Kaze Bunshin no Jutsu

Moderator: Souei

Fukkatsu

Kaze Bunshin no Jutsu

Post autor: Fukkatsu »

Nazwa Jutsu: Kaze Bunshin no Jutsu
Dziedzina: Fuuton
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Dowolny
Koszt chakry: Wedle życzenia użytkownika
Opis: Użytkownik składa pieczęć węża i obok niego pojawia się klon wypełniony powietrzem. Wytrzymałość klona jest mała, jedno trafienie wystarczy, żeby go zniszczyć. Jeżeli przeciwnik uderzy go/przetnie kunaiem/kataną, to ten lżejszy zostanie odrzucony, a masywniejszy może stracić równowagę - wszystko za sprawą powietrza, które uchodzi pod wielkim ciśnieniem. Replika dostaje taką ilość chakry, jaką zażyczy sobie użytkownik. Klon może wykonywać tylko techniki fuutonu.
Link do tematu postaci:
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=468
0 x
Kakizashi

Re: Kaze Bunshin no Jutsu

Post autor: Kakizashi »

Sorry ale klon z wiatru odpada, chyba na mechanice RKNBJ ze znajomością KBNJ. I na pewno nie na radze C.
0 x
Fukkatsu

Chodzi Ci o ten wybuch? Mogę go usunąć. Mi zależy tylko na klonie, który będzie wykonywał techniki fuutonu. Nie mam żadnej innej możliwości na zdobycie klona, trzy inne żywioły mają ułatwioną sprawę - suiton, doton, raiton. W dwóch pierwszych klon jest na C, w raitonie na B z racji tego rażenia prądem. Także myślę, że bez wybuchu na C będzie spokojnie do przyjęcia. :)
0 x
Kakizashi

Nie dam Ci klona z samego wiatru. Ogień, Wiatr i Błyskawica nie są trwałymi produktami ninjutsu jak Woda i Ziemia. Dlatego dla tamtych podstawą musi być Kage Bunshin.
0 x
Fukkatsu

To do wyrzucenia. :P
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kakizashi

Bez podstawy KBNJ to nie ma prawa istnieć.
0 x
Fukkatsu

Na B/A za samego klona? Chyba, że zostanie mi ten wybuch to jeszcze się mogę jakoś zgodzić. A jak za samego klona, gdzie inne są na C to w ogóle mi się to nie opłaca.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Fukkatsu

Dobra, to róbcie co chcecie. Najwyżej w przyszłości się nauczę.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Po pierwsze polecam zapoznać się z tematem jak tworzymy własne techniki. Bo mam wrażenie, że go pominąłeś. Podpowiem - nie opisujemy własnej postaci i jej poczynań.
Po drugie ja byłbym skłonny dać ci go na C, bez wybuchow itd, ale za to na mechanice KBNJ, albo ranga B z KC B i wtedy mógłbyś mieć ten efekt podmuchu - Jakby ktoś naciął butle ze sprężonym powietrzem. Ale na mocne boom sie nie zgodze.
0 x
Fukkatsu

Już pisałem, że ten efekt boom mogę wywalić. Chodzi mi tylko o klona, który będzie mógł wykonać fuuton.
I do admina: Skoro podaliście mi argumenty, które uważam za sensowne i za nic w świecie niżej niż B nie dostanę tej techniki, to co mam się jeszcze kłócić? Napisałem, że dajcie taką rangę jaką uważacie, a ja się jej w przyszłości nauczę. Bo z Fuutonem na C nie nauczę się techniki rangi B. ;) A zanim wbije tę dziedzinę na B to czasu minie.

Ranga B z KC? Brzmi całkiem fajnie. To jak z tą rangą C? Jest możliwość tej rangi C czy tylko B/A? Kaien mi tutaj nadzieje narobił.

Zedytowałem opis.
0 x
Kakizashi

Ja tylko przypominam, że nie dam z akcepta bez znajomości KBNJ. Dziękuje za uwagę.
0 x
Fukkatsu

W takim razie mnie to w ogóle nie urządza. Jeżeli ma przejść tylko i wyłącznie ze znajomością KBNJ to tak jakbym tej techniki nigdy nie miał. Także jeżeli każdy się przy tym uprze - to od razu dać do śmieci.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości