc stwierdziłem, że co mi tam? Zapytam, bo to przecież nic nie kosztuje, nie?
Ostatnio z Masaru gadaliśmy o wzięciu zlecenia od Seikiego. Seria dwóch misji rangi C. Zadałem sobie pytanie "Hej! A może warto by było spróbować zdobyć podczas tego zlecenia ciężarki I poziomu? Dlatego mam pytanko: Co szanowna Administracja myśli na ten temat? Oczywiście to pytanie o zgodę na taką akcję, ale zadanie trochę bardziej kulturalnie .
Co jeszcze mogę dodać? Ano to, że spełniam wymóg Taijutsu/Bukijutsu na randze B (mam nawet rangę A). Brakuje mi jednak kasy, ale powinno mi się udać uzbierać 2000 do czasu zakończenia tej serii (w sumie to wystarczy, że skończę misję Muraia, jakąś misję rangi D jeszcze do tego komuś poprowadzę + dostanę wynagrodzenie z tej serii). No i brakuje mi Wytrzymałości. Niemniej jednak zdobycie itemu nie jest równoznaczne z używaniem go, nie? Mogę zdobyć ciężarki, a używać ich dopiero po wbiciu 100 Wytrzymałości (no chyba, że się mylę).