Suitonowe Kawarimi :v

Rakan

Suitonowe Kawarimi :v

Post autor: Rakan »

PROBLEM
Nazwa
Suiton: Mizu Kawarimi
Pieczęci
Brak
Zasięg
Maksymalnie 20 metrów
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
W pobliżu musi być jakiś zbiornik wodny
Opis Najzwyklejsze Kawarimi no Jutsu - lecz z jedną, za to znaczącą różnicą. Tym razem użytkownik może się zamienić miejscem z dowolną cieczą o tej samej objętości, co jego ciało. Dzięki temu można podmienić się z odrobiną wody z np. jeziora, nie zaburzając jej powierzchni - i co ważniejsze, wychodząc z opresji. Aby technika zadziałała, trzeba spełnić te same warunki co przy normalnym Kawarimi - trzeba być świadomym nadchodzącego ciosu.
Jutsu jest nieskończenie razy silniejsze od każdego swojego odpowiednika, nie ma żadnych wymagań rangowych w przeciwieństwie do reszty, o wiele tańsze ...

ROZWIĄZANIE
Dostosować do każdego innego kawarimi (nin A i dużo większe koszty chakry bez znaków, a normalnie ze znakami) lub przenieść technikę nie zmienioną na rangę B/A

DODATKOWE UWAGI
Jak coś takiego przeszło i funkcjonowało na forum tyle czasu? xd
0 x
Masaru

Re: Suitonowe Kawarimi :v

Post autor: Masaru »

Przepraszam za wyrażenie XDD
Rakan boli tyłek ? :v :v :v :v
To jutsu ma szereg ograniczeń np kwestia wody. To nie drewno ani błoto ani zwykła podmiana. Wody na połowie lokacji nie ma, i trudno ją zrobić do kawari.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

A które u nas Kawariami jest na randze B lub A i ma w wymaganiach Nin A?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Masaru

Derf jego tyłek boli bo mu 1/4 czakry poszła na technikę którą ja podmiana uniknąłem >:V
Ale będę bronił tego żeby było jak jest z powodu że z taka kłodą to wszędzie się podmienisz, a z wodą to musisz się mocno nagimnastykować żeby ją mieć koło siebie na polu walki.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Nie zrobisz zwykłego kawarimi na plaży kappa
0 x
Masaru

Założymy się ? kappa
0 x
Rakan

Def, każde kawarimi wymaga ninjutsu A żeby móc je wykonać bez znaków. Oprócz tego jednego które takowego wymagania nie ma, więc sugerowałem, że jeśli byście (admini) nie chcieli dodać tego wymagania to można przenieść technikę na wyższą rangę :v

Masaru, może cię zaskoczę, ale ta zmiana nie ma nic wspólnego z walką oprócz tego że przez nią ją poznałem (gdyż technika nawet po zmianie zadziałała by tak ja działa teraz w walce) a jest to jedynie wskazanie błędu systemowego.
btw. twój argument jest bez sensu, każde kawarimi ma jakiś warunek do spełnienia i woda nie jest tu jakimś uber trudnym do zdobycia.

Poza tym (nie wiem kto), ale ktoś napisał że po prostu Avarice walnął się jak zmieniał wszystkie kawarimi i to niechcący pozostawił, więc pewnie niedługo będzie wszystko działać ~~
0 x
Yujiro

Post autor: Yujiro »

Rakan nie wszystkie. Jedyny klan, który może ulepszyć sobie kawarimi, to sabaku. I do tego jestp otrzebne ninjtsu rangi A. Każde inne prócz wodnego wymaga pięciu pieczęci
0 x
Rakan

Faktycznie, nie przyjrzałem się <notlikethis> . W sumie nie widzę czemu inne nie miały by mieć takiej możliwości, albo dlaczego sabaku miało by taką mieć, ale co tam :v

W sumie to i tak nic nie zmienia, suiton powinien mieć nin A wymagane jak sabaku, albo normalnie mieć pieczęci :v
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

W sumie to wszystkie kawarimi miały to dostać, tylko po prostu nie dodałem xD Wstawię co trzeba w miarę szybko.
0 x
Masaru

Ale mogę używać go do skończenia mojej walki tak jak jest teraz? <babyrage>
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Jak dla mnie to w ogóle powinno się zmienić to niby wodne Kawarimi w odpowiednik dotonowy, który trzeba poprawić opisem.
Nazwa
Doton: Dorobodi
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na własne ciało
Koszt
D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5% (1/2 na turę)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Kolejna z technik obronnych. Jutsu tworzy na własnym ciele błoto, które broni przed praktycznie każdym TaiJutsu, atakami bronią, czy podobnymi natarciami. Niestety, ma jedną wadę - błoto da się zniszczyć jakąkolwiek techniką Raitonu.
To powinna być zamiana ciała w błoto a co do suitonu to zamiana ciała w wodę i również na randze A by wylądowało.
0 x
Obrazek
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Technika, którą podałeś, nie jest żadnym odpowiednikiem kawarimi. Użytkowniki nie zamienia się w niej z błotem z okolicy, a ZMIENIA SIEBIE w błoto, które kontroluje. Coś jak Suika Hozukich, ale z większą ilością materiału.

A co do opisów dotonu.
Nazwa
Doton: Dorobodi
Pieczęci
Brak
Zasięg
Ciało + 20 metrów
Koszt
D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5% (1/2 na turę)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Nietypowe jutsu Dotonu pozwalające na przemianę własnego ciała w błoto. Jego ilość może ulegać zmianie - podstawą jest objętość użytkownika. Możliwe jest jednak znaczne zwiększenie tej ilości by np. przybrać formę błotnej ściany zatrzymującej ataki. Szybkość poruszania się pod postacią błota jest równa podstawowej szybkości wykonawcy. Ponadto Dorobodi pozwala tworzyć "ręce" z błota którymi można schwytać przeciwnika i "utopić" go w błocie. Kończyny takie mogą mieć nawet 20 metrów długości. Żeby zabić użytkownika w tej formie potrzebne są techniki obszarowe zdolne rozrzucić błoto na dużym obszarze lub je zniszczyć. Jednak największą słabością są jutsu penetrujące Raitonu, które (o ile trafią w "tułów") niemal na pewno zabiją wykonawcę Dorobodi.

http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=29&t=3540 kappa

A z tego, co pamiętam, to wszystkie kawarimi miały mieć dwa warianty użycia, więc wprowadźcie to i nie będzie raków jak suitonowa podmiana ~
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

O tym napisałem, że nie jest to kawarimi a zamiana w błoto i tak to Suitonowe powinno być traktowane. Nie wiem czemu zrobiono z tego Kawarimi skoro to nie jest zwykął technika podmiany.
0 x
Obrazek
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

Micheletto, pewnie się nie znam, ale uważam, że jeśli kawarimi suitonowe będzie działało jak Suika to nagle ... 70% graczy będzie miało suikę i klan Houzuki straci swoją unikalność.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości