Sakkaku Aka

Moderator: Souei

Kamiru

Re: Sakkaku Aka

Post autor: Kamiru »

Ale na większą odległość, niż 5/10 metrów od Ciebie przesłanie nie zadziała. ~
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Post autor: Teien »

Dobra no to tak:
-W A/M nie było nigdy pokazane czy poza geste, pieczęciami, oczyma(sharinganem, rinnenganem), dźwiękiem, obszarem, dotyk. Chyba tyle. Nie ma innych możliwości łapania w Genjutsu ale czemu niby poza tym nie można za pomocą czegoś innego łapać? Miecz ma działać jako gest, aczkolwiek ma po prostu pozwalać rzucać iluzję przy każdej dostępnej użytkownikowi. W walce gdzie nie mogę złożyć pieczęci, gdyż trzymam miecz, a potrzebuję danej iluzji, to po prostu unikat daje to, iż do techniki dodaje się obca "gestu za pomocą miecza".
-Jak wiemy materiały dostępne są, gdyż wystarczy by miecz przewodził chakre i wysyłał ją następnie do oponenta lub trochę inaczej... Skoro gest robi za "detonator" pułapki Genjutsu, to "wybuchem" jest wysłanie przez użytkownika wiązki chakry do przeciwnika. Tak byłoby w tym mieczu również. Ciało przewodzi chakre, więc pewnie dlatego możemy łapać za pomocą gestu, są materiały do mieczy, które pozwalają przewodzić tą energię, tak więc również powinien móc robić za ten przekaźnik.

A co do Kamiru to spoko. Może tak być.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

No i czekamy kappa
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Srednio mi sie to podoba. Miecz jako staly przekaznik? Ty wiesz, jakie chcesz zrobic jutsu. Pieczec czy cos i jedziesz. A miecz jak wisi na scianie? To co? Ma zakodowane Genjutsu wczesniej? Jesli tak to kiedy placisz koszt czakry? Przy kkodowaniu tego jutsu?
Zreszta takie kodowanie to pod Fuin podpada... A jesli musisz rzucić to na ostrze i od razu przekazać dalej to miecz nie ma sens bo to zwykle lustro jest.
Jestem na nie w tej formie, chyba ze mnie wyjasnisz watpliwosci.
0 x
Teien

Co jest złego w przekaźniku jako przedmiot bo właśnie nie wiem? Jak zakodowane Genjutsu, jakie Fuin? To jest po prostu czysta mechanika miecza, unikatu. Dająca możliwość rzucania genjutsu za pomocą tego ostrza. Koszt chakry płacę normalnie? Tak jak bym rzucał genjutsu kanoniczne.
Przeczytaj poprzednie też posty, tam też są wyjaśnienia do niektórych rzeczy.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Co do miecza ktorego gestem wywolujesz Gen jestem na tak. Do miecza ktory pasywnie moze lezec od ciebie oddalony a zadziala tak samo jestem na nie. Ustosunkuj sie prosze.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Teien

No to wsio do kosza z tym itemem.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Przeniosę więc póki jestem.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości