Mokuton: Kōhō Ishoku

Moderator: Souei

Shigeru

Mokuton: Kōhō Ishoku

Post autor: Shigeru »

Nazwa Jutsu: Mokuton: Kōhō Ishoku [Element drewna: Transplantacja wsteczna]
Dziedzina: Klanowa
Ranga Jutsu: A
Zasięg Jutsu: -
Koszt chakry: A: 17% | S: 15% | S+: 5%
Dodatkowe: Kontrola Chakry A, Iryojutsu B
Opis: Jutsu wykorzystuję zdolność klanu Senju do manipulacji tkanką własną w tkankę roślinną i umiejętność odwracania tego procesu. Otóż technika polega na przywróceniu organizmowi utraconej części ciała. Może to być zarówno jakiś organ (nerka, wątroba, śledziona), a nawet kończyna. W jaki sposób? Otóż po wykonaniu pieczęci Żółw->Pies->Tygrys i utracie załóżmy kawałka nogi, użytkownik ponownie stwarza w miejscu ubytku ciąg drewna, który następnie bazując na możliwości zmiany tkanki roślinnej w tkankę ludzką, zmienia wytworzone drewno w utracony narząd bądź część ciała, która pierwotnie znajdowała się w tym miejscu. Technika nie jest w stanie naprawić jednak zniszczeń mózgu, bądź przebitego serca, bądź innych narządów, które będąc zniszczone - automatycznie uśmiercają. Warto również zauważyć, że odtworzony organ wewnętrzny początkowo również nie jest w stu procentach sprawny, powoduje dyskomfort, bóle które po upływie pewnego czasu fabularnego w końcu ustają, gdy organ przyjmie się w organizmie.
Link do tematu postaci: Click!

Technika ze starej odsłony. Była już akceptowana. Dla informacji administracji - Click!
0 x
Kakizashi

Re: Mokuton: Kōhō Ishoku

Post autor: Kakizashi »

Kurcze brat krwi, a taki op chce być. Nie no, nie wydaje mi się aby coś takiego było możliwie bez zaawansowanej wiedzy medycznej. Nie jesteśmy Haszirałke, a człowiek nie robak, nie składa się z celulozy (główny składnik budujący rośliny)

Póki co na nie. Jednak od tego są techniki medyków.
0 x
Shigeru

Cóż... Hashirama był prawie nieśmiertelny, bez żadnych pieczęci rozpoczynał regenerację ciała. Ja tylko wykorzystuje możliwości jakie daje KG i to w ograniczonym stopniu, niemniej jednak faktycznie, aby odbudować niektóre narządy powinno to wynikać choćby z częściowej wiedzy medycznej a nie z automatu. Dodatkowa wiedza na temat Iryojutsu rangi B? No i pieczęcie, które wywołają technikę.
0 x
Kakizashi

No taka technika regeneracji to w domyśle S z tego co wiem, więc Mokuton S i Iryo B to będzie ok. Wiem, wymagania srogie, ale chodzi o odtwarzanie utraconych kończyn i organów, co jest generalnie szczytem możliwości medycznych (analogiczna technika Tsunade wymaga pięczeci Byakugo, czyli gigantycznych ilości chakry). Technika fajna (sam bym taką chciał :D) Pieczęcie ok i myślę, że raczej w warunkach polowych nie będzie to wykonalne, mam na myśli w ogniu walki. Taki proces powinien chwilę trwać.
0 x
Shigeru

Nie chciałbym się wykłócać. Techniki rangi S zmiatają osady, przywracają umarłych do życia, tworzą zombie, ściągają meteoryty. Nie wydaje mi się, żeby zregenerowanie kawałka nogi, bądź żeby odtworzenie dłoni wymagała takiej rangi.

Co do warunków polowych. Zależy od wytrzymałości.

Nadal obstawiam przy randze A i kontroli B no i Iryo na B. Proszę o opinię innych osób.
0 x
Kakizashi

Nazwa
Byakugō no Jutsu
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
C: 55% | B: 45% | A: 35% | S: 25% | S+: 15%
Dodatkowe
Wymaga znajomości Sōzō Saisei
Opis Bardzo silna technika, polegająca na użyciu jeszcze większej ilości chakry niż we wcześniejszej jej wersji. Użytkownik wprowadza siebie w tryb tak mocny, że każda jego rana jest natychmiast naprawiania, w zasadzie nie da się go zabić, ponieważ skóra i komórki zrastają się i współpracują tak dobrze, że ciało regeneruje się szybciej niż zostają zadawane obrażenia. Z tego trybu można korzystać 4 tury.
Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju - na świecie istnieje jedynie jedna sztuka zawierająca tę wiedzę.
[/quote]

+
Nazwa
Infūin: Kai
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na ciało
Koszt
Dowolny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Pieczęć Yin, jutsu bardzo często używane przez medycznych ninja. Użytkownik nagromadza swoją chakrę (dowolną ilość, w granicach pokładów danej osoby) w czole, a następnie pieczętuje ją - na czole pojawia się wtedy specyficzna pieczęć, przypominająca z wyglądu mały kryształek. Chakra użytkownika regeneruje się, dzięki czemu ma on pełny jej nakład, w razie zaś gdyby zaczynało mu jej brakować, może po prostu odpieczętować zapasy, przywracając mu tyle chakry, ile uprzednio zapieczętował.

Sorry ale podobny efekt masz z 2xS. No nie mógłbym spać spokojnie obniżając progi.

No i do tego 2x zakazane.
0 x
Shigeru

Mylisz trochę techniki. W tych przykłądach co podałeś, mam ciągły efekt. W moim przypadku, ZA KAŻDYM RAZEM muszę powtarzać technikę.
0 x
Kakizashi

Jaki ciągły efekt? Tamta technika musi być aktywowana za poświęceniem ogromnych ilości chakry (Infuin:Kai, bez tego nie ruszy). Poza tym wybrałem akurat lepszą wersję, ale Sozo Sansei działa podobnie i też jest S.
0 x
Shigeru

Jakich ogromnych ilości? :D Przecież w tej technice co podałeś koszt: dobrowolny. To od Ciebie zależy ile w sobie zapieczętujesz :)
0 x
Kakizashi

No fakt, bo ta technika jest tak biednie rozpisana, że można w sumie przyjąć dowolną wersję. Whatever. Nawet jeśli, to przy takich możliwościach leczniczych wymóg S to wciąż mniej niż tutaj
S + B < S + S

#No_halo

To są moje spotrzeżenia. Niech teraz inni zabioro głos xD
0 x
Shigeru

Dobrze, czekamy na opinię pozostałych osób :)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Shigeru

Pragnę zauważyć Panowie, że wskazujecie ciągle bez sensu na Iryo, a ja go nie wykorzystuję. Wykorzystuję element drewna. Nie umiem chyba tego bardziej łopatologicznie przedstawić niż dałem to w opisie, ale chyba spróbuje specjalnie dla Ciebie Arafinwe, bo tak tłumaczysz nie na moją korzyść, że głowa mnie boli.

Mokutończyk może zmienić swoje ramię w kłode drewna i ją dowolnie rozciągać, rozkorzeniać, i robić z nią cokolwiek zechce. Może mu służyć do burzenia, niszczenia, blokowania ataków. Jakoś gdy ta kłoda zostanie ucięta, dziwnym trafem po odwróceniu transmutacji ręka nadal istnieje. Dziwne. Normalnie technika rangi S powinna być. I dodatkowa Iryojutsu rangi A, albo nie. S.

A teraz od drugiej strony. Dlaczego w momencie, gdy jest sam kikut, znając fizjonomię, nie można stworzyć sobie ręki? Przecież nawet z cholernego kikuta można stworzyć kłodę, która może przybrać formę drewnianej ręki jeśli trzeba i gdy Mokutończyk zechcę, może ten proces odwrócić. Użytkownik dosłownie z każdego miejsca może tworzyć i wykorzystywać element drewna, nawet wikipedia wspomina, że jest to zdolność do przekształcania w źródło życia.

[Edit] I nigdzie nie napisałem, że dzieje się to samoistnie. Potrzebne jest uformowanie pieczęci. Ciekawe czy w trakcie walki byłoby to możliwe jeśli nie znalazłym chwili moment do skupienia? Tak samo nawet jak zostanie ucięta mi ręką, technikę przeprowadzić mógłbym dopiero po opanowaniu UW składania jedną ręką. Faktycznie, niebotyczne jutsu...
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

No tak jak napisała Itami, bo praktycznie we dwójke uzgadnialiśmy to. Możesz wybrać, czy wolisz mieć Iryo B wtedy musisz mieć KC A lub odwrotnie. Nie możesz mieć dwóch B, a i dwie na A to przesada. Tyle i odemnie
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: FB [Crawler] i 1 gość