Haretsu Ryōichi

Ryōichi

Haretsu Ryōichi

Post autor: Ryōichi »

DANE PERSONALNE
IMIĘ: Ryōichi
NAZWISKO: Haretsu
KLAN: Douhito
WIEK [DATA URODZENIA]: 14 lat [14 maja 364r.]
WZROST | WAGA: 163cm | 52kg
RANGA: Genin

APARYCJA
WYGLĄD: Chłopak średniego wzrostu i raczej wątłej budowy ciała. Długie włosy koloru blond
i bardzo ładna buzia powodują, że statystyczny człowiek na Ziemi ma go za śliczną dziewczynkę. W już tak młodym wieku cierpi na bezsenność, co idealnie pokazują jego błękitne, wiecznie podkrążone oczy. Na próżno doszukiwać się widocznych mięśni w ciele chłopca. Zważywszy na to z jakiego szczepu wywodzi się młodzieniec, warto wspomnieć o "niedoskonałościach jego ciała. Pierwsze są niewielkie otwory na dłoniach, które łudząco przypominają usta. Chłopak bardzo się ich wstydzi i gdyby nie fakt, że przebywa wśród ludzi, którzy posługują się podobnymi technikami, nigdy by się do nich nie przyznał. Największym problemem jego krępacji jest niestety wielki otwór gębowy na jego klatce piersiowej. Według chłopaka jest on na tyle paskudny, że nie jest w stanie nawet kąpać się nie będąc w osamotnieniu. Generalnie jego aparycja wzbudza litość, a nie podziw. Nie można takiego człowieka traktować poważnie.
UBIÓR: Jasnoszare kimono. Nieco ciężkie, przez co krępuje ruchy, ale ojciec Ryōichi uznał, że jak młody będzie chodził w ciężkich ciuchach to i szybciej jego słaba aparycja się poprawi. Kimono ma cztery wewnętrzne kieszonki i dwie zewnętrzne po bokach. Do tego Haretsu nosi bandaże na dłoniach, które skrzętnie ukrywają jego zawstydzające umiejętności.Podobnie sprawy się mają jeżeli chodzi o klatkę piersiową. Do kimono nosi krótsze, niebieskie, bawełniane spodnie i specyficzne, do klimatu w jakim się wychował, japonki.
ZNAKI SZCZEGÓLNE: Poza otworami tu i ówdzie, brak.

