Śmierć Postaci
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Śmierć Postaci
PROBLEM
Od pewnego czasu zauważyłam dość przykrą zasadę, która wcześniej nie funkcjonowała na forum, a która jest dość krzywdząca dla graczy. Nie mam pojęcia skąd się wzięła i dlaczego została wprowadzona, ale postaram się wykazać, że nie jest w porządku.
Chodzi mi tutaj o wynagrodzenia za misję/wyprawę, gdy użytkownik umrze, a konkretniej brak tego wynagrodzenia.
Przypuśćmy, że Reika i Yoichi mieliby teraz na sam koniec wyprawy zginąć, bo tak się niefortunnie złoży. Pięć miesięcy i ponad sto postów w wyprawie idzie się rypać i zamiast ponad setki PH, dostajemy kopa w dupę bo tak. Bo śmierć postaci. Cały nasz wkład, starania i poświęcony na to czas, nagle przestają mieć jakiekolwiek znaczenie, bo przesądza to śmierć. Przykre? Oczywiście, że przykre, jeszcze jak.
Wcześniej czegoś takiego nie było, bo zawsze dostawało się jakąś nagrodę pocieszenia za sam wkład i starania, w zależności jaka była ranga misji/wyprawy i ile postów dana osoba napisała. Zauważcie, że nawet na eventach dostaje się PH za śmierć postaci, bo brało się udział, coś się robiło, a tutaj nagle nic, jakby wszystko nagle przestało mieć znaczenie, bo śmierć. Tym samym gracze są pozbawiani dodatkowych punktów na lepszy start nowej postaci i zwyczajnie odechciewa im się brać ponowny udział w takich misjach/wyprawach. Śmierć postaci nie powinna przekreślać wcześniejszych starań, poświęconego czasu i wkładu, jakie włożył w to wszystko gracz. Zamiast go karać za to, że mu się nie udało, powinno się go nagrodzić, żeby zmotywować do dalszej gry i zachęcić do kolejnych wyzwań.
ROZWIĄZANIE
Zmiana tej zasady i naliczanie PH według określonych do tej pory standardów misji/wyprawy.
DODATKOWE UWAGI
Ci, którzy do tej pory zostali pokrzywdzeni w ten sposób, czyli Shigeru, Inoue i pozostali, którzy zginęli, a nie dostali nic, powinni otrzymasz punkty dla nowych postaci.
Od pewnego czasu zauważyłam dość przykrą zasadę, która wcześniej nie funkcjonowała na forum, a która jest dość krzywdząca dla graczy. Nie mam pojęcia skąd się wzięła i dlaczego została wprowadzona, ale postaram się wykazać, że nie jest w porządku.
Chodzi mi tutaj o wynagrodzenia za misję/wyprawę, gdy użytkownik umrze, a konkretniej brak tego wynagrodzenia.
Przypuśćmy, że Reika i Yoichi mieliby teraz na sam koniec wyprawy zginąć, bo tak się niefortunnie złoży. Pięć miesięcy i ponad sto postów w wyprawie idzie się rypać i zamiast ponad setki PH, dostajemy kopa w dupę bo tak. Bo śmierć postaci. Cały nasz wkład, starania i poświęcony na to czas, nagle przestają mieć jakiekolwiek znaczenie, bo przesądza to śmierć. Przykre? Oczywiście, że przykre, jeszcze jak.
Wcześniej czegoś takiego nie było, bo zawsze dostawało się jakąś nagrodę pocieszenia za sam wkład i starania, w zależności jaka była ranga misji/wyprawy i ile postów dana osoba napisała. Zauważcie, że nawet na eventach dostaje się PH za śmierć postaci, bo brało się udział, coś się robiło, a tutaj nagle nic, jakby wszystko nagle przestało mieć znaczenie, bo śmierć. Tym samym gracze są pozbawiani dodatkowych punktów na lepszy start nowej postaci i zwyczajnie odechciewa im się brać ponowny udział w takich misjach/wyprawach. Śmierć postaci nie powinna przekreślać wcześniejszych starań, poświęconego czasu i wkładu, jakie włożył w to wszystko gracz. Zamiast go karać za to, że mu się nie udało, powinno się go nagrodzić, żeby zmotywować do dalszej gry i zachęcić do kolejnych wyzwań.
ROZWIĄZANIE
Zmiana tej zasady i naliczanie PH według określonych do tej pory standardów misji/wyprawy.
DODATKOWE UWAGI
Ci, którzy do tej pory zostali pokrzywdzeni w ten sposób, czyli Shigeru, Inoue i pozostali, którzy zginęli, a nie dostali nic, powinni otrzymasz punkty dla nowych postaci.
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Re: Śmierć Postaci
Daję okejkę na tą akcję. Faktycznie na eventach dostaje się ph za śmierć, tak jak to dostałem ja, za moje poprzednie konto - Jiro, Yuusha/Shinsaku, czy chociażby Iwaru/Narubi/Meido. Nie pamiętam dokładnie, ale CHYBA ktoś kiedyś dostał ph za jakąś misję, chyba jeszcze za czasu mojego pierwszego konta, ponad rok temu, nie pamiętam czy później coś takiego miało miejsce, ale chyba tak, nie chce mi się teraz tego sprawdzać.
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Ja trochę pogrzebałam i za przykład można tu dać choćby wyprawę Yoshiego i Inu, którą prowadził im Kamiru. Poziom wzrósł wtedy do rangi A, a oni zginęli. Dostali wynagrodzenie równe misji rangi B. No ale to już było jakiś czas temu i jeszcze za czasów Defa. Nie mniej dostali i zapewne znajdzie się jeszcze kilka takich przypadków, więc dziwi mnie, dlaczego nagle ktoś to zmienił. Pozostawiam temat do dyskusji, gdyż problem jest naprawdę przykry i niesprawiedliwy.
0 x

W pełni popieram taki pomysł. Nie będę się rozpisywał bo wszystko zostało napisane 

0 x
Gdzie moje ph za próbę wysadzenia muru? ;d 3 Ph sie należy ablbo nawet wiecej bo to była wyprawa B / A
Ze eventy tez zaplacic Jiro?

0 x
No dobra, ja też poprę, ale takich osób może być dużo. No i teraz wszystkim oddawać PH?
0 x
- Reika
- Martwa postać
Wbrew pozorom nie będzie ich tak dużo. Może maksymalnie 10 osób. I tak, wszyscy powinni dostać zwrot PH. Lepiej to załatwić teraz, niż mielibyśmy dalej brnąć w to wszystko, a pokrzywdzonych tylko by przybywało. Jeśli pomysł zostanie poparty, będą mieli możliwość ponownego wrzucenia do Wynagrodzeń swoją nieocenioną misję/wyprawę i poprosić o wycenę. Myślę, że każdy indywidualnie upomni się o swoje, jeśli będzie mu zależało.
0 x

Jestem za. Mało to osładza stratę 20% PH ale zawsze może wpaść te parenaście PH xD
0 x
Szczerze? Moim zdaniem te 20% to jest nic. Ważniejsza jest postać. Straty postaci nic nie osłodzi.
0 x
Jestem za, uważam to za uczciwe. Te kilka Ph nie osłodzi śmierci postaci, ale na pewno zmotywuje do dalszej gry.
( Wcale nie wypowiadam się tylko dlatego że jak tak dalej pójdzie to mnie Murai zarżnie na misji kappa )
( Wcale nie wypowiadam się tylko dlatego że jak tak dalej pójdzie to mnie Murai zarżnie na misji kappa )
0 x
Jestem za. Doświadczyłam obydwóch opcji xDD Zdecydowanie fajniej się startowało jak ten czas zmarnowany na misji był chociaż wynagradzany w jakikolwiek sposób.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości