Juzakaken

Moderator: Souei

Raye

Juzakaken

Post autor: Raye »

Nazwa Jutsu: Juzakaken
Dziedzina: Hyuuga - klanowa
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: -
Koszt chakry: E: 15% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 5% | S: 3% | S+: 1% - za turę
Opis: Po prostu wyższy poziom Jukena. Użytkownik Byakugana wspomaga swój ubiegły styl chakrą przez co jego ciosy stają się szybsze i bardziej dotkliwe. Jednakże, drugim bonusem, bądź minusem jest to, że użytkownik wymaga od swych oczu więcej, co skutkuje bonusem do percepcji wzroku. Bonusy na skutek walki tym stylem + 20 Percepcji i +20 Szybkości.
Technika/styl jest ściśle powiązana z wytrzymałością Hyuugi. Na najniższym poziomie tego atrybutu, użytkownik może "czerpać" korzyści i walczyć tym stylem = 2 tury. Próg wyżej = dodatkowe 2 tury. Po przekroczeniu limitu bądź zaprzestania używania użytkownik staje się zmęczony, a jego oczy słabną na okres 2 godzin/10 postów. Skutkuje to minusem - 1/2 Percepcji i -1/4Wytrzymałości.
Link do tematu postaci: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=498
0 x
Kamiru

Re: Juzakaken

Post autor: Kamiru »

Z bonusem do percepcji wolałbym poczekać, a w pomysłach ustali się ile daje podstawowo Byakugan. Z szybkością nie widzę problemów.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

"wspomaga swój ubiegły styl chakrą" czyli rozumiem, że ciosy są wzmacniane chakrą? No to ten, oryginalny styl również na tym polegał. Za pomocą chakry własnej uszkadzało się organy wewnętrzne oponenta i układ chakry. Więc samo wzmocnienie chakrą stylu, który w podstawce już ma wyprowadzanie ciosów chakrą, jest takie trochę bez sensowne. Chyba, że coś źle interpretuję, wtedy wyprowadź mnie z błędu.
0 x
Raye

"Dodatkowo, shinobi otrzymuje możliwość gwałtownego wyzwalania chakry ze swoich tenketsu, dzięki czemu mogą wytwarzać specjalne podmuchy odpychające przeciwnika... lub wykorzystać to, by np. przyspieszyć swoje ruchy lub wzmocnić skoki." Chodzi mi o to, że za za pomocą chakry przyśpieszamy nasze ciosy, a co z tym idzie, szybciej uderzymy, a przeciwnik bardziej odczuwa cios.
0 x
Murai

W sumie to i tak nie doprecyzowałeś za bardzo, ile to trwa. Cała bitwa czy walka może trwać zarówno całe 3 strony postów, jak i po 4 na łebka. A może by tak im więcej w wytrzymałości, tym dłużej możesz to pociągnąć? Na najniższym poziomie byłyby to 2 posty, a z każdym kolejnym przedziałem w statystykach zwiększałoby się o 2? A po ich przekroczeniu wyniknie czasowe obniżenie statystyk? Ot taki luźny pomysł.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Po zmianach i patrzac na aktualna forme techniki - Akcept.
0 x
Raye

Dodałem to co Murai zaproponował, wydaje mi się, że tak jest już okej.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Akcept.
0 x
Murai

Akcept
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
akcept, ale wydaje mi się, że chce kombinować
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości