Pierwszy itemek

Moderator: Souei

Shusei

Pierwszy itemek

Post autor: Shusei »

[center][img]http://i.imgur.com/spPSaOL.png[/img][/center]
Nazwa
Hebi
Typ
Ostrze krótkie
Objętość
15
Waga Fūin
20
Ninpō
Kenjutsu, Kusarijutsu
Cena
1250 Ryo, Misja rangi C w celu znalezienia członka klanu Ayatsuri do wykonania broni
Opis Niewielka broń stworzona do wielkich rzeczy. W rękach prawdziwego skrytobójcy, jest to broń idealna. Całość przypomina nieco bardziej skomplikowany sztylet.
Zaczynając od rękojeści. Nie jest ona zbyt duża, mierzy ona około 10 cm. Doskonale mieści się w niej jedna ręka. Jej delikatnie wypukły kształt na środku sprawia, że ostrzem można z łatwością obracać. Wykonana z bardzo wytrzymałego drewna. W środku pusta. Całość została owinięta jedwabiem, by uniknąć drzazg, poprawić nieco wygląd i wygodę podczas dzierżenia broni.
Ostrze składa się z dwóch części. Oba wykonane ze stali. Pierwsze, dłuższe nie jest niczym specjalnym. Mierzy ono około 30 cm. Zaostrzony prawie na każdym milimetrze. Wyjątkiem jest jego wewnętrzna część. Jest to jedyne miejsce, na całym ostrzu, którego złapanie, nie grozi okaleczeniem. Nie to jest tutaj najważniejsze. Wbrew pozorom, to w krótszej części sztyletu zawarta jest cała moc. Hak, bo tak można nazwać tę część, jest ostry w każdym miejscu. Zaprojektowany tak, by każde jego trafienie mogło być śmiertelne, a lekkie draśnięcie, bardzo bolesne. Dlaczego tak jest? Hak znajduje się na trzymetrowej stalowej lince. Jest ona ukryty wewnątrz rękojeści sztyletu, na końcu której także, znajduje się przycisk do wystrzelenia jej. Cały mechanizm jest w sporej klindze. Działa to podobnie do rękawicy łańcuchowej, z tym że jest mniejsze i nieco słabsze, stąd też, przydatna jest znajomość kusarijutsu. Jego użytkownicy w pewnym stopniu są w stanie okiełznać łańcuch.
Obrazek
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Pierwszy itemek

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Hmm...

Ostrze #1 = 400 (tantou) + 100 (zmodyfikowany kształt) = 500
Ostrze #2 + łańcuch = 500 (kusari-gama) + 100 (zmodyfikowany kształt) = 600
Mechanizm = 150 (dość prosty)

500 + 600 + 150 = 1250 + 188 (robocizna) = ok. 1440.

Ze względu na rozmiar jestem skłonny obniżyć cenę do 1250.

+ misja rangi C na odnalezienie Ayatsuri, który to dla ciebie wykona (w sumie w każdym mechanizmie jest coś takiego)

Skoro chcesz zmieścić kilka metrów łańcucha w 10 cm tubce to licz się z tym, że ten łańcuszek będzie cienki i mało wytrzymały.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Shusei

Tak bardzo nie wiedziałem, czy odpisać czy jeszcze na coś czekać ale po kolei.
Rozumiem, że cena 1250 wam pasuje, ja się dostosuję do waszej opinii. Nie wiem tylko czy mam to teraz edytować, wstawiając ją, czy jakoś na koniec będzie jakieś podsumowanie.
Teraz sprawa ważniejsza. Od samego początku nie myślałem, że ten łańcuch będzie jakiś długi. 3 metry to zdecydowanie wystarczająco. Jednak z drugiej strony pomysł ze stalową linką wydaje się dużo lepszy, bardziej realny, a to chyba najważniejsze. Lekka zmiana opisu to też nie jest problem, a jeśli umieszczeni tam tej linki ułatwi wam ocenę to czemu nie.
Łańcuch po prostu jako jedyny przyszedł mi do głowy, biorąc pod uwagę to na czym miałoby się trzymać ostrze.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Shusei

Edytowałem, tak więc opis powinien być już gotowy. Mam jeszcze pytanie co do sposobu zdobycia tej broni, ma to być jakaś misja jak był wspomniane, czy coś innego?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Arinori

Post autor: Arinori »

~Akcept
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości