Hidoi Otoko

Moderator: Souei

Raye

Hidoi Otoko

Post autor: Raye »

Obrazek Nazwa: Hidoi otoko [ひどい男]
Typ: Ubrania, maska
Objętość: Powinno się ją nosić na twarzy
Waga Fūin: 5
Opis: Z pozoru zwykła, biała maska z trzema otworami, dwa na oczy i jeden na usta. Lecz to tylko pozory. Maska jest bardzo twarda, lecz zadziwiająco lekka. Ów twardość wynika z tego, że maska jest wykonana z drewna oraz wzmocniona przy pomocy stali. Dzięki temu, maska jest niezwykle wytrzymała, a co z tym idzie, trudno ją zniszczyć. Aby maska uległa zniszczeniu potrzeba min. Taijutsu B/A. W otwory na oczy wstawione są czarne szkiełka, dzięki nim, efekt oślepienia maleje o 50%, a Tam gdzie powinien znajdować się nos, umieszczona jest swego rodzaju siatka, która pozwala nam bezproblemowo oddychać. Nie działa ona jako filtr, ani nie pozwala oddychać nam pod wodą.
Cena: 150(drewno) + 400 (stal) + 700 (twardość)+ 600(zmniejszenie wagi) + 150 (Malunki = oczy i "uśmiech")= 2000 Ryo + 15% (Chyba 300 Ryo x])= 2300 Ryo
0 x
Kamiru

Re: Hidoi Otoko

Post autor: Kamiru »

Sprecyzuj wytrzymałość. Maska Obito, którą dopiero rasengan zniszczył, czy zwykła maska ANBU?

A czarne szkiełka ochronią przed oślepieniem z notki czy technik, dopisz lepiej.
0 x
Raye

No okej.
Skoro maska jest zrobiona z drewna + wzmocniona przy użyciu stali to chyba jasne, że Taijutsu rangi D jej nie zniszczy, prawda? Ale zaś trudno określić wytrzymałość, skoro nie da się tego opisać w punktach.. Może - do zniszczenia maski potrzeba m.in Taijtusu rangi - B/A
Co do szkiełek.. Hm, może osłabiałyby siłę oślepienia o jedną czwartą?
Tylko luźna propozycja.
0 x
Kamiru

Mi tam pasuje.

Mogą chronić choćby i przed 1/2 albo i 1/1 lotto mi to, bo raczej sędzia/MG na logikę osłabi działanie notek etc. kiedy masz maskę.

Akcept na taką cenę.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

1/2 ochrony przed oślepieniem byłaby dobra jak dla mnie. Chyba wszystko pasuje, oprócz nieco zawężonego pola widzenia przez maskę.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Raye

Jak wyżej. Cena moim zdaniem jest jak najbardziej prawidłowa (może nawet za niska). Moim zamierzeniem/założeniem było to, żeby ta maska wytrzymała długo i dużo. Przecież nie chcę pokazać swego oblicza w pierwszej lepszej walce, nie?
Zedytowałem głównego posta, czyli dodałem to o tych szkiełkach + wytrzymałości maski
0 x
Kamiru

Akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Raye

No to jeszcze jeden akc. i można przenieść.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

I ostatni akcept, 24h i przenoszę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości