- [center][url=http://i1.wp.com/www.archery360.com/wp-content/uploads/2014/02/review_hawkeye_12-Folding-bow-Photo-MCToys.jpg?resize=722%2C368]Klik[/url][/center]
- Nazwa
- Łuk refleksyjny (składany)
- Typ
- Łuk
- Ninpō
- Kyujutsu
- Objętość
- 20/plecy/futerał
- Waga Fūin
- 30
- Cena
- 2000 Ryō
- Opis Broń wykonana jest ze specjalnego stopu metali, wystarczająco mocnego by zablokować cios zadany bronią białą, jednak nie jest na tyle ciężka by mocno obciążyć czy spowolnić użytkownika. Łuk ma możliwość złożenia, dzięki czemu jest łatwiejszy do przenoszenia czy ukrycia. W pełni rozłożony ma długość 100 cm, a złożony 32 cm. Po dobyciu broń można błyskawicznie rozłożyć jednym szybkim ruchem, ponieważ dzięki odpowiednim mechanizmom ramiona wskakują na swoje miejsce i blokują się. Dużym plusem jest fakt, że poziom hałasu wytwarzany przez tą broń jest niższy od strzałów ze zwykłych łuków. Wszystko dzięki cięciwie wykonanej z tworzyw sztucznych charakteryzujących się praktycznie zerową rozciągliwością i minimalnymi oporami w trakcie ruchu w powietrzu. Maksymalny zasięg strzału wynosi 350m.
W zestawie otrzymuje się specjalny futerał na łuk podobny do kabury, dzięki czemu można go w formie złożonej przypiąć do uda lub zamieścić rozłożony na plecach. By nie ryzykować, że cięciwa pęknie należy ją wymieniać raz do roku, koszt 100 ryo.
Wymagane jest odbycie misji C: "znalezienie specjalisty z klanu Ayatsuri, który wykona mechanizm".
Przedmiot Kaede
Moderator: Souei
Przedmiot Kaede
0 x
Re: Przedmiot Kaede
Usunęłam co chciałeś i dodałam dopisek "Wszystko dzięki cięciwie wykonanej z tworzyw sztucznych charakteryzujących się praktycznie zerową rozciągliwością i minimalnymi oporami w trakcie ruchu w powietrzu." Posiłkowałam się wikipedią i mam nadzieję, że teraz jest OK. ^^
0 x
Re: Przedmiot Kaede
Wiesz, szczerze to się na tym nie znam, ale uznajmy, że nie pęknie, bo to "specjalne" tworzywo? xD To o ile zwiększysz cenę? :P
Edit: Poza tym gdyby miała pęknąć, to by pękła przy naciąganiu cięciwy, gdzie naprężenie jest mocniejsze, a nie przy rozkładaniu łuku.
Edit 2: To mam się dalej tłumaczyć czy po prostu zmienić opis? Nie lubię się bezsensownie wykłócać.
Edit: Poza tym gdyby miała pęknąć, to by pękła przy naciąganiu cięciwy, gdzie naprężenie jest mocniejsze, a nie przy rozkładaniu łuku.

Edit 2: To mam się dalej tłumaczyć czy po prostu zmienić opis? Nie lubię się bezsensownie wykłócać.
0 x
-
- Support
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości