Nowy regulamin Wt? To moze 48h na odpis?
Re: Nowy regulamin Wt? To moze 24h na odpis?
Każdy obowiązek ma obowiązek odpisać co 24h na fabule. Napisanie posta fabularnego przeciętnie trwa kilkanaście minut wzwyż. Nie gadaj, że taki mod nie da rady poświęcić dodatkowych kilku minut na przeczytanie techniki i wypowiedzenie się w niej? Błazenada. Zresztą widać, że wiele graczy stacjonuje na SB, albo wchodzi kilka razy dziennie, a to pięć minut ich nie zbawi.
0 x
Błazenada. Tym słowem pięknie można oddać twoją twórczość w WT. A umiesz pisać długie i kompleksowe posty kappa
Istnieje coś takiego jak życie prywatne. Coś co nie wiąże się bezpośrednio z forum. Zresztą przymuszanie ludzi i nakładanie na nich drakońskich limitów niezbyt dobrze wpływa na ich chęć do wypełniania obowiązków. Z obowiązku staje się obowiązkiem przykrym.
Dlatego i z przyczyn wielu wcześniej podawanych, raczej coś takiego się nie pojawi. Raczej wcale.
Istnieje coś takiego jak życie prywatne. Coś co nie wiąże się bezpośrednio z forum. Zresztą przymuszanie ludzi i nakładanie na nich drakońskich limitów niezbyt dobrze wpływa na ich chęć do wypełniania obowiązków. Z obowiązku staje się obowiązkiem przykrym.
Dlatego i z przyczyn wielu wcześniej podawanych, raczej coś takiego się nie pojawi. Raczej wcale.
0 x
Fajnie, że się odświeżyło. Czekam na reszte ludzi !
0 x
Trochę to jest chore. Ludzie, nie róbcie z czegoś co powinno umilać czas jakiegoś zasranego ultimatum. Rozumiem, że oczekujecie w miarę szybkich odpisów, ale spójrzcie też na to szerzej. Taki mod wt, ma do odpisania powiedzmy w 7 technikach, do tego post w fabule, przy którym musi się wysilić bo jest ważny i chce żeby dobrze wyglądał. Do tego może prowadzi z jedną, albo nawet dwie misje - to jest już 11 postów. No i teraz dajmy na to, że pracuje. Ja osobiście pracując od 6 rano do godz 20, jak wrócę to nie mam ochoty odpisać nawet na jeden post, wysilam się żeby to zrobić. Ale jest tak, że wrócę zjem, ogarnę się, odpalę laptopa i mi się chce.
24h na odpis to moim zdaniem zdecydowanie za mało, druga praca tylko, że w domu. Ale jeśli lud domaga się takiego rozwiązania, to ja proponuję zrobić tak. Po 48h można się odezwać do moda o odpis i wtedy ma 24h na odpis. Odezwać to nie znaczy pisać mu co pół godziny rzecz jasna...
Chociaż osobiście jestem za niewprowadzaniem czasu na odpis w WT/Kuźni. Eventy rozumiem, ale tutaj trochę nie pasuje moim zdaniem.
24h na odpis to moim zdaniem zdecydowanie za mało, druga praca tylko, że w domu. Ale jeśli lud domaga się takiego rozwiązania, to ja proponuję zrobić tak. Po 48h można się odezwać do moda o odpis i wtedy ma 24h na odpis. Odezwać to nie znaczy pisać mu co pół godziny rzecz jasna...
Chociaż osobiście jestem za niewprowadzaniem czasu na odpis w WT/Kuźni. Eventy rozumiem, ale tutaj trochę nie pasuje moim zdaniem.
0 x
Czy ktoś każe wam pracować/uczyć się? kappa
Podejmując się takiego obowiązku raczej doskonale wiemy, jakie niesie to za sobą konsekwencje. No i gdyby ktoś cały czas śledził tematy WT, to by nie miał problemu z odpisywaniem po 7 postów na raz. (gdyby odpisywał regularnie, to czasem mógłby nawet zastać tamten dział pusty) Na dodatek nikt nie rozkazuje moderatorom, aby udzielali się jako misjodawcy podejmując się prowadzenia kilku misji jednocześnie, hello. To jest ich własna wola, a takowy moderator powinien wiedzieć jakie to ciągnie za sobą konsekwencje i czy właściwie się wyrobi z czasem.
Podejmując się takiego obowiązku raczej doskonale wiemy, jakie niesie to za sobą konsekwencje. No i gdyby ktoś cały czas śledził tematy WT, to by nie miał problemu z odpisywaniem po 7 postów na raz. (gdyby odpisywał regularnie, to czasem mógłby nawet zastać tamten dział pusty) Na dodatek nikt nie rozkazuje moderatorom, aby udzielali się jako misjodawcy podejmując się prowadzenia kilku misji jednocześnie, hello. To jest ich własna wola, a takowy moderator powinien wiedzieć jakie to ciągnie za sobą konsekwencje i czy właściwie się wyrobi z czasem.
0 x
-
- Support
W ten sposób szybko dojdziemy do impasu xD
Ja tam nadal za 48h, mod wie na co się pisze (a jak nie wie to szybko się uczy).
Ja tam nadal za 48h, mod wie na co się pisze (a jak nie wie to szybko się uczy).
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Ja również zgadzam się z Gyo, no ale wiadomo, że różnie w życiu bywa i trzeba być wyrozumiałym, dlatego 36h (tak jak czas na odpis w każdym evencie) lub 48h dla obiboków i chyba wszyscy powinni być zadowoleni. Już jakiś czas temu pisałam, że jeśli nie ma się wystarczająco czasu, żeby poświęcić je na pracę na forum, to nie zajmuje się stanowiska moda, ponieważ tylko stopuje się graczy, którzy czekają na ogarnięcie danej sprawy.
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Nadal jestem przeciwny temu pomysłowi.
Jeżeli jednak wejdzie on w życie, to byłbym za 36-48h, tyle że gdy się nie zaakceptowało wt/przedmiotu i gdy gracz odpisał na ostatni post. Bo nie ma sensu pisać, gdy sam autor wt/przedmiotu jeszcze nie odpisał, co w takiej sytuacji ma mod napisać?
Jeżeli jednak wejdzie on w życie, to byłbym za 36-48h, tyle że gdy się nie zaakceptowało wt/przedmiotu i gdy gracz odpisał na ostatni post. Bo nie ma sensu pisać, gdy sam autor wt/przedmiotu jeszcze nie odpisał, co w takiej sytuacji ma mod napisać?
0 x
No jeżeli gracz nie odpisał, to moderator nie musi liczyć upływających godzin... Bo nie jego kolej.
0 x
Ta jesli gracz nie odpisuje to mod ma wolne od danego tematu. Zakładając, ze gracze odpisują wieczorem w zasadzie wtedy temat mozna ogarnac na kolejny dzień albo jeszcze kolejny jesli jest 48 h więc chyba spoko. A jak ktos wie ze jedzie na dwa albo wiecej dni moze dać urlop i spoko. Przecież mamy taki temat. Mod to ktoś kto jest aktywną częścią forum więc raczej bywa codziennie albo raz na dwa dni max wiec poświęcić pół godzinki na ogarnięcie wszystkiego nawet po jednym dniu bez forum chyba nie zaboli. 30 minut pracy na dwa dni to nie aż tak źle. Nie płacimy im za te 30 minut ale kurde. To trochę jak posprzątać pokój tylko ze bycie modem to też przyjemność. W końcu forum to hobby dla każdego z nas. Więc czemu nie? 
Ważną sprawą jest, że wtedy wt stanie się bardziej synchronizowane. xD dlaczego? Bo nie bedzie tematów w których jeden mod ogarnia 90% techniki a potem reszta wpada zobaczyć gotowe. Tak naprawdę zdejmie to nawet część obowiązków z oddanych modów którzy jednak dalej zachowują swoje zdanie na temat techniki. Może podać swoje rozwiązanie i jesli to doceni i poprze to fajnie. Ale swoje rozwiązania mogą podać również inni modzi i to ich okaże się tym kierunkiem. Wiecie wydaje mi się, że grupowe sprawdzanie powinno być spoko. Może to też ustalić nawet fajny zestaw modów którzy będą się zgrywać i działać miodzio.

Ważną sprawą jest, że wtedy wt stanie się bardziej synchronizowane. xD dlaczego? Bo nie bedzie tematów w których jeden mod ogarnia 90% techniki a potem reszta wpada zobaczyć gotowe. Tak naprawdę zdejmie to nawet część obowiązków z oddanych modów którzy jednak dalej zachowują swoje zdanie na temat techniki. Może podać swoje rozwiązanie i jesli to doceni i poprze to fajnie. Ale swoje rozwiązania mogą podać również inni modzi i to ich okaże się tym kierunkiem. Wiecie wydaje mi się, że grupowe sprawdzanie powinno być spoko. Może to też ustalić nawet fajny zestaw modów którzy będą się zgrywać i działać miodzio.
0 x
-
- Support
Sytuacja patowa.
Ktoś coś?
Do sylwestra i temat do... Dokądś. ;-;
Ktoś coś?
Do sylwestra i temat do... Dokądś. ;-;
0 x
Trzymam się tego, wraz z maksymalnym czasem na odpis wynoszącym 48h.
0 x
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
To ja jestem przeciwko. W moim przypadku mam zawaloną połowę tygodnia i nie mam czasu na użeranie się z rakami, gdy w drugiej tak naprawdę mogę to robić na bieżąco. Oprócz tego moim głównym obowiązkiem jak i administratora technicznego nie jest użeranie się z owym WT, a wprowadzanie balansu na foro. Nasze zadanie w WT powinno ograniczać się do przyklepania wypracowanej przez modów techniki. W przeciwnym wypadku po co tam oni? Równie dobrze moglibyśmy to zrobić sami bez niczyjej pomocy. Drugą funkcją jest pomaganie w przypadku sytuacji patowej i tyle.
0 x

Wszyscy wiemy, że ty ava robisz dużo systemowych spraw. Był bym zwolennikiem daniu 48 modom wt a wyższym zaangażowanym i dopatrującym ten temat dać Raz w tygodniu albo żadnego ograniczenia w tym kierunku. Oczywiście nikomu nie zabrania się odpisywać więcej razy, a wręcz wszyscy przyjęli by to chyba z jak największym uśmiechem.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości