Projekt Mairi

Moderator: Souei

Chuichi

Re: Projekt Mairi

Post autor: Chuichi »

Welp, ja podałem swoją wartość równą 100. Nie musisz mieć mojej zgody, jeśli inni zgodzą się na 120 zaproponowaną przez Musa. Ja również nie muszę przekonać do swojego zdania Ciebie, a resztę modów. Spokojnie, nie musimy zawsze myśleć tak samo.

Wyrzutnia kunai wyrzuca Ci przedmiot ważący kilkaset gramów, a tutaj mówimy o uderzeniu ręką, które potrafi porządnie zaboleć. Porównaj sobie masę na którą oddziałują te mechanizmy, weź sobie pod uwagę ich wielkość i jeszcze raz pomyśl który z nich jest bardziej skomplikowany.

Dlatego mówiłem, że argumenty odnoszące się do zarazbiania PH i innych graczy są kompletnie niemerytoryczne. Nie oceniam tutaj Twoich możliwości, włożonego wysiłku, buildu czy czegokolwiek innego. Oceniam samą marionetkę, jej złożoność, funkcje i sposób działania. Porównałem jedynie jej siłę do siły, którą prezentuje przeciętny shinobi, gdzie Twoja marionetka ma znaczną przewagę.

I ja Ci własnych mechanizmów tworzyć nie zabraniam. Biorę tylko pod uwagę czasy, w których umiejscowione jest forum, a jest to okres przed wydarzeniami z mangi i anime Naruto. Tutaj mechanizmy i technologia są jeszcze gorzej rozwinięte niż w zekranizowanym okresie, a to też wpływa na możliwość tworzenia określonych przedmiotów. I nigdzie nie jest napisane, że opierają się tylko. GŁÓWNA, a JEDYNA to różnica. Nie oczekuj tylko, że z lalki zrobisz megazorda, który będzie niszczył skały uderzeniem. Widzieliśmy jak były głównie budowane lalki i na czym się opierały. Siłą nie powalały, siłą się też nie odznaczały. Jeśli podasz mi jakieś logiczne uzasadnienie zgodnie z którym tutaj miałoby być inaczej, to spoko.

Poczekajmy teraz na resztę. Tak, jak mówię. Nie musisz mieć zgody wszystkich modów. Może inni spojrzą na to inaczej.
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Zgadzam się z Chuichim w sprawie siły, lalki raczej powinny zabijać dzięki swym ostrzom, truciznom, miotaczom żywiołów etc. Te wykonane z ludzi także dzięki technikom. Jestem więc za 100 pkt siły i tak jest to dużo, jak na tą marionetkę. Nie wykluczam stworzenia marionetki typowo pod siłę, jednak to musiałaby być konstrukcja całkowicie temu poświęcona, widzę to jako masywną, ciężką kukłę, z różnego rodzaju mechanizmami nastawionymi na miażdżenie i nie byłyby to mechanizmy na powietrze, jak jakaś pukawka. Taka marionetka byłaby droga i wolniejsza, niż zwykłe kukły, a po za tym to tylko moje wyobrażenie, które podchodziłoby bardziej pod coś w rodzaju machiny wojennej, niż marionetki, które znamy z M/A.

W każdym razie mam kilka zastrzeżeń, odnośnie budowy i opisu twojej marionetki.
Twoja marionetka jest cała z metalu? Głowa i widoczne części ciała też? Jak więc ma się nie wyróżniać z tłumu? Napisz gdzie dokładnie są użyte inne materiały.
Wspomniałaś o zarysie mięśni i przyleganiu spodni do skóry, tak, jakby marionetka je/ją miała, zmień to.
Nie ma miotacza v3, rozumiem iż chodziło Ci o miotacz v2, do poprawy.
Trochę czepiam się szczegółów, ale oprócz tego jest raczej ok.
0 x
Mairi

Post autor: Mairi »

Co do pisowni to zmienione.
Jeśli chodzi o skórę i materiały, to jest pomalowana w odpowiednich kolorach farbą itp.
Do do siły to czekam na wypowiedź Exodi. Moim zdaniem siła na poziomie 100nadaje się, ale przy budulcu drewnianym, a nie metalowym.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Mairi

zmienione :/
0 x
Chuichi

Zdaje się, że jeszcze przeoczono moją propozycję podbicia ceny:
Tutaj jakoś szczególnie upierać się nie będę, więc jeśli reszta da akcepty na cenę obecną, to liczcie, ze mój akcept również jest.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ja zostaję przy swojej cenie.
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Obecna cena wydaje się spoko, choć 6k też byłoby ok, nie będę miał zastrzeżeń ani do jednej, ani drugiej.

Akcept
0 x
Mairi

Same akcepty więc chyba można przenieść... Co?
0 x
Chuichi

Done.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości