Masaru

Moderator: Souei

Masaru

Re: Masaru

Post autor: Masaru »

Propozycję dam, trzeba mieć w 2 rękach po tarczy. Robisz taki parasolek z jednej i z drugiej:
https://scr.hu/YRnA3
Zamyka ona użytkownika w takim niejako jajku. Z obroną od dołu, boków góry. Broni przed technikami rangi B i słabszymi A, oraz ciosami do siły ponadprzeciętnej. Oczywiście koszt byłby zwiększony i to nawet bardzo, ranga techniki A kontrola czakry minimum C, słabe strony tej techniki to to że nie można się poruszać, używający nie ma praktycznie możliwości wyprowadzenia ataku, no techniki A i S rozwalają ją i tak dalej.
Robaki aburame mogą na nią wsiąść i zeżreć czakrę z osłony i nie ma już tarczy, użycie jakiegokolwiek reberu (piasek,kryształ,lawa,guma,drewno itd) i otoczenie ,,jajka" bo to przecież nie może się poruszać to właściwie złapanie użytkownika w pułapkę. I wiele innych słabych stron ze względu no brak możliwości poruszania się i duże koszty.
0 x
Chuichi

Post autor: Chuichi »

Obrazek nie działa, ale mniej więcej wyobrażam sobie o co chodzi. Po przeglądaniu innej techniki byłby w stanie nawet zbuffować Ci wytrzymałość tarczy na randze A w taki sposób: Chroni przed wszystkimi A niepenetrującymi, penetrujące B przebiją się po 3-4 uderzeniu, penetrujące A przebijają się normalnie, chroni przed słabszymi S. Tego na razie nie nanoś na technikę. Zrób koszta chakry takie, jakie miałyby być na końcu.

Modów proszę o wypowiedzenie się na temat wytrzymałości bariery zaproponowanej przeze mnie.
0 x
Masaru

Dodaje obrazek https://scr.hu/YRnA3n
A ogólnie to koszty zrobię takie jak pod wytrzymałość jaką podałeś.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Wydaje mi się że ogólnie to dłonie nie zbyt mogą być za tarczą. W pierwowzorze jest chyba schowanie dłoni prawda?
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

No, do tego pieczęci też nie da rady złożyć.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Patrząc na podstawową wersję techniki i sposób w jaki była używana to nasunęło mi się, że chyba w tej wersji warto byłoby wspomnieć o nieco dłuższym czasie wykonania techniki względem podstawki. Mechanizm tych dłoni jest bardziej złożony niż ten z wersji zwykłej więc to analogicznie trwa moment czy dwa dłużej i tak samo pokrycie tego większego obszaru.
0 x
Masaru

Jestem za, a co z wytrzymałością i resztą, pasuje ci ?
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Tak jak zaproponował Chuichi
0 x
Chuichi

Ode mnie masz zielone światło, jeśli masz to, o czym pisałem.
0 x
Masaru

Dobra naniesione, a teraz takie wytłumaczeni co to są te penetrujące techniki. Da ktoś przykład jakiś? I w sumie mówcie kto akcept a kto poprawiłby coś xD
0 x
Chuichi

Akcept. Penetrujące techniki to, np.:
Nazwa
Fūton: Hien
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na broń
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Dodatkowe
Wymaga posiadania broni
Opis Jutsu pozwalające na pokrycie ostrza broni chakrą Fūtonu. Użytkownik nagromadza energię w dłoniach, po czym powoli rozprowadza ją po narzędziu walki. Efektem jest stworzenie ledwo widocznego, śmiertelnie ostrego przedłużenia naszego brzeszczotu. Jesteśmy w stanie za jego pomocą bez problemu ściąć drzewo, przebić głazy... nie wspominając już o ciałach innych ludzi.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Masaru

Nie widzę tego w ghide od Ichirou :(
Avarice, ale mocno koszt podniosłem, powiększony mechanizm, używam dwóch tarcz i ucierpiała szybkość otwierania na tym, mobilność również bo nie można się ruszać i ranga zwiększona tez.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości