Misaki

Moderator: Souei

Misaki

Misaki

Post autor: Misaki »

http://static.zerochan.net/Sode.no.Shir ... 212057.jpg
Nazwa:Yuki no hana
Typ: Ostrze długie
Objętość: Broń trzeba nosić przy pasie.
Wymagania: 25siły
Waga Fūin:50
NinpōKenjutsu
Korzystanie: Bronią walczy się normalnie, lub chwytając za bandaż i kręcąc kółka próbować na przykład nim rzucić w przeciwnika. Dzięki wariacji techniki kontrolującej bandaże można kierować nim dokładniej niczym wężem.
Rozamiar: Długość- 108cm, 18cm rękojeść 90cm ostrze.
Opis: Zwykła śnieżnobiała katana, na której rękojeści jest nałożona metalowa nakładka, którą jest do niej przymocowana. Do nakładki przytwierdzony biały bandaż. Między nakładką a bandażem znajduje się mały fragment metalowej liny, na którą można przyczepić specjalny dzwoneczek w kształcie podłużnej łezki dwustronnej. Z jednego końca haczyk zaczepia się o bandaż, a z drugiego haczyk wchodzi w dziurę w linie.
Bandaż- Na tyle gruby że rzuca na ziemię cień, oraz w środku ma przewleczoną żyłkę która jest przewodnikiem prądu. Długość 30m.
Nakładka- Dwa ramiona ściśnięte na rękojeści, można rozluźnić uścisk tak aby miecz wyleciał odrobione do przodu z nakładki. Jest tam troszkę miejsca między końcem rękojeści a końcem nakładki. Schowana jest tam bombka świetlna. Owinięta materiałem aby nie wybuchła sama z siebie. Po wyrzuceniu samego ostrza z rękojeścią do przodu, tworzy się wolne miejsce o które obija się bomba i wybucha oślepiając przeciwnika. Światło wydobywa się z 4 długich szpar w nakładcę.

Przenoszenie: Zwykła drewniana pochwa przypinana do pasa, a do niej przymocowane drewniane pudełeczko. Katana w pochwie, a bandaż przymocowany do katany znajduje się w pudełku, a jego koniec wychodzi z pudełka i owinięty jest wokół nadgarstka użytkownika.
Cena: 1950 Ryo
30m bandaża- 300
30m żyłki-150
Katana-1400
Drewno na pudełko i pochwę- 50
Dzwoneczek w kształcie 2 łezek połączonych-10 Ryo
Metalowa nakładka bez bomby- 40Ryo

Bombka do zakupu odrębnie.

Edit: Jest notka mówiąca że można wykonać przedmiot samodzielnie, bez płacenie kowalowi robocizny, więc jestem chętna co zrobić ?

Misaki: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=109&t=3043
0 x
Jun

Re: Misaki

Post autor: Jun »

Zmieniłbym tutaj wymagania, otóż 25 siły powinno wystarczyć, ale nie wiem po co tutaj percepcja, usuń ten wymóg. Przecież nie musisz mieć percepcji, żeby móc machać mieczem, inna sprawa że możesz nie trafić w cel, ale to nie jest wymogiem posługiwania się samą bronią.

Ninpo też jest błędne, ponieważ z całą pewnością mogę stwierdzić, iż nie jest to coś, co byłoby związane z shurikenjutsu, jest to po prostu miecz z bandażami... Przechodząc dalej, znów rzuca się w oczy to shurikenjutsu, jak Ty chcesz w pełni kontrolować katanę, techniką która służy do zmiany toru lotu shurikenów? To stanowczo odpada. Jeżeli już, to podczepiłbym to pod technikę Ninjutsu rangi C - Tachihou Houtai, która pozwala na kontrolę bandaży i mają one taką samą siłę, jak użytkownik, czyli mając 25 siły, powinno to działać, aczkolwiek stworzenie do tego oddzielnej techniki w dziale WT, też będzie jakąś opcją.

W opisie dopisz wymiary broni, bo to też jest dosyć ważna kwestia. Dzwonek, który masz w mieczu, ale chcesz go wyciszać? Ehh, nie widzę w tym sensu, ja bym go po prostu zdjął, ale skoro chcesz, to niech będzie, inna sprawa to to, że szmatka może z niego wypaść, ale to już nie moja sprawa.
Nie rozumiem jak dokładnie działa ta nakładka, możesz jakoś lepiej to zobrazować? Chodzi Ci o to, że kontrolując bandaże, nieco przesuwasz nakładkę, co powoduje odsłonięcie bombki świetlnej, która wybucha? Btw, usuń to z chakrą, bo miecz nie ma swojej chakry.

Cena jest chyba spoko, tylko dopisz tam, że musisz dokupywać bombki świetlne.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Misaki

Troszkę nad tym myślałam, dlatego tyle nie pisałam.

1.Czy standardowe ruchy mogę wykonywać ? Chodzi mi o zakręcenie młynka, a potem podczas kręcenia wykorzystanie pędu aby rzucić w przeciwnika.
2. A co do takiego dokładniejszego kierowania to technika klanowa Nara Kageyose no Jutsu (ranga A) się nada ? Bo od B nie trzeba pieczęci trzymać i można robić co się chce rękami, a ta technika służy do podnoszenia broni. Więc można by było cieniem owinąć bandaż i sam miecz ?
3. Ta, zgadzam się z tymi bandażami, zrobię w kuźni tą technikę.
4. Czy można zrobić tak że jest w miejscu dzwoneczka zwykła kawałek liny, i można tam wczepić dzwoneczek po wyjęciu z torby ?
5. Zmiana z czakrą zaraz wprowadzam i z bomba świetlną.
6. Tak że kontrolując (nieważne czym) ten bandaż nakładkę odsuwamy troszkę (ale miecz dalej jest w niej), i następuje wybuch notki, światło wydobywa się przez te dziury po bokach.

Pasuje ?
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Misaki

Zakończenie rękojeści. Dobrze już wiem co zrobię z dzwonkiem :D
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Nie usunęłaś percepcji w wymaganiach, już pisałem, to nie jest wymaganie i nie zawsze trafisz w cel mając 20 percepcji, więc nawet do nawiasu się to nie nadaje moim zdaniem. Jak pisze że masz podać wymagania, to podawaj wymagania, a nie z góry zakładasz ile potrzeba by trafić przeciwnika, różne są sytuacje i to ocenia mg.

Nadal nie podałaś rozmiarów broni.

Co do zrobienia przedmiotu samodzielnie - teoretycznie da się, trzeba by mieć pewnie jakieś umiejętności kowalskie i materiały, a je kupić, więc zaoszczędzić można by tylko na robociźnie. A jako że u nas z reguły postacie nie potrafią wytwarzać tego typu broni, wiec w praktyce jest to (samodzielne wytwarzanie przedmiotów) skierowane do kogoś kto posiada kg, np. taki Koseki, może sam sobie zrobić miecz z kryształu itd.

Po poprawieniu powinno być ok.
0 x
Misaki

Dobra poprawiam, co do tworzenia rozumiem. Czyli 2 ok, brakuje 3 i przenoszenie ?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Byłbym skłonny zaakceptować. Chyba.
0 x
Misaki

24H Poszły, proszę przenieść :D
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Przenoszę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości