Linki

Meido

Linki

Post autor: Meido »

PROBLEM
Co tu dużo mówić? Linki po prostu zabierają za dużo miejsca w torbie. Zgodnie z tym tematem jeden metr linki zabiera 3 sloty w torbie, co oznacza, że w kaburze zmieściłoby się co najwyżej 6 metrów linki, w torbie - 13 metrów linki, a w plecaku - 33 metry.

ROZWIĄZANIE
Zmniejszyć objętość jednej "porcji" (obecnie jedna porcja to 3 objętości), ewentualnie zwiększyć długość jednej "porcji" (obecnie jedna porcja to jeden metr).

DODATKOWE UWAGI
Po pierwsze, już tutaj kiedyś grałem i dlatego mam święte prawo się wypowiedzieć kappa

Po drugie, mała ilość linki powoduje, że użytkownicy takich technik (czyli prawdopodobnie też ja kappa) jak Soushuriken no Jutsu zwyczajnie nie mają jak się popisać.

Po trzecie, zakładając ten temat porównałem oczywiście sytuację z forum do sytuacji w anime. Rozumiem, że nie można wszystkiego przenieść w skali 1 do 1, ale porównanie jest całkiem ciekawe: Walka Sasuke vs Orochimaru podczas egzaminu na chuunina. Widzieliście ile on linki użył? Na moje oko? Gdzieś tak między 60, a 120 metrów. Początek fragmentu -> Koniec fragmentu. Gdzie przechowywał taką ilość? Tutaj widać, że miał tylko torbę.
0 x
Support nr 6
Support

Re: Linki

Post autor: Support nr 6 »

Dla mnie spoko, zmienić objętość do 2 czy nawet 1.

Bez tego rodzaju argumentów zakończonych kappami proszę.
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Ja tam jestem za.
0 x
Midori

Post autor: Midori »

za. kim ty byles ?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Sam się nad tym głowiłem skąd linki tyle zajmują i miałem z nimi problem, ale to było dawno temu...

Jestem chyba za 1 objętości.
0 x
Awatar użytkownika
Kisho
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 20
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Długie brązowo-blond włosy, błękitne oczy, jasna karnacja, czarne spodnie, czerwono-czarna bluza i jasnobrązowy bezrękawnik z kominem
Widoczny ekwipunek: kabura na broń (na prawym udzie) i torba (na lewym pośladku)

Post autor: Kisho »

Jestem za. Wykorzystanie linki ma sens tylko przy większej jej długości, a aktualnie zajmuje ona zbyt wiele miejsca. Sam plecak wypchany linkami nie daje wielkich możliwości, a noszenie go TYLKO dla tych 33 metrów stalowej żyłki jest niemalże głupotą. Nawet fizycznie nie zajmie ona całego plecaka...
1 porcja ~ 3 metry lub jak wspomniał Shiroi zmniejszenie objętości do 1 (Nie znam się ale zmniejszając objętość należałoby też chyba zmniejszyć wagę Fūin)
0 x
Obrazek
Meido

Post autor: Meido »

A ja bym dał i jedną i drugą opcję :v Zmniejszenie objętości "porcji" do 1 i zwiększenie długości "porcji" do 3 metrów. Wtedy byłaby też 3x droższa. Dlaczego tak? Bo ok ... zawsze lepiej mieć w torbie ninja 39 metrów żyłki niż 13, ale mówimy tutaj o torbie całkowicie wypchanej żyłką. A gdzie jeszcze miejsce na shurikeny? Kunaie? Zwoje? Itd. itp.

To tylko takie moje luźne przemyślenie. Oczywiście zrobicie jak będziecie chcieli, a dla mnie każda zmiana będzie dobra, bo na każdej (no chyba, że znerficie) coś tam skorzystam :).
0 x
Support nr 6
Support

KlikV1 i jeszcze by zobaczyć skalę KilkV2

Stalowa linka w sklepie jest trochę grubsza (choć niewiele), to i tak będzie zajmować mniej więcej tyle samo miejsca co żyłka widoczna wyżej ~

1. Objętość do 1 porcji
2. 1 porcja = 3 metry
3. Cena za porcję rośnie trzykrotnie

Jeśli nie będzie sprzeciwu to wprowadzę w ciągu 24h
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

Mi pachnie, włącznie ze zwiększoną ceną. W końcu mamy wtedy tego więcej.
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Support nr 6
Support

Wprowadzone.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości