Uwolnienie z Genjutsu

Shigeru

Uwolnienie z Genjutsu

Post autor: Shigeru »

PROBLEM
Zapis, który uniemożliwia automatyczne wyjście z Genjutsu w momencie gdy ktoś zakłóci nasz obieg chakry, przelewając po prostu chakrę.

ROZWIĄZANIE

Usunąć zapis zaznaczony kolorkiem. Wkleić poniższy fragment:
DODATKOWE UWAGI

Będzie krótko:
  • Przelanie/udzielenie chakry przez inną jednostkę, zawsze wyciągało z Genjutsu
  • Wyjść z Genjutsu można było w momencie zakłócenia obiegu chakry (wszelkie wspomagacze, typu Jinchurikki, SM, AnK, Hachimon Tonkou wyciągają nas)
  • Skoro zakłócenie obiegu chakry wyciągało z Genjutsu, Jednostka A która przelewa chakrę na jednostkę B, automatycznie ją wyciąga, niepotrzebny jest więc zapis +120 konsekwencji
  • Odnosząc się do powyższego podpunktu, jakoby argumentem przeciw niemu byłaby sytuacja walki Itachiego z Naruto, gdzie babcia Chiyo wraz z Sakurą musiała wyciągnąć Naruto z Genjutsu Itachiego gdy ten złapał w niego Naruto - był to po prostu zwykły przypadek, obie zauważyły że Naruto nie może wyjść z Genjutsu składając Kai - a można sądzić po tym fragmenie, że nie co to trwało...
  • Ostatni punkt - Kilera Bee, wyciągnął Ośmioogoniasty z genjutsu Sasuke. Skoro na 3 lvl Shara umiecie kontrolować/uspokająć bijuu, a ten potrafi wyciągnąć z genjtusu nałożonego przez Shara poziomowo wyższego bo mowa o mangekyou sharingan (15:27) to chyba nie ma żadnych przesłanek, za takim zapisem ukazanym w problemie.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Re: Uwolnienie z Genjutsu

Post autor: Hikari »

Ogólnie trzeba bramy dopisać też z wyciąganiem z genjutsu, że każde otworzenie kolejnej bramy wyciąga.
Bo zostały jakoś pominięte.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Arinori

Post autor: Arinori »

Ogólnie to genjutsu jest na tyle ciężko zbalansować z forum, że najchętniej to bym się tego pozbył w cholerę. Niestety nie mam na tyle mocy, więc można próbować leczyć tego raka, zamiast to wyciąć. Zmiana mi pasuje. Będzie logiczniej chociaż trochę~
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Babcia opowiadała o iluzji dokładnie przed walką i to przypadek, że obie doskoczyły? No wątpię w to... No ale dla mnie może i lud zdecydować co chcą z tym zrobić.
0 x
Kaz

Post autor: Kaz »

Jak najbardziej za. Chodzi tu o zakłócenie obiegu chakry aby przerwać genjutsu. Nie ma znaczenia czy zakłóca nas chakra demona, chakra kolegi, czy chakra staruszki spod sklepu, która akurat jest kunoichi. Plus to co Hikari.

Dzięki Shig, że to wstawiłeś mimo braku czasu!
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Eto...

Niby pasuje mi obecna wersja, bo jest nieco bardziej "zbalansowana" dla genuserów, którzy są nieliczni, ale proposuję takie zmiany <brawo>
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

Wcześniej byłam za, to i teraz również jestem.
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Nikt nie wyraził sprzeciwu, można chyba wprowadzać?
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

24h bez sprzeciwu i wprowadzam?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Wprowadzam.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości