Kurei Buki

Moderator: Souei

Soh

Kurei Buki

Post autor: Soh »

Nazwa Jutsu: Kurei Buki
Dziedzina: Kibaku Nendo
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Bezpośredni
Koszt chakry: E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (za 5 bomb)
Opis: Technika służąca do powiększenia arsenału broni ninja. Użytkownik techniki za jej pomocą formuje małe bronie typu shurikeny, strzały, kunai, makibishi. Broń wielkością przypomina te sklepowe, zajmuje też tyle samo miejsca pieczętowania. Broń wybucha w momencie zderzenia z celem, bądź w momencie złożenia pieczęci: połowy barana. Największym minusem w porównaniu do innych technik klanowych jest fakt, że tworami tymi nie można sterować. Nadrabiają one jednak siłą wybuchu. Kolejnym minusem jest fakt, że ostrość tej broni odbiega od metalowych wersji, na niekorzyść glinianych tworów. Trafienie w broń powoduje wybuch.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=1432#p1432
0 x
Kakizashi

Re: Kurei Buki

Post autor: Kakizashi »

Sensowne. Siła wybuchu C1? Ile tworów przypada na jedno użycie techniki?
0 x
Soh

W kosztach podałem koszt za 5 tworów, więc wygląda na to, że jedno użycie = 5 sztuk broni. Wzorowane na technice klanowej rangi D, więc chyba nie będzie z tym problemu?
Ogólnie przez ten brak sterowania fajnie by było jakby miało to większą siłę niż te stwory którymi można dowolnie wręcz sterować na randze D, ale nie wiem, czy jest taka opcja, więc to w sumie w waszych rękach leży. Osobiście mógłbym dać wyższą rangę, ale wtedy też by koszty skoczyły, a bezsensu płacić za 5 kunai milion chakry, so.. jak mówiłem, to w waszych rękach.
0 x
Kakizashi

Za brak kontroli nad tworami w ramach balansu możesz zdjąć 2% kosztu chakry na KC do B. Jeśli inni modzi na to przystaną. Reszta jest ok.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Soh

Takie jak w technice rangi D mojego klanu. :-P
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Najpierw robienie gliny samą chakrą, a teraz tworzenie narzędzi z tej gliny? To ci daje za darmo efekt Kunaia z mocną notką. Dla mnie C z kosztami C, nie wiem co by sie musiało stać, jaki bym musial ujrzec argument bym zmienil zdanie.
0 x
Soh

Oh, ale do oceny masz tą technikę, a nie co mi daje możliwość połączenia dwóch różnych jeśli to możliwe.
Argument?
→ Broń biała w innych klanach jest do wykonania na randze D.
→ Mój klan ma możliwość na poziomie D tworzenia latających ptaków, pływających ryb etc, teraz porównajmy to do kunai. Jak myślisz, co jest trudniejszą sztuką do stworzenia?

Już w jakimś temacie wspominałem, że umiejętne wykorzystanie inwencji twórczej może dać ciekawe dla danej jednostki efekty. Osobiście nie widzę tutaj nic, co mechanicznie, czy choćby w imię balansu miało wpłynąć na zwiększenie rangi techniki. Już teraz mam możliwość tworzenia lepszych rzeczy. Tak, wiem, wybrałem fajny klan. ^^
Jeżeli mi uargumentujesz dlaczego ma to wylądować na randze C z dużo wyższymi niż obecnie kosztami, to ok, może i się dogadamy, to i lepiej by było dla mnie, bo i siła tego zwiększy.. ale wyższa ranga bo co? Bo mam dostęp do gliny? Nie rozumiem~ to tak jakby Kaguya zwiększyć rangę wysunięcia kości, bo same w sobie są wytrzymałe. xP
0 x
Kaien

Moim glownym argumentem jest fakt, ze ryb i ptakow nie mozesz ze soba od tak przenosic, a kunaie mozesz juz miec gotowe i przygotowane wczesniej. Mozesz sie ze mna nie zgadzac, w tym wypadku czekamy na defa/Itami/KAkizshiego :)
0 x
Soh

No cóż, w moim odczuciu jest to dobrze zrobione mechanicznie, ale może faktycznie nie mogę spojrzeć na to obiektywnie? Okej, zostawmy to w rękach reszty.
0 x
Kaien

Rybki masz, ale je tworzysz. To trwa, konsumuje chakre. A Kunaie mozesz narobic przed walka i sobie je miec. I potem zrobic przeciwnikowi Nagasaki od tak, bez straty czakry. To nie jest D.
0 x
Soh

Mechanicznie jednak nie ma żadnej różnicy między tworzeniem tego a innych tworów. Zwiększanie poziomu przez to, że już po wykonaniu prostej techniki mogę osiągnąć przyjemny efekt, jest hm, niemiłe~ dostosuje się jednak do opinii reszty.. temu też zostawmy to w ich rękach, bo tak to co najwyżej możemy się przerzucać. :-D
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kakizashi

Nie da się chomikować tworów z chakry, bo sama glina nie jest wybuchowa, tylko jest medium dla chakry bakutonu. A on ta chakrę tylko przez nią przysyła, nie pieczętuje. Oznacza to, że to wymaga skupienia, ergo: nie da się trzymać tak wytworzonej broni na zapas.
0 x
Soh

Błąd, ale od początku:
→ Nie, glina nie robi się za sucha i nie ulega zniszczeniu. Glina pozostaje w swojej formie. Wyobraź sobie to na innym przykładzie: lecę z wioski do wioski na ptaku i..co? W trakcie lotu mi się niszczy? Nope. Przerobiona już na twory glina jest czymś trwałym, w innym wypadku nie byłoby możliwości choćby na tworzenie ryb do wody, bo by się one zaraz rozpadały. To tak jakbyś był nie wiem..Senju i by Ci broń podczas walki w próchno zmieniała.
→ Glina jest wybuchowa. Nie jest otoczona chakrą z bakutonu, tylko to już jest jeden, trwały twór, łączy się w otworach gębowych, a nie manipulujesz tym dowolnie jak piaskiem. Piasek też nosisz w gurdzie i on jest nasiąknięty chakrą, nie musisz co chwilę przesyłać mu chakry, by w odpowiednim momencie go użyć.
→ Musisz się skupić by kontrolować twory, a nie przesyłasz im chakry, bo wtedy byś musiał utrzymywać to co turę kosztem. Sęk w tym, że broni nie kontrolujesz, więc może sobie leżeć. I wybucha dopiero przy zniszczeniu, lub po przesłaniu impulsu chakry (opcja z pieczęcią). To trochę jak klon - tworzysz i jest, a przy uderzeniu znika etc. Albo.. nie wiem, włócznia piasku, bronie kouseki.

Sam obieg chakry nie znika szybko, a tutaj mamy przesiąknięte chakrą stwory, nagle nie wyparuje, to nie jest przepływ chakry. Dopiero przy odpowiednim impulsie konstrukcja zostaje zaburzona i kaboom~

Ps. Piłem piwko, mogłem coś namieszać. XD
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości