Sensor do nabycia

Kin'yu

Re: Sensor do nabycia

Post autor: Kin'yu »

Wyczuwanie chakry od osób z potężną aurą nie jest trudne. Taki Jinchūriki lub Hoshigaki ma jej po prostu zdecydowanie więcej niż normalna osoba i wręcz nią emanuje. Dodaj do tego to, że postacie takie nierzadko spamowały technikami o wysokich kosztach chakry. To przez to zwracanie uwagi. Sama zdolność sensora może jest tutaj ograniczonym pojęciem, ale wiadomo o co chodzi. Jeśliby sprowadzić ją do "wyczuwania" kto ma silną/złą aurę i czy bije od niego łuna chakry, czyli rzucić ogromny nerf, nie brałby jej nikt.
0 x
Jiro

Post autor: Jiro »

Chodzi mi o to, że skoro ktoś, kto nie jest sensorem, ani tego nie trenował, po prostu zwykły shinobi, może wyczuć wielkie pokłady chakry, to dlaczego miałby nie wyczulić się na te mniejsze, przez specjalny trening, przez wzgląd na to, jestem za pozostawieniem UN Sensor, co najwyżej jego nerfem.
0 x
Kin'yu

Powtórzę się - wyczucie demona w ciele człowieka i kogoś z większymi pokładami z odległości kilku metrów to nic nadzwyczajnego, to może robić każdy. Natomiast kilkadziesiąt/kilkaset metrów zasięgu z najmniejszymi źródłami, często bez skupienia, nie ma nic wspólnego z "treningiem" tego, co opisujesz.
0 x
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Z tego co pamiętam, ta UN na tej randze powstała dlatego, ŻE JEST TO ZDOLNOŚĆ MOŻLIWA do opanowania. Wspominał o tym Tobirama przy nakryciu na schadkach Hashiramy i Madary w dzieciństwie. Wtedy też Tobirama napomknął, że lepiej kontroluję tą zdolność od Hashiramy (klanowicz sic!). Karin jako przedstawicielka specyficznego klanu Uzumakich to kolejny przykład.

Zostało to więc przydzielone jako UN z powyższego względu - wraz z doświadczeniem (a wiec PH...) można się tego nauczyć. Oczywiście powinno (i jest) to być w gorszej wariancji od pierwotnej wrodzonej umiejętności sensorycznej.
0 x
Kin'yu

Hashirama na wikii - nie ma nic o zdolnościach sensorycznych. Sensor - znowu nic. W całym artykule nie widzę o możliwości nabycia tej umiejętności. Wspomniany przez ciebie chapter mangi - Tobirama mówi "I'm better at sensing than you", co może znaczyć o sensorze, ale i wykrywaniu, wyczuwaniu, wykorzystywaniu zmysłów...

Wikia bazuje na datebookach. Skoro w nich Hashirama nie miał sensora, to ja nie widzę tej opcji.
0 x
Nibui

Post autor: Nibui »

Zawsze można spojrzeć jeszcze raz -> click

Ja tylko rzucam tu linka. Co do tematu, jest mi to kompletnie obojętne. Jestem samurajem i tak nie będę wyczuwał chakry. Ale uważam, że tego powinno się dać wyuczyć. Why not?
0 x
Jiro

Post autor: Jiro »

Cały czas chodzi mi o to iż można wytrenować/wyczulić się na chakrę, wstawiam cytat z wiki: "W całej serii, różne postacie komentowały "czucie" czakry danej osoby i komentarzy, podobno ze względu na zdolność do wykrywania wysokiego poziomu czakry, co prowadzi, że możliwość wykrywania czakry jest tylko bardziej wyrafinowaną wersję, zdobytą przez nauczanie lub po prostu urodzeniem się bardziej wrażliwym." Zresztą pisałem już o tym, więc ma to dużo wspólnego z sensorami i ogólnie w uproszczeniu na tym to polega. Więc po raz wtóry, piszę iż całkowicie usunięcie UN Sensor, jest według mnie złym pomysłem, co najwyżej można by to znerfić.
0 x
Kin'yu

Pisałem już - wyczuwanie innych osób, gdy są blisko i mają większe pokłady chakry rzeczywiście umiał każdy. Sprowadźmy jednak nazwę "sensor" do pojęcia wykrywania na dalszą odległość, bo kilkadziesiąt lub kilkaset metrów to nie jest "zwykły" skill.
0 x
Shintaro

Post autor: Shintaro »

Ja jestem również za wywaleniem tego, nie ma sensu dawać możliwości sensorom, bycia jeszcze bardziej full epick biorąc kolejny raz sensora, każdy kto chciałby mieć sensora wziąłby go po prostu na sam początek i tyle, nie mam ochoty by na forum roiło się od pseudo sensorów.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Wraz z reworkiem UN/UW, Sensor w formie UN został wywalony. Dlatego też temat zamykam.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości