Leśna ścieżka

Tsuyoshi

Re: Leśna ścieżka

Post autor: Tsuyoshi »

Podajcie swoje statystyki w uhide
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Lalka (aktualnie 100 senbon): http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php ... 594#p17903

SIŁA 9
WYTRZYMAŁOŚĆ 3
SZYBKOŚĆ 30
PERCEPCJA 55
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 6
Nazwa
Kugutsu no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Specjalizacja
Walka za pomocą lalek
Opis Technika podstawowa klanu Ayatsuri, polegająca na kontroli nici chakry. Jest ona stylem walki, który nie korzysta z czynników fizycznych, a z marionetek. Dzięki niemu użytkownik jest w stanie lepiej kontrolować kukły. A jako że każdy Ayatsuri tak czy owak pojedynkuje się przy pomocy lalek, jest to technika absolutnie obowiązkowa dla każdego shinobi z tego klanu.
Właściwości Kugutsu no Jutsu daje nam bonus w postaci lepszego wykorzystania technik klanowych przez użytkownika i jego kukły. Styl walki daje także plus w postaci idealnej kontroli nad lalkami w walce fizycznej. Marionetki nie będą sobie nigdy zawadzać, lecz idealnie siebie wpierać.
Bonusy
+20 Percepcja
Dodatkowe
Jest to początkujący styl walki Ayatsuri z którym każdy z nich zaczyna grę
Nazwa
Chakura no Ito
Pieczęci
Brak
Zasięg
Dowolny
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (tylko wytworzenie)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Podstawowa technika kuglarzy, która pozwala na przekonwertowanie naszej chakry w cieńkie nitki, które wychodzą z naszych palców. Można je podłączyć do marionetki i tym samym w sposób kompletny kontrolować jej poczynaniami. Technika może zostać wykorzystana także do przesuwania bądź odpychania innych obiektów.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kari

Drobna zmiana w statach w związku z reworkiem - styl Kugutsu daje teraz +10 szybkości i percepcji, wcześniej dawał + 20 percepcji. Tak więc:

ATRYBUTY PODSTAWOWE:

SIŁA 9
WYTRZYMAŁOŚĆ 3
SZYBKOŚĆ 30 | 40
PERCEPCJA 35 | 45
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 6
KONTROLA CHAKRY Ranga E

[center][img]http://s15.postimg.org/g7gnpnuaz/Haku_Puppet.jpg[/img][/center]
Nazwa
Sunō (スノー)
Typ
Marionetka
Ranga
D
Ninpō
Kugutsu
Cena
680 Ryō
Wygląd Marionetka ta ma wygląd i wymiary podobne do człowieka. Jest raczej smukła, ma czarne włosy sięgające do łopatek, zaplecione z przodu w dwa loki a z tyłu ułożone w kok. Marionetka jest wykonana z nieco jaśniejszego niż powszechnie występujące drewno. Sunō odziana jest w zielony sweter z żółtym paskiem, dekoltem i spódnicę w tym samym kolorze, która sięga do kolan. Na zewnątrz nosi zielono-niebieskie, krótkie kimono z białymi krawędziami, a wokół bioder zielono-brązowe obi, z tego samego materiału. Wysokość marionetki to około 150 cm.
Marionetka nie ma ochraniacza na czoło!
Wyposażenie Wyrzutnia senbon zainstalowana w ustach i magazynek. Senbon można strzelać ogniem ciągłym lub pojedynczymi salwami. W jednej salwie można zamieścić do 5 senbon. Marionetka posiada ponadto ostrze wysuwane z lewej dłoni (jest krótkie, jego długość to około 30 cm, wygląda podobnie jak ostrza Karasu, można nim dźgać lub ciąć). Zarówno ostrze jak i miotacz są połączone ze specjalnymi magazynkami na truciznę w stanie ciekłym, dzięki czemu można je nią pokrywać automatycznie (aczkolwiek istnieje również możliwość strzelania/cięcia bez trucizny). Marionetka posiada ponadto dodatkowy magazynek na senbon. W lewym ramieniu (na odcinku pomiędzy barkiem a łokciem) jest zamontowana wyrzutnia kunai'ów. Sam mechanizm wraz z magazynkiem znajduje się w ręce, jednak przy strzelaniu lufa wysuwa się z rękawa. Pojemność amunicji to 5 kunai'ów (można do nich również przyczepić notki), jednak można używać zamiast tego jednego małego zwoju jako magazynka (wtedy tyle kunai, ile zmieści się w zwoju). Wymienianie amunicji ze względu na umiejscowienie wyrzutni wymaga chwili majsterkowania.
Inne uwagi Do obwinięcia marionetki potrzeba ok. 10 m bandaża.
Nie jest w żadne sposób wzmocniona, dzięki czemu nie traci na szybkości.
Aktualna pojemność magazynków na senbon: 100 senbon.
Aktualna pojemność magazynków na kunai'e: 5 kunai/mały zwój.
Stan amunicji: 80/100 senbon, 1/1 mały zwój z kunaiami, 20/32 zapieczętowane kunai, pieczęć Kagayaku no Me
Nazwa
Kugutsu no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Specjalizacja
Walka za pomocą lalek
Opis Specjalny styl walki, możliwy do nauczenia tylko przez członków klanu Ayatsuri. Tylko oni bowiem korzystają w walce z marionetek, które są rdzeniem i wyznacznikiem ich potencjału bojowego. Za pomocą szybkich i precyzyjnych ruchów palcami możliwe jest odpowiednie sterowanie kukłami i zmuszanie ich do określonych czynności. Są one tym dokładniejsze i szybsze, im szybszymi i dokładniejszymi ruchami posługuje się kuglarz. Ayatsuri powinni rozwijać głównie te aspekty z uwagi na ich bezpośrednie przełożenie na zabójczość kukiełek.
Bonusy
+10 Percepcji, +10 Szybkości
Dodatkowe
Styl obowiązkowy dla Ayatsuri i musi być wybrany jako pierwszy.
Nazwa
Chakura no Ito
Pieczęci
Brak
Zasięg
Dowolny
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (tylko wytworzenie)
Dodatkowe
Szybkość kukiełek = 0,3 * Percepcja Gracza + 0,5 * Szybkość Gracza
Opis Podstawowa technika kuglarzy. Za jej pomocą tworzymy z czubków palców cienkie nici chakry, które następnie podłączamy do marionetki. Za pomocą odpowiednich ruchów palcami i rękoma jesteśmy w stanie wywołać określone akcje u kukły, przykładowo poruszanie się bądź aktywowanie jakiegoś mechanizmu. Początkujący kuglarze muszą podłączyć aż dziesięć nici do jednej kukły by funkcjonowała poprawnie, z czasem liczba ta ulega zmianie i możliwa jest sterowanie większą ich liczbą. Wartym wspomnienia faktem jest to, że kukiełki stosunkowo lekkie są w stanie lewitować będąc przez nas kontrolowanymi. Same nici chakry są niesamowicie wytrzymałe, a przeciąć je można jedynie ostrzem pokrytym chakrą bądź całkowicie z niego stworzonym, albo używając wystarczająco dużej siły (Przeciętna wzwyż). Od rangi B istnieje możliwość ukrycia nici, czyniąc je niewidzialnymi dla przeciętnego oka.
Szybkość kukiełek: 34

Chakra: 88%
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kari

0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

0 x
Suisen

Post autor: Suisen »

- Em.. tak, to dobry pomysł, oczywiście. - odpowiedziałem Mirze i w tym samym momencie rozglądałem się na innych uczestników wyścigu. Trochę ich było. Byli bardzo zróżnicowani pod względem wyglądu, wzrostu, wagi jak i wieku. Posłuchałem dziewczyny i oddałem jej moją kaburę z całym wyposażeniem w środku.
Czułem ogromną tremę. Nie jestem zbytnio osobą, która lubuję się w konkurencjach, zawsze wolałem być z boku widząc cały ten wyścig szczurów o jakąkolwiek nagrodę. Ale tu było zupełnie inaczej; nie startowałem tu dla siebie. Moimi pracodawcami byli ludzie, którym zależy na tym koniu. I w moim obowiązku jest dokonać wszystkiego, aby tego konia wygrać.
Zacząłem ten wyścig od oszustwa. I szczerze powiedziawszy mam zamiar kontynuować to, jak długo będę mógł. Muszę grać nieczysto, niesprawiedliwie, nie-fair.
Gdy panna skończyła swój monolog wiedziałem jedno; pierwsza trójka przechodzi do ostatniego etapu. Więc moim celem na kolejne kilkadziesiąt sekund jest zdobycie podium. Poprawiłem ostatni raz białą wstążkę i udałem się na start.
Ugiąłem lewe kolano, prawą nogę wyciągnąłem do tyłu. Ciężar ciała przełożyłem na lewą nogę sprawiając, że wyglądałem jakbym zaraz miał się wywalić. Ręce miałem luźno. Do czasu. Jeszcze przed startem wpadłem na pomysł użycia czakry oraz pogody; miałem nadzieję, że chwilę przed biegiem powieję trochę wiatrem, aby później ludzie nie byli zdziwieni tym co ujrzą.
Kiedy tylko usłyszałem start, skumulowałem czakrę w lewej nodze, aby potężnie i szybko się wybić. Miałem nadzieję, że to da mi lekką przewagę nad innymi zawodnikami. W biegu próbowałem ułożyć połowę pieczęci barana i użyć techniki Enshō No Kaze. Planowałem aby siła tej techniki była o wiele słabsza, niż to normalnie bywa. Lecz było mi bardzo trudno. Wciąż biegnąc chciałem dostatecznie kontrolować czakrę w stopach i gwałtownie ją wypuszczać aby od czasu do czasu zwiększyć dystans. Biegłem cały czas nieustannie, czułem się jakby ten wyścig nie miał końca. Nie patrzyłem na moich przeciwników, marzyłem tylko o szybkim ukończeniu tego biegu. Było to męczące. I denerwujące.
statystyki:
Siła 1
Wytrzymałość 20
Szybkość 20
Percepcja 21 | 41
Psychika 1
Konsekwencja 7
Nazwa
Fūton: Enshō No Kaze
Pieczęci
Połowa pieczęci Barana
Zasięg Max.
25 metrów
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Jutsu defensywno-ofensywne, najbardziej podstawowa technika Uwolnienia Wiatru. Shinobi składa połowę pieczęci Barana, a następnie wyzwala z swojego ciała silny podmuch wiatru, rozchodzący się na wszystkie jego strony. Uderzenie wiatru jest na tyle silne, że jest w stanie zdmuchnąć lżejszych oponentów, a tych którzy stracili równowagę - po prostu obalić. Dodatkowo w pełni chroni przed wszystkimi pociskami (strzały, bełty) i bronią miotaną.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

0 x
Suisen

- Cholera jasna. - powiedziałem pod nosem. Najchętniej na świecie schowałbym się teraz pod ziemią. Czułem, jak wszystkie oczy są skierowane w moim kierunku. Pełne złości, nienawiści. Tak, myślę że niektórzy z nich mogli mnie w ułamku sekundy znienawidzić - mimo iż uważam to uczucie za ogromnie silne. Ale mogło tak być. Patrzyłem oniemiały na nich. Nasze spojrzenia mijały się - nie znałem tych ludzi, widzę ich po raz ostatni. Zaraz jak tylko udam się do Miry udam się do innego miasta. Może nawet i kraju? Właśnie. Mira... Jej spojrzenia będę bał się najbardziej - byłem dla nich wielką nadzieją. Dzięki mnie mogli mieć jakąś szansę żyć na poziomie. A ja zaprzepaściłem wszystko. Zacząłem się rozglądać za tą blondyneczką. Miała gdzieś czekać tu na mecie. Gdy tylko ją ujrzę podejdę do niej i poproszę o zwrot ekwipunku.
- Bardzo mi przykro, nie wiedziałem, że mnie to przerośnie. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie. - rzuciłem.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

0 x
Suisen

Totalnie zapomniałem o bracie Miry, Riko. To pod niego cały czas się podszywałem. Mimo że to miasto jest stosunkowo duże - jest jednak szansa, że ludzie mogli kojarzyć Riko. Jeszcze bardziej poczułem ciężar jaki nosiłem w sobie. Wyrzuty sumienia, które mnie dopadały były co raz bardziej uciążliwe i męczące.
- Bardzo mi przykro. - powiedziałem gdy tylko Mira do mnie podeszła. Patrzyłem w jej oczy i walczyłem ze sobą, aby się do końca nie rozkleić. Niestety tak. Przedobrzyłem. Chciałem użyć kolejnej, hmm.. sztuczki, aby spowolnić trochę przeciwników na starcie. - dodałem. Bardziej skupiłem się na tym, niż na utrzymaniu wyglądu twojego brata; zapomniałem o tym i iluzja zniknęła. - odebrałem swój ekwipunek i schowałem do kabury. Spojrzałem ostatni raz na blondynkę, następnie na niebo i westchnąłem głęboko. Mam nadzieję, że z tego powodu nie będziecie mieli żadnych problemów. Ale jeśli tylko ktoś z uczestników znał Riko, to może być pewien kłopot. - spaprałem sprawę po całości. Gdzieś tam, głęboko we mnie odzywała się część Suisena, która mówiła "widziały gały co brały". I ja, jak i oni podejmowali to ryzyko oszukując od początku; oczywiście ja jestem tu chwilowo i za chwilę zmienię miejsce zamieszkania. Jednak oni mieszkają tu na stale. Na szczęście są z rodziny kupieckiej; zawsze mogą zmienić lokalizację. Jeśli tylko będzie jakiś kłopot, poinformuj mnie. Mój ojciec zajmuje się tym samym fachem co twój, jeśli sytuacja zmusi was do wyprowadzki to pamiętajcie o Ryuzaku no Taki. Stamtąd pochodzę, szukajcie rodziny Abe. - dodałem. Miałem nadzieję, że dziewczyna coś odpowie, zanim udam się dalej. Może jednak spotkamy się raz jeszcze w przyszłości?
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

0 x
Suisen

Próbowałem wymusić z siebie uśmiech. Nie dbałem o to jak dokładnie będzie on wyglądał; najprawdopodobniej był brzydki i smutny. Uśmiechnąłem się dla samej zasady. Bo tak zostałem wychowany? Bo tak reagowałem gdy moje zażenowanie było w punkcie kulminacyjnym? Nie wiem sam.
- Być może się zobaczymy, bądźmy dobrej myśli. - odpowiedziałem Mirze i włożyłem ręce w kieszenie. Kiwnąłem jej na pożegnanie i ruszyłem w stronę miasta. Próbowałem uniknąć tych wszystkich spojrzeń, które na mnie lądowały. Nie myśleć o nich, zapomnieć. Czas udać się do innego miasta; może coś pozwiedzać? Spotkać jakąś ciekawą osobę? Zobaczymy. Dzięki temu, że jest lato dzień będzie się jeszcze dłużył i dłużył co dla mnie jest oczywiście profitem. Udam się wprost do bram wioski, a następnie zdecyduję gdzie dokładnie powędruję. Jedynym minusem może być moje zmęczenie; albo uaktywnienie strachu podczas nocnej tułaczki.

z/t
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości