1. Item :3

Moderator: Souei

Ninigi

1. Item :3

Post autor: Ninigi »

[center][img]https://zapodaj.net/images/8ba66d02d65be.png[/img][/center]
Nazwa
Sekiken (赤剣 Czerwony Miecz)
Typ
Ostrze długie
Objętość
Broń należy nosić przy pasie, maksymalnie 3 sztuki naraz
Waga Fūin
70
Ninpō
Kenjutsu
Opis Z wyglądu można powiedzieć iż jest to katana, aczkolwiek jest długi na metr, czyli coś jak Tachi. Zrobiony jest z czerwonego kryształu, dzięki czemu nie tępi się i jest ostrzejszy od zwykłych broni ze stali. Jest bardzo wytrzymały i trudno go zniszczyć, przez co jest odrobinę cięższy niż Tachi, co nie znaczy że trudniej się nim posługiwać gdy jest się wystarczająco silnym.
Do poprawnego wykorzystania tej broni potrzeba mieć: 30 siły.
Cena 3500 Ryō (za całość) / Może wykonać go członek klanu Koseki (Reberu rangi B) + 500 Ryō (za pochwę i oplot rękojeści)
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: 1. Item :3

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Ninigi

1. Yuusha zrobi mi ten miecz gdy będzie miał reberu na randze B.
2. Jak rozmawiałem to na chacie pisali mi że około 50 siły powinno wystarczyć by takim mieczem przeciąć zwykłe (sklepowe) ostrza wszelkiego rodzaju broni, oczywiście to nie tak że jedno zderzenie i rozwalona broń, tylko coś w rodzaju że kilka mocniejszych cięć i powinno się jakoś bardziej nadłamać a w końcu złamać. W końcu jest to najtwardszy żywioł klanowy (nie liczę artefaktów etc), a doton na randze B ma już technikę co umie zatrzymać bijuudamę (tak wiem mieczyk mnie nie obroni przed atakiem na taką skalę) ale według mnie to powinno być uwzględnione, można by podwyższyć te wymagania siły, albo dodać tą notkę że nie przecina od razu.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Ninigi

Może być? Osobiście jednak uważam iż broń dobrze zaostrzona (w końcu shinobi z klanami żywiołowymi mogą zrobić dowolny kształt, czyli lepiej zaostrzą broń niż niejeden z lepszych kowali) i wykonana z najtwardszego kg żywiołowego broń, w większości przypadków złamie przy kilku/kilkunastu mocniejszych uderzeniach zwykłą broń "sklepową", a na pewno ją stępi/zarysuje.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Ninigi

To niech będzie, ale żeby potem nie było tak że sędzia tego nie będzie uwzględniał. Ile głosów jeszcze potrzeba?
0 x
Ryūji

Post autor: Ryūji »

Jak mówili wyżej koledzy, sędzia ma obowiązek uwzględniać wszystko, zawsze możesz też spróbować go naprowadzić. Reberu dopisałeś więc git. Mam pytanie tylko do innych modów odnośnie ceny, skoro materiał dostarczy mu gracz (domyślam się, że za free) to czy nie jest za wysoka? Powinien zapłacić tylko za rękojeść, pochwę i ewentualne ozdoby czy coś pominąłem? Wybaczcie jestem nowy :P .
0 x
Ninigi

To może Wykonanie przez gracza + 200?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
Tak czy siak akcept mój jest
0 x
Ryūji

Post autor: Ryūji »

Ode mnie też akcept
0 x
Ninigi

Ja chcę zrobić tak, że Yuusha zrobi mi cały kryształowy miecz, łącznie z rękojeścią i tsubą (czyli tym jelcem, do chronienia dłoni), a ja kupię do tego czarny oplot na rękojeść (żeby się nie ślizgało itp), pomalowanie na czarno tsuby i pochwę, czyli ile mnie to będzie kosztowało bez części którą zrobi mi Yuusha?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość