Wyprawa Rangi A - "U progu wielkości."
1/19
Nizan
Minęło... trochę czasu, odkąd Nizan wykonał proste zlecenie żony, wracając do warsztatu nie tylko z kantańską stalą, ale do tego... z nowym pracownikiem, nieco ekscentrycznym i ze zdecydowanie zbyt dużym jak na normalnego shinobi ego - Karyou, Mistrzem Ognia. Od tamtej pory otrzymał on już nową koszulkę oraz zdążył wziąć udział przynajmniej w jednym dodatkowym transporcie stali, a sam Nizan miał pełne ręce roboty przy jej przetapianiu.
Tego ranka, przy śniadaniu - kiedy Shimie udało się już ustalić, co Arata łaskawie zje w ramach porannego posiłku - zwróciła się do męża.
- Widziałam, że dobrze ci idzie z zamówieniami. Ten cały Karyou... na początku nie byłam przekonana, ale... miałeś dobry pomysł, żeby go zatrudnić. Nie kosztuje wcale dużo, a jest całkiem przydatny. Ale wracając do zamówień. - uniosła palec na moment do góry i przytknęła go do ust na krótki moment, w geście wskazującym na zastanawianie się, a raczej na samo ułożenie już istniejącej myśli w odpowiednie słowa.
- Uznałam, że trzymanie stali w warsztacie jest trochę zbyt niebezpieczne i kupiłam nam magazyn. Na razie niewielki, ale co istotne - w pobliżu, zaledwie dwie przecznice stąd. Znajomy z urzędu powiadomił mnie, że miasto wywłaszczyło wreszcie tę ruderę naprzeciwko sklepu sukienniczego Harohito i wystawiło na sprzedaż po okazyjnej cenie. Mógłbyś tam dzisiaj się przejść, ocenić dokładnie stan budynku i jak bardzo trzeba go wyremontować? A... no i oceń, jak ma się sprawa z piwnicą. Swego czasu był tam ponoć sklep zielarski, powinna być w takim razie dość porządnie zbudowana. Pomyślałam, że jakby ją nieco obniżyć, albo w ogóle wykuć ostrożnie dodatkowy poziom, to potem można by pomyśleć o tunelu łączącym go z warsztatem. Co sądzisz? -
Arata tymczasem jadła, niespecjalnie zainteresowana, jedną ręką wpychając jedzenie do ust, a drugą robiąc notatki na temat Shinobi Neko. Z tego co zaobserwowałeś, chyba przygotowywała ilustrację, na której księżniczka Hamuka spuszcza łomot złemu Anmou.
Kunisaku Shima
Kunisaku Arata
Karyou
-
-
0 x