OSOBOWOŚĆ
CHARAKTER: Ryōichi jest ze swojej natury powolny, nawet czasami ociężały, ale gdy się go rozjuszy, może być nieobliczalny. Jeśli wytrąci się go z równowagi, długo potrafi być rozgniewany. Lubi się sprzeczać i przekomarzać. Często przebija z niego zwykły despotyzm, co zazwyczaj niekorzystnie rzutuje na jego relacje z innymi. Mimo że bardzo mu zależy na rodzinie, ryzykuje niepotrzebne spory i forsowanie na siłę swojego zdania. Dla otoczenia uciążliwy i irytujący jest upór Ryōichi'ego, jego pobłażanie własnym słabostkom oraz impulsywność. Do negatywnych cech Ryō należy zaliczyć i tę, że nie można spodziewać się po nim bezinteresownej przyjaźni, ponieważ nie jest on altruistą, lecz typowym egoistą. Na wszelkie znajomości i bezinteresowność ze strony innych osób Ryōichi patrzy podejrzliwie, ponieważ jest to obce jego naturze. Ryōichi dąży do zdobycia władzy, gdyż bardzo lubi przewodzić i to niezależnie od swoich predyspozycji. W dążeniu do celu potrafi pokonywać nawet trudne przeszkody. Na ogół umie rozpoznać mocne i słabe punkty przeciwnika i w zależności od tego zastosować odpowiednią taktykę. Jeśli uzyska przewagę, przypuszcza atak frontalny, zaś kiedy jest słabszy, swoje działanie rozkłada w czasie, ale nie rezygnuje z obranego celu. Ryōichi jest z natury pokojowo nastawiony do otoczenia.
Chłopak uwielbia posiadać, ale nie lubi walczyć. Brak mu zaborczości i nie interesuje go rywalizacja. Sam unika bezowocnej walki, a u innych jej nie aprobuje. Angażuje się w nią tylko wtedy, jeżeli widzi realną szansę uzyskania dla siebie korzyści. Musi mu się to opłacać. Jest to zgodne z jego życiową dewizą - posiadać i być bezpiecznym. Z życia chce brać to, co najlepsze i najprzyjemniejsze. Jeżeli Ryōichi przekona się, że powodzi mu się lepiej niż innym, znakomicie poprawia to jego samopoczucie. Do słabszych punktów tego sympatycznego skądinąd "kolesia" zalicza się również to że trudno jest mu poznać się na ludziach. Sam jest egocentrykiem i nie potrafi tego wytłumaczyć racjonalnie, ale jest święcie przekonany, że należą mu się w życiu pewne przywileje lub szczególne względy. Ryōichi bardzo starannie dobiera sobie przyjaciół. Dlatego, że jest nieufny i podejrzliwy.
Jeżeli dodać jeszcze do tego jego materializm, nie należy się dziwić, że zraża do siebie innych. Ponieważ Ryōichi nie zna się na ludziach i jest tego świadomy, stara się wiązać z tymi, którym dobrze się wiedzie w życiu.
NAWYKI: Gdy się denerwuję jego prawe oko zaczyna szybciej mrugać.
NINDO: "Nie denerwuj mnie!"
HISTORIA:
"Chodź, usiądź Ryōichi. Tak, tak wiem, chcesz trenować, te swoje Genjutsu ale... Musisz tego wysłuchać.
Wiem, że często cię nie doceniam, nie rozpieszczam. Chcę zrobić z Ciebie mężczyznę, wojownika! Byś wiedział kim jesteś. Czym jest twój klan.
Pochodzimy z Samotnych Wydm, tu jest nasze miejsce. Wywodzimy się z rodu Haretsu. Niektórzy z nas, w swej pysze stali się wyrzutkami, odeszli od swoich korzeni. Zaczęli walczyć z nimi mając się za lepszych. Mieli rację, jesteśmy lepsi od reszty klanu. Jednakże jesteśmy jego częścią. Ty jesteś tego dowodem Ryōichi. Ty przekonasz nasz szczep do tego klanu.
Twoja historia ich urzeknie. Urodziłeś się czternaście wiosen temu tutaj, w tym kraju pośród rodu Haretsu. Nigdy od nich nie odszedłem by dać Ci bezpieczeństwo. Gdy twoja matka umarła, a ty byłeś niemowlakiem, oni pomogli mi. Opiekowali się tobą, mówili... "dziwne dziecko".
Wychowywałeś się wśród naszego klanu, odosobniony w sowich umiejętnościach. Na próżno było szukać szacunku od twoich rówieśników. Nie miałeś za dużo przyjaciół... o ile ich w ogóle miałeś. Właśnie dlatego masz taki silny charakter. Fizycznie może i jesteś nikim, ale psychicznie... Jesteś lepszy od wszystkich innych.
Teraz pokładam w tobie wielkie nadzieje. Błagam cię, stań się silnym shinobi, bądź najlepszy! Stań na czele klanu, którego nasz szczep tak bardzo nienawidzi. Teraz jesteś niezadowolony ze swoich umiejętności, z tego, że jesteś inny, ale przyjdzie dzień, gdy z dumą powiesz, że jesteś "Douhito", że jesteś Haretsu! Mój synu, pokładam w tobie wielkie nadzieje!"
~ Po tych słowach... mój ojciec umarł. Ja zaś, samotne dziecko postanowiłem szkolić się, spełnić jego wolę. W rozpaczy za swym ojcem nauczyć się wszystkiego, czego chciał mnie nauczyć, a nie zdążył. Stanę na czelę klanu Haretsu, mojego Szczepu! Wkrótce staną się jednością

WIEDZA
INFORMACJE: brak
KLANY, RODZINY SHINOBI, WIĘZY KRWI:
  • Wiedza o rodzie Haretsu i Szczepie Douhito
POSTACIE:brak

ZDOLNOŚCI
KEKKEI GENKAI: Kibaku Nendo
NATURA CHAKRY: Doton
STYLE WALKI: Shurikenjutsu
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Wrodzona brak
  • Nabyta brak
PAKT: brak
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 1
    WYTRZYMAŁOŚĆ 1
    SZYBKOŚĆ 10
    PERCEPCJA 0 | 20
    PSYCHIKA 28
    KONSEKWENCJA 30
KONTROLA CHAKRY E
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 100%
MNOŻNIKI:
  • + 20 percepcja [Seido]
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • GENJUTSU D
    KLANOWE D
JUTSU:
Genjutsu:
[D] Kasumi Jusha no Jutsu
[D] Magen: Narakumi no Jutsu
[D] Suzu no Oto

Kibaku Nendo:
[D] Shī Wan

EKWIPUNEK
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE): brak
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE): kunai [5] | shuriken [5]

ROZLICZENIA
PIENIĄDZE: 600 ryo
PH: 25 PH
MISJE:
  • D - 1
    C -
    B -
    A -
    S -
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Haretsu Ryōichi

Post autor: Defrevin »

[uhide= Ryōichi]Brakuje linków do rozliczeń (PH i pieniążków), a także nie wypisałeś nazwy mnożnika z stylu walki (dobrze, że chociaż ta wartość jest ;)) W atrybutach podstawowych należy oddzielić kolorkiem bonus przyznany z mnożnika, czyli to bęzie u Ciebie Percepcja: 0 | 20. W wiedzy w sekcji klany możesz wpisać wiedzę o swoim klanie :)[/uhide]
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Ryōichi

Powinno już być wszystko ok :)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Ryōichi

Racja, mój błąd. Wszakże moja postać jest z klanu Haretsu, a tylko posiada zdolności Szczepu Douhito więc nie może nic o nim wiedzieć :)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Wybacz, nieogar mały.
Akcept
  Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Karty Postaci”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości