"Problem scen drastycznych"

Tenshi

"Problem scen drastycznych"

Post autor: Tenshi »

Napiszę pokrótce, chodzi o problem który wyniknął na sb, mianowicie scen drastycznych, a z tego co wiem to konkretnie temat gwałtu na postaci, jako, że niektórych to brzydzi, a innym przeszkadza z innych powodów, chciałem założyć ten temat, żeby dogadać się w tej sprawie. Każdy kto chce może wypowiedzieć się w tym temacie, proszę tylko żeby nie robić tzw. "Bydła". Mianowicie z tego co mi wiadomo są na forum tematy drażliwe, jednak regulamin na nie zezwala, osobiście nie chciałbym ich całkowitego zakazu, gdyż mogą być one ciekawe, jednak łatwo z nimi przesadzić. Chciałbym, żeby każdy kto ma coś do powiedzenia wypowiedział się i podał swoją propozycję. Osobiście moim zdaniem takie sceny powinny być odpowiednio schowane i otagowane. Wiem też, że niektórzy nie chcą tego sprawdzać, osobiście nie wiem czy wszyscy czy tylko część. Liczę, że razem znajdziemy rozwiązanie tego problemu.
0 x
Shiroe

Re: "Problem scen drastycznych"

Post autor: Shiroe »

Ja w tej sprawie jestem neutralny ~

Ktoś lubi jak postać wpada w trudne sytuacje, jego sprawa. Być gwałconym albo gwałcić, lotto mi, o ile ktoś się z tym nie afiszuje, posty hajduje jak regulamin przykazał itd. Krótko, trololo.
0 x
Marusa

Post autor: Marusa »

Może zakaz nie, ale proponuję zrobić punkt regulaminu, że sceny drastyczne w hide dawać.
0 x
Narubi

Post autor: Narubi »

Em ... nagle na coś wpadłem. Oświeciło mnie. Teraz jest tak, że sceny drastyczne wrzuca się w .
Osoby niezainteresowane tego nie widzą, ale admini i modzi już tak. Proponuję więc zamiast ukrywać opis powiedzmy gwałtu (czy innej sceny erotycznej) dawać ją w spoilerze. Tylko należy zaznaczyć co w tym spoilerze jest, tak by np. Natsu, który brzydzi się opisami gwałtów mógł spokojnie ocenić czy misja przebiegła prawidłowo. Przykładowo:
A gdy opis gwałtu się zakończy to post w stylu:
Po prostu. Opisy gwałtu, walki w spoilerach (tag "+18"). Trzeba tylko zaznaczyć, że wróg próbował zgwałcić, czy mu się udało, jeśli nie to dlaczego i tego typu rzeczy. Tak, żeby osoba sprawdzająca mogła połączyć wszystkie wątki w jedną całość bez konieczności czytania.

Oczywiście to tyczy się każdych scen erotycznych, ale na CB był poruszany wątek gwałtów, więc daję go jako przykład.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Popieram Shiroe. Problemem nie jest tu sama fabuła/misja, chociaż współczuje tym, co potem to sprawdzają, ale to, że niektórzy się z tym nadmiernie afiszują na publicznym czacie, jakby zgwałcenie czyjeś postaci, albo bycie zgwałconym było powodem do dumy. Zaczęło się od tego, jak Midori postanowił mnie poinformować o fakcie, że jeden użytkownik zostanie u niego zgwałcony, pomimo mojego braku zainteresowania. Potem tylko Narubi się odezwał, że też chce taką misję, bo jednorazowy gwałt na postaci najwyraźniej mu nie wystarczył, no i rozpętała się dyskusja. Każdy niech sobie pisze na fabule co chce, ale zaczyna mnie już męczyć wywlekanie tego na SB, zwłaszcza że nie każdy ma ochotę to czytać. Od pewnego czasu mam wrażenie, że na publicznym chacie siedzi więcej gimbusów, niż jest naprawdę, co zniechęca i obniża mi poziom inteligencji tego zacnego forum. Albo to ja jestem już za stara, na przebywanie w takim towarzystwie i będzie trzeba w końcu pomyśleć nad rezygnacją. Na obecną chwilę jestem za tym, żeby nie afiszować się z takimi ciężkimi tematami na SB, bo nie wszystkich interesuje cudza fabuła, a jak interesuje, to sam sobie przeczyta, bez żadnej dodatkowej zachęty. Po prostu się ogarnijcie ludzie, bo aż przykro.
0 x
Azen

Post autor: Azen »

Moim zdaniem hajdy to... no, zła rzecz, bo potem ktoś, kto czyta posty innych, a takie jednostki są, widzi kupe nieskładnego tekstu i wydarzeń. Aczkolwiek ładnie oramkowany/opisany spoiler moim zdaniem by wystarczył. Kto by chcial czytac to by czytal, kto by chcial nie czytać to by nie klikał. Tak byłoby najprościej.
Co do scen drastycznych... Można powiedzieć, że walka, przemoc, gwałty, śmierć, seks i tym podobne rrzeczy dostarczają "najwięcej wrażeń" dla postaci. Powiedzenie więc, że to, że ktoś chce to opisywac/doswiadczac czyni go gimbusem i obniża poziom jest słabe. Może ktoś lubi postać prowadzić której ciągle coś się dzieje i może to opisywać i przeżywać? Inni wolą prowadzić buły z zyciem równie ciekawym co pan Nowak korposzczukek. >:V

Tak czy siak, obowiązkowe spoilery na sceny drastyczne - gwałty etc. wyżej wspomniane jest dobre.
Osobiście rozciągnąłbym ten przykaz na sceny które opisuje bodajże Narubi - Nie każdy jest zachwycony czytając posta i suddenly kupa.
0 x
Midori

Post autor: Midori »

Jestem za spoilerem i oznaczeniem +18 no chyba ze ktos robi jakies ero sesje sobie z jakas inna graczką i chce by bylo to prywatne i łudzi sie ze pol zboczonego forum tego nie czyta to wtedy niech sobie da hide ale dalej 5 postow bez hide musi byc ;d
0 x
Narubi

Post autor: Narubi »

Reika. Każdego męczą różne rzeczy. Ciebie męczą rozmowy na temat gwałtów na CB, a mnie cholernie męczą wypowiedzi Ichirou typu "czas zabić Kaguya", "przyślę Ci głowę liderki Kaguya w prezencie" itp. Nie chcę żeby liderka Kaguyów umarła, ale skoro już ma umrzeć to chciałbym, żeby odbyło się to bez dręczenia mnie takimi tekstami na CB. Męczą mnie teksty typu "<X tula Y>". Co prawda te teksty najprawdopodobniej nic nie znaczą poza forum, to jednak czasem człowiekowi przykro się robi, bo to jednak jest miłe jak się otrzymuje tego typu wiadomość i człowiek ten chciałby chociaż raz taką wiadomość otrzymać. To samo jeśli powiedzmy Kan napisze coś w stylu "witam" albo "żegnam" (w sumie nie tylko Kan, bo Ty, Reika też i sporo innych osób także) to nagle 10 osób mu odpisuje, jak ja coś takiego napiszę to odpowie jedna, może dwie, a najczęściej nie odpowiada nikt. To przykre, wiesz? Czuć się tak trochę na uboczu ... poza "kołem wzajemnej adoracji". Męczą mnie też posty typu "posta dam dzisiaj wieczorem", bo ja też chciałbym, żeby Saito odpisał mi w misji, a nie odpisuje od ponad 3 dni i mi także jest z tego powodu przykro, bo jednak chciałbym sobie pograć, pofabulić, a jestem uwięziony. Ogólnie rzecz biorąc, od jakiegoś czasu tematy poruszane na CB okropnie mnie męczą. Męczy mnie też to, że traktujesz mnie, droga Reiko, jak powietrze. Jakbym nie istniał. Męczą mnie też te wszystkie dramy. Te wszystkie rzeczy bardzo mnie męczą i dlatego dzisiaj wyłączyłem CB i być może nie będę się udzielał przez ... jakiś czas. Ja jednak nie wypomniałem nikomu, że te wszystkie wymienione przeze mnie rzeczy mnie męczą i żeby przestał, zamknął się i te sprawy. Ja wiem, że to wszystko jest jak najbardziej normalne, a to, że jest to dla mnie męczące to jest to tylko i wyłącznie mój problem. Nikt mnie do czytania CB nie zmusza. Nikt mnie do wypowiedzi na CB nie zmusza. Chce sobie pogadać na CB? Zaciskam zęby i staram się ignorować to co mnie drażni. A jak to się ma do gwałtu? Ano tak, że gwałt wbrew pozorom też jest rzeczą normalną. Gwałt to nazwa zbrodni. Nikt Ci nie każe czytać jak ten gracz jest gwałcony. Ktoś kogo to ciekawi sobie przeczyta. No i ... morderstwo jest tak samo okrutną zbrodnią jak gwałt, jeśli nie gorszą (w ogóle wojna jest be i niedobra i niemoralna), ale jednak jaki Ichirou napisze coś w stylu "zabiję liderkę Kaguyów" to nikt nic nie powie, a jak Narubi (tj. ja) napisze "chciałbym, żeby moja postać została zgwałcona"* to od razu wyzywają od gimbusów i że ich to męczy. Wiesz co, Reika? Gdybyś na żywo zobaczyła jak ktoś gwałci inną kobietę to pewnie byś się porzygała. Ale jakbyś zobaczyła na żywo, że ktoś komuś ucina głowę - to daję sobie rękę uciąć ... pewnie straciłabyś przytomność. A jeśli chodzi o teksty o charakterze erotycznym to Hikari (chyba, nie pamiętam dokładnie) kiedyś na CB napisał coś w stylu "Ichirou przeleciał Harumi" (w domyśle: na fabule). Nikt nic nie powiedział. Nikt nie powiedział, że go to męczy. Nikt Hikariego nie wyzwał od gimbusów. Mnie osobiście też nie obchodziła ta fabuła jednak zacisnąłem zęby i nic nie powiedziałem, chociaż nie ukrywam, trochę się zrobiłem zazdrosny, ale nie o Ichirou ani nie o Harumi, ale po prostu o fabułę, w której brali udział - też bym w takiej chciał wystąpić, hehe. Podsumowując, bo już za długo piszę. Ludzie na CB mogą pisać różne rzeczy i wielu osobom nie podobają się wypowiedzi innych. Ale CB to miejsce publiczne i każdy może powiedzieć co chce. Jeśli nikogo nie obraża, nie przeklina (słowo "gwałt" nie jest przestępstwem) ... nie ma potrzeby go karać. I nie mówię tutaj o banie, ale po prostu o nieprzychylnych komentarzach w jego stronę, co także jest krzywdzące.

*Jeśli chodzi o to, że "chciałbym, żeby moja postać została zgwałcona". Chodziło mi o to, że nie przeszkadzałoby mi to w żadnym wypadku i jeśli miałbym wybierać między misją z Saito, który odpisuje raz na ruski rok, a misją, w której moja postać zostanie zgwałcona, z miejsca wybrałbym tą drugą opcję (znaczy gwałt). No, ale ... Saito to mój dobry znajomy z innego forum i nie mogę się wycofać z misji. Strasznie mi też źle z tym, że na potrzeby mojej wypowiedzi muszę publicznie wyznawać wszystkim jak to bardzo nieszczęśliwy jestem, że mi nie odpisuje. Ale, odchodząc trochę od tematu, chciałbym powiedzieć, że zależy mi po prostu na tym, żeby misja szła do przodu, a nie stała w miejscu. Saito jest osobą, którą chętnie bym powiązał z fabułą mojej postaci, ale jeśli ma odpisywać tak jak odpisuje ... Dobra, wracając do tematu. Chciałbym jeszcze powiedzieć, że tak jak Ray mówi. Jestem wielkim zwolennikiem kontrowersyjnych postów, które wywołują kontrowersyjne emocje. Lubię takie posty czytać. Lubię takie posty pisać. Lubię jak ludzie wypowiadają się na temat moich postów na CB ... komentują moje fabuły. Ta ... może to mój sposób na sławę. To prawda. Ale też teksty takie bardzo trafiają w mój gust. Bardzo szanuję Mistrza Tolkiena i Jego prozę, ale już dawno wyrosłem z tej tolkienowskiej prozy, gdzie dobro walczy ze złem, a widz tylko czeka kiedy dobro zatriumfuje. Teraz przerzuciłem się na bardziej kontrowersyjną prozę ... Paolo Baccigalupi to obecnie mój ulubiony autor. Polecam wszystkie jego książki. Dylematy moralne. Bardzo mocne słowa, niekiedy obrzydliwe opisy. Ten autor, a także Akame Ga Kill ... te dwie bardzo wpłynęły na to jakie posty piszę. Dokładnie tak. Jestem jaki jestem głównie dzięki Paolowi Baccigalupi, Takahiro i Tetsuya Tashiro. Dzięki właśnie tym ludziom. Nie uważam się za jakiegoś zwyrola. Bardziej na konesera pewnego specyficznego gatunku literackiego. Niektórzy lubią romanse, niektórzy lubią komedie, horrory ... a ja lubię utwory, gdzie się gwałci i zabija i gdzie ulice pachną zapachem uryny, krwi i potu. To wcale nie znaczy, że w rzeczywistości taki jestem. W rzeczywistości nigdy bym nie zgwałcił kobiety. Nie jestem zwyrolem. Po prostu mam specyficzny gust.

A wracając do głównego tematu ... moim zdaniem spoilery lepsze niż hajdy. Jak piszę w hajdzie to czytają tylko dwie czy trzy osoby. A jakbym napisał w spoilerze to każdy co by chciał to by mógł przeczytać. No i ... ja też mógłbym przeczytać :P.

Dobra. Trochę się rozpisałem. Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko :).

PS:
Co do pierwszego akapitu: Tak to właśnie u mnie działa. Ja lubię tego typu rzeczy, ponieważ sprawiają, że moja postać ma szansę się zmienić. Wpływają one na postrzeganie świata przez moją postać i są niesamowitą inspiracją do kolejnych postów czy fabuł. Takie fabuły to po prostu przeżycie. I zgadzam się. To w żadnym wypadku nie czyni ze mnie gimbusa.

A co do kupy ... może masz rację. Może powinienem ukrywać. A z drugiej strony ... co to za żart, jeśli bym to ukrył? kappa
0 x
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Po pierwsze... zależy na jakich zasadach ów gwałt miałby przebiec. Za pozwoleniem drugiej osoby? Jeśli tak to odsyłam do punktu regulaminu:
A więc oznaczamy i ukrywamy.

Po drugie... jeśli miałoby to się odbywać NAWET wbrew drugiej osobie, to mamy tu prawdopodobnie walkę i sędziego. Wystarczy jeżeli sędzia będzie umieszczał +18 i te osoby, które nie będą tym zainteresowane - NIE BĘDĄ TEGO CZYTAĆ. Przecież nikogo do tego nie zmuszamy. Komuś takie sceny nie przeszkadzają? To sobie je przeczyta. Komuś przeszkadzają? Będzie omijać. Po co tu wprowadzać sztuczne regulacje?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Zgadzam się tutaj z Shigiem, co tu dużo mówić. Co prawda mógłbym jakąś dłuższą walnąć rozprawkę, ale po co, skoro moje zdanie pokrywa się z jego?
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Gwałt za pozwoleniem drugiej osoby? Serio to przeczytałam? XD Za pozwoleniem to już nie jest gwałt, a zaspokajanie niektórych upodobań użytkownika XDDD Poza tym każdy wie, że takie rzeczy ukrywa się w uhide, problemem jest poruszanie tego na publicznym ;)
0 x
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Odkąd istnieje forum chyba nie było tu gwałtów ;) poza tym słyszałaś o uprzedzanym gwałcie? Bo z tego co tu zrozumiałem ktoś komuś grozi gwałtem. No pożal się Bożenko. Bez przesady, co to za gwałt? Ja osobiście traktuje to już w innych kategoriach ale to ja i nikogo do takich wniosków nie zmuszam.

Przedstawiłem GOTOWE i co najważniejsze JUŻ ISTNIEJĄCE rozwiązania. Kogoś coś nie interesuje - NIE CZYTA. Tyle w temacie.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Reika, Narubi. Jeśli macie jakieś osobiste utarczki to nie poruszajcie tego tutaj tylko się wypowiadajcie na temat. Szczególnie mówię tutaj o Narubim, gdzie tylko 2 linijki były na temat : )
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Woah, woah, woah. Ludzie, spokojnie. Reika, moja droga... gdzieś zatarła Ci się linia między postacią, a graczem. Jeżeli zgodzę się na gwałt MOJEJ POSTACI, to znaczy, że nie mam nic przeciwko takiej fabule, ale dalej jest to gwałtem, a nie zaspokajaniem moich upodobań. Inna sprawa, że Shig ma zupełnie rację w swojej wypowiedzi i gwałty czy inne takie powinny być pod nadzorem sędziego na zasadzie walk i tak dalej. Biedny sędzia. Jeżeli to gwałt umówiony przez graczy, więc coś w stylu jedynie akcji fabularnej, to mogą sobie na luzie pisać tylko trzeba zaznaczyć to. I tutaj dochodzimy do momentu z regulaminem, który nakazuje ukryć i oznaczyć. Ukryć z wykorzystaniem bbcode. Mamy do tego nie tylko uhide, ale także spoiler, więc można ukryć w spoilerze i walnąć notkę o zawartości. Jak jest to misja, to wersja Narubi z opisem co się wydarzyło w tej ukrytej części podoba mi się. Nie musiałbym wtedy czytać jak jakiś NPC molestuje Narubi, bo nie przepadam za pisaną erotyką. Szczególnie w nieco wulgarniejszy sposób.

Co do afiszowania się na czacie. Tutaj popieram i serio Narubi nie porównuj pisania o gwałtach do napisania "x przytula y". Gwałt jest tematem ciężkim, który wprowadza CHOLERNIE nieprzyjemną atmosferę, a tego unikamy, prawda? Co do zabijania... nie ukrywajmy - jest społecznie bardziej akceptowalne niż gwałt w kwestii wypowiedzi. Jak ktoś gada o gwałcie i o morderstwie, to to pierwsze jakoś bardziej wstrząsa, chociaż faktycznie uważa się, że morderstwo jest gorsze. Wzbudza mniejsze emocje jakimś cudem. Ja już nie wnikam w jaki sposób, ale jeżeli masz problem z tym, że ktoś pisze o mordowaniu - daj znać i poproś, aby ktoś skończył. My prosimy jak piszesz o gwałcie, a jak to nie skutkuje i atmosfera leci na łeb, na szyję, to trzeba pogrozić paluszkiem, bo czat jest miejscem publicznym i (hehe socjalizm) dbamy o to, aby większość czuła się na nim dobrze. Nawet kosztem jednostek - bo Ty jesteś w tym momencie poszkodowany.

Robi się tutaj zbędna dyskusja.

W skrócie:
1. Popieram Shiga, ale do ukrywania jest nie tylko uhide.
2. Na misjach niech takie rzeczy również będą ukrywane najlepiej w uhide/spoilerze z zapiskiem na samej górze co się dzieje w ukrytej części mniej-więcej.
3. Aby było jasne - żadnych ograniczeń, że zakazy w regulaminie na gwałty czy coś. Takie forum, takie czasy.
4. Nie przesadzać na czacie z mocnymi tematami - jak ktoś prosi, aby ktoś skończył, to niech kończy ciężki temat. Unikajmy konfliktów, okej? Każdy egoistycznie chce dla siebie dobrze, ale jakby mi ktoś napisał, że jest naprawdę zniesmaczony moimi żartami o pedo, to przestałbym, chociaż takie mam poczucie humoru.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Jiro

Post autor: Jiro »

Popieram Shiga, Muraia i Yoichiego, kto nie chce, niech nie czyta drastycznych scen, a umawiane sceny seksualne do hide, tak jak w regulaminie, dziękuję, dobranoc.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości