Skrytość a pakty
Skrytość a pakty
PROBLEM
Rozumiem, że uhide jest fajne i ogólnie popieram zamysł ukrywania własnych tworów. Zastanawiam się jednak, czy pakty nie powinny być odkryte. W końcu niektórzy chcieliby zdobyć jeden z istniejących, a na dobrą sprawę nie wiedzą o tych zwierzakach nic i tak głupio trochę. xD
ROZWIĄZANIE
Niech pakty będą bez hide.
DODATKOWE UWAGI
kappa
Rozumiem, że uhide jest fajne i ogólnie popieram zamysł ukrywania własnych tworów. Zastanawiam się jednak, czy pakty nie powinny być odkryte. W końcu niektórzy chcieliby zdobyć jeden z istniejących, a na dobrą sprawę nie wiedzą o tych zwierzakach nic i tak głupio trochę. xD
ROZWIĄZANIE
Niech pakty będą bez hide.
DODATKOWE UWAGI
kappa
0 x
Re: Skrytość a pakty
Jak dla mnie staty i techniki powinny nadal być w uhide, opisy można pokazać ~
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320
- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
Tak jak pisałem na sb popieram poprzedników, sam zaproponowałem odhajdowanie tego co zrobili i zostawienie w ukryciu pozostałych spraw.
0 x
Cause i'm the real fire.
Samo odkrycie opisów nikomu nie szkodzi. Dla mnie marzeniem dodanie chociaż kilka słów o każdym summonie w stylu "specjalizuje się w ninjutsu/walce wręcz". To mogłoby dać jakikolwiek obraz paktu.
Mimo wszystko rozumiem też odzew negatywny. Ujawnienie informacji tego typu to prawie jak info od boga. Pozostawiam więc decyzję większości.
Mimo wszystko rozumiem też odzew negatywny. Ujawnienie informacji tego typu to prawie jak info od boga. Pozostawiam więc decyzję większości.
0 x
Osobiście uważam, że na tym etapie rozgrywki decydować powinny osoby, które opracowały takie pakty. W koncu to o ich przewagę i pracę chodzi, a nie o nasze widzimisię... Jeśli ogół tych osób proponuje odkrycie opisów - ok. Jeżeli już jednak rozpoczęliście dyskusję, to co najwyżej mógłbym przychylić się do odsłonięcia wyglądu summonów - w końcu reszty atrybutów "przeciwnik"/"nieznajomy" znać prawa nie ma (tak samo jak w przypadku naszych atrybutów zahidowanych w karcie postaci).
0 x
Według mnie pakt powinna odsłonić jedna osoba na przykład któryś z adminów. Służyło by to jako odkryty wzór dla innych faktycznie istniejącego w świecie paktu.
0 x
A ja się nie zgadzam. Rozumiem, że niektórzy chcą mieć Kuchiyose i wybrać odpowiedni pakt, jednakże przepraszam bardzo, jedynie osoba, która opracowała ten pakt i zdobyła go na wyprawie ma wiedzę o tych stworzeniach. Przykładowo Ichirou ma pakt z kotami - pójdzie na wyprawę, zdobędzie informacje o tych kocich przywołańcach, jako pierwszy podpisze pakt i tylko on ma wiedzę na ten temat. Nikt inny. Jeśli chcesz wiedzieć coś o danym pakcie to jedyna możliwość to odnalezienie jego twórcy (o ile on wcześniej zdobył pakt) i poproszenie go (fabularne) o to, by przekazał informacje i wtedy taka osoba może zostać dodana do ukrytej wiadomości i sama sobie zadecydować czy chce ten pakt czy inny. Ja mam takie zdanie na ten temat. Nie uważam, żeby wiedza o paktach była jakaś szczególnie istotna. Zwłaszcza, że obecnie, bez względu na to jak bardzo OP byłby pakt, nie opłaca się grać innym paktem niż tylko własny. Powód? Sennin Mode. Jeśli moja postać odnalazłaby Ichirou i podpisała pakt z kotami (może to zrobię, hehe), to miałbym pakt, ale nie mógłbym mieć Sennin Mode, więc dużo bardziej opłaca mi się opracować własny (może to zostanie zmienione, nie wiem, niby Naruto i Jiraya mieli to samo SM, a powiernikiem był tylko Jiraya, więc powinno być to zmienione).
I teraz inny problem. Teoretycznie. Czysto teoretycznie. Załóżmy, że da się nauczyć kogoś swojej własnej techniki (chociaż systemu nauki innego gracza technik jeszcze nie ma spisanego, chyba) i teraz powinniśmy odtajnić wszystkie Własne Techniki, żeby ktoś mógł sobie wybrać, którąś z nich i się jej uczyć, a przynajmniej próbować? Nie. Jeśli chce się nauczyć własnych technik innego gracza to musi go spotkać fabularnie i jakoś namówić, żeby przekazał informacje o technice, a potem nauczył. Do tego czasu technika jest ukryta. Tak samo powinno być z paktami. Takie jest moje zdanie.
Ja na ogół jestem bardzo otwarty na wszelkie nowości, usprawniające rozgrywkę, ale w tym wypadku mówię NIE. Nie ma sensu wprowadzać tej zmiany.
Ale odtajnione już pakty chętnie przeczytam. Z czystej ciekawości. Przeglądałem pakt Ichirou (głównie obrazki) i powiem, że niektóre kotki są słodkie kappa
I teraz inny problem. Teoretycznie. Czysto teoretycznie. Załóżmy, że da się nauczyć kogoś swojej własnej techniki (chociaż systemu nauki innego gracza technik jeszcze nie ma spisanego, chyba) i teraz powinniśmy odtajnić wszystkie Własne Techniki, żeby ktoś mógł sobie wybrać, którąś z nich i się jej uczyć, a przynajmniej próbować? Nie. Jeśli chce się nauczyć własnych technik innego gracza to musi go spotkać fabularnie i jakoś namówić, żeby przekazał informacje o technice, a potem nauczył. Do tego czasu technika jest ukryta. Tak samo powinno być z paktami. Takie jest moje zdanie.
Ja na ogół jestem bardzo otwarty na wszelkie nowości, usprawniające rozgrywkę, ale w tym wypadku mówię NIE. Nie ma sensu wprowadzać tej zmiany.
Ale odtajnione już pakty chętnie przeczytam. Z czystej ciekawości. Przeglądałem pakt Ichirou (głównie obrazki) i powiem, że niektóre kotki są słodkie kappa
0 x
Ja tam uważam pakty za raka więc chętnie bym zobaczył jakiś odsłonięty i zmienił zdanie. Nie wiem. Zostawiam ten temat a moje zdanie się nie zmienia.
0 x
Właściwie popieram stanowisko Narubiego. Z takim założeniem to wszystko było tworzone, aby takie rzeczy pozostawały tajemnicą. Tak na prawdę nauczysz się za zgodą właściciela, a jeśli on wyrazi zgodę nic nie stoi na przeszkodzie, aby przekazał on takie informacje na PW/GG - bo nie ukrywajmy tak się po prostu robi, jeśli nie chcesz by inni poznali zawartość twojej pracy.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości