Ekwipunek na start

Sarutobi Kazumi

Ekwipunek na start

Post autor: Sarutobi Kazumi »

PROBLEM

Ekwipunek na start - każda nowa postać dostaje 5x kunai i tyle samo gwiazdek ninja. Wszystko spoko, tylko gdzie postać ma to nosić? W kieszeniach ubioru? Zatrzymać w domu dopóki nie kupi kabur? Jeśli ktoś spróbuje kogoś zabić kunaiem na ulic i padnie odwołanie w stylu "gracz x nie ma gdzie trzymać tej broni" akcja będzie cofnięta? (pozdro Yoshi)

ROZWIĄZANIE

Zamiast dawać broń, której nie ma nawet jak przy sobie (zgodnie z mechaniką) nosić - dać graczom na start 200 ryo i niech sobie za to kupią co zechcą / zachowają kwotę na zakupy po zaakceptowaniu kp.

Ewentualnie dać graczom zestaw - kabura + 5 kunai / shurikenów/ słodkich bułek ~

DODATKOWE UWAGI

Hłe hłe.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Ekwipunek na start

Post autor: Sans »

Popieram kappa
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Jestem za opcją, żeby do tych kunai i gwiazdek dawać jeszcze kaburę na start, żeby było gdzie to trzymać, czyli takie podstawowe wyposażenie każdego shinobi.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

No ja się strasznie naburmuszyłem, jak zobaczyłem że nie mam gdzie nosić swojej pierwszej broni!
"Skandal!" pomyślałem, ale wziąłem kilka głębokich wdechów i jakoś się uspokoiłem, naburmuszenie lekko przeszło.
I tak ten właśnie przykry incydent ciągnął się za mną, aż do dnia dzisiejszego, kiedy to padł ten wspaniały pomysł.

Popieram i pozdrawiam
Naburmuszony Filecik
0 x
Sarutobi Kazumi

Albo po prostu dodajmy informację o tym we wzorze kp, bo sam zapomniałem o tym zapisie ~
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Bardzo dobry pomysł, popieram dodanie wzmianki o możliwości rozdysponowania 500 Ryo na start.
0 x
Yoichi

Post autor: Yoichi »

To rozdysponowanie już się praktykuje. Kto był sprytny ten sobie dopisywał EQ i kto sprawdzał, i był rozsądny, to pisał graczom, aby sobie odjęli od startowej sumki odpowiednią ilość. Ale tak - popieram dodanie w KP, że dostaje się na start hajsy i że można je od razu rozdysponować bez zbędnego posta w sklepie zaraz na start fabuły.
0 x
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Tak jak napisał Yoichi, to już funkcjonowało wcześniej...
0 x
Sarutobi Kazumi

Przecież podałem cytat z tematu odnośnie konta bankowego xD

Chcę tylko, by dać wzmiankę o tym do kp, bo ja (i kilku innych graczy jak widziałem) po prostu tego nie zauważało ~
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Można i tam to dodać, aczkolwiek praktykowane było i na sb się pisało, że można wydać te 500 Ryo na start. Odjąć kasę i dodać przedmioty, a tyle myślę, że wystarcza na właśnie coś takiego podstawowego.

Do kp zostanie też dodany dopisek. Ktoś ma coś do dodania, czy mogę zamykać i wprowadzać?
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Zamykaj i przenoś.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości