Twory rybiaka #1
Moderator: Souei
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320
Re: Twory rybiaka #1
@Micheletto
Skoro sam skłaniasz się do rozważania techniki na randze C, to coś tu jest nie tak
W Mizu Kamikiri jest możliwość podtrzymania techniki, jeżeli może ciągle pobierać chakrę na turę. Jeżeli nie, to wtedy technika jest do poprawki, bo w kosztach ma wyraźnie ._.
Efekty, o których mówiłeś uznałeś że mogą być na randze nawet C. Czemu w takim razie moja propozycja nie może być rangę wyżej? Przeskoki pomiędzy rangami potrafią być duże, tutaj czy taki jest? Nie mnie to oceniać. Nie chcę na siłę obniżać sobie techniki, bo w takim razie dojdziemy do rangi D :P
@Ichirou
Mizurappa/ Mizu Kamikiri, Suidan no jutsu - pozostałości po tych technikach mógłby by być? Mówię tutaj o orientacyjnej wartości, bo ciężko o konkrety.
Zasięg 15m?
Co do defensywy to w sumie jest ona znikoma, bo sam w sobie pierścień jest mały, ruszać nim nie można i zbija jedynie kunaie/shurikeny. Nie ma żadnego wpływu na ataki wręcz. Mogę dopisać, że ktoś kto wejdzie w pierścień po prostu przerwie działanie techniki. Wtedy siła pocisku mogłaby zostać?
Skoro sam skłaniasz się do rozważania techniki na randze C, to coś tu jest nie tak

W Mizu Kamikiri jest możliwość podtrzymania techniki, jeżeli może ciągle pobierać chakrę na turę. Jeżeli nie, to wtedy technika jest do poprawki, bo w kosztach ma wyraźnie ._.
Efekty, o których mówiłeś uznałeś że mogą być na randze nawet C. Czemu w takim razie moja propozycja nie może być rangę wyżej? Przeskoki pomiędzy rangami potrafią być duże, tutaj czy taki jest? Nie mnie to oceniać. Nie chcę na siłę obniżać sobie techniki, bo w takim razie dojdziemy do rangi D :P
@Ichirou
Mizurappa/ Mizu Kamikiri, Suidan no jutsu - pozostałości po tych technikach mógłby by być? Mówię tutaj o orientacyjnej wartości, bo ciężko o konkrety.
Zasięg 15m?
Co do defensywy to w sumie jest ona znikoma, bo sam w sobie pierścień jest mały, ruszać nim nie można i zbija jedynie kunaie/shurikeny. Nie ma żadnego wpływu na ataki wręcz. Mogę dopisać, że ktoś kto wejdzie w pierścień po prostu przerwie działanie techniki. Wtedy siła pocisku mogłaby zostać?
0 x
Tylko bardziej zależałoby mi na technice randze B, kwestia większego potencjału ofensywnego, dlatego może mniej nerfów i B?
Dałem propozycję braku "multiefektów" jak odpisywałem Ichiemu, odsyłam do posta wyżej
Dałem propozycję braku "multiefektów" jak odpisywałem Ichiemu, odsyłam do posta wyżej
0 x
W sumie to możecie, tak samo jak teraz mówicie że albo technika ofensywna, albo defensywna :P Praktycznie rzecz biorąc to także powiedzenie wprost "nie bo nie", bo takie macie zdanie, a nie inne 
Co mi do tego? - nic, uważam to za rozsądne, bo balans musi być.
Jako że a) eliminujemy efekt kontroli wody b) chciałbym to jakoś zrobić typowo ofensywnie, to proponuję w taki sposób. Zmienia to prawie cały koncept o 180 stopni, no ale xD
Nie uaktualniam początku, bo jeszcze ktoś inny stanie w obronie pierwotnej wersji, na co zbytnio nie liczę xD

Co mi do tego? - nic, uważam to za rozsądne, bo balans musi być.
Jako że a) eliminujemy efekt kontroli wody b) chciałbym to jakoś zrobić typowo ofensywnie, to proponuję w taki sposób. Zmienia to prawie cały koncept o 180 stopni, no ale xD
Nie uaktualniam początku, bo jeszcze ktoś inny stanie w obronie pierwotnej wersji, na co zbytnio nie liczę xD
- Nazwa
- Suien
- Dziedzina
- Suiton
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Tygrys, Wąż, Baran
- Zasięg
- 20 metrów
- Koszt
- C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (za 4 pociski)
- Dodatkowe
- Kontrola Chakry minimum ranga C, wymagana mała ilość wody w pobliżu
- Opis Technika prosta, można powiedzieć że podchwycona od użytkowników natury ognia. Użytkownik najpierw składa odpowiednią sekwencję pieczęci, a następnie zasysa wodę do ust z pobliskiego zbiornika, bądź pozostałości innych technik. Następnie jest w stanie wypuszczać pociski jeden po drugim. Można rzec, że technika jest rozwinięciem Mizurappy, gdyż nie wypuszczamy pojedynczego strumienia, lecz kilka, możliwe że nawet jeden po drugim, co ułatwia trafienie przeciwnika, który się porusza. Potrzebna woda musi znajdować się w bezpośrednim pobliżu użytkownika - maksymalnie pół metra od niego. Pociski siłą przypominają Mizurappę.
0 x
Ta wersja 3 posty nade mną jest spoko, ale dostosować ją trzeba do kosztów. Te podane przez Avę wydają się sensowne (E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% za pocisk (maksymalnie 4 pociski w salwie)
0 x
Zostańmy w takim razie przy tej drugiej wersji, koszta mi pasują, szczerze to po prostu skopiowałem je od techniki B xD Pozostałbym za drugą wersją - mniej komplikacji jeżeli chodzi o wyjaśnienie techniki MG, mniej niedopowiedzeń.
Wprowadzam poprawki.
Dodałem też mechanizm pobierania wody jako zasysanie z otoczenia - chodzi mi tu o pobliskie kałuże, pozostałości technik i tak dalej, które można użyć.
Wprowadzam poprawki.
Dodałem też mechanizm pobierania wody jako zasysanie z otoczenia - chodzi mi tu o pobliskie kałuże, pozostałości technik i tak dalej, które można użyć.
0 x
Dziwnym jest że zasysanie odbywa się przed złożeniem pieczęci, a nie po. Ten element mnie niepokoi i chciałbym poprawy kolejności. Pieczęcie -> Zasysanie -> Plucie
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości