Zimno tej zimy~

Moderator: Souei

Tsuyoshi

Zimno tej zimy~

Post autor: Tsuyoshi »

[center][img]http://i.imgur.com/B0JgbBO.jpg[/img][/center]
Nazwa
Shihakushō 死覇装, Garderoba Zmarłych Duszy
Typ
Ubranie
Objętość
Hmmm... No jest to ubiór, który zasłania całego mnie
Zdobycie
350ryo + kupny tylko w prowincji "Samotne Wydmy"
Opis Czarna koszulka bezpośrednio przylegająca do ciała, biała prosta szata, czarne spodnie, białe pasy podtrzymujące spodnie, białe skarpety oraz sandały wykonane ze słomy. Na plecach widnieje niebieski symbol oznaczający członka organizacji Shinigami. Z reguły nic nadzwyczajnego, czarne ubranie przykryte białym płaszczem wykonanym ze skóry wielbłądziej. Oprócz tego po lewej stronie płaszcza znajdują się cztery kieszonki na kunaie, a z drugiej strony jedna większa kieszeń, w której zmieści się 10 shurikenów.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Zimno tej zimy~

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Jak Kan, a nawet bardziej, bo chroni nie tylko przed katonem rangi B ale też raitonem (gdzie taki gian niszczy głazy a tu się zatrzyma na kawałku materiału?) i nie chciałbym tu widzieć misji a raczej... Brak takich właściwości.

Ogólnie średnio mi się widzi traktowanie kuźni jako miejsca do tworzenia takich magicznych itemków. Obecnie istniejące na forum artefakty mają dość surowe warunki zdobycia. To taka "ogólna" dygresja.

Dołóżmy do tego fakt, że ten ubiór nie jest żadną wersją zbroi, nie pochłania chakry z ataków, nie jest super wytrzymały (owszem, można stosować x warstw jedwabiu by zablokować nawet kulę, ale jest dość ryzykowna zagrywka, a katon i raiton jest znacznie potężniejszy niż zwykła broń palna pod względem siły.
0 x
Tsuyoshi

Dobra, poniosła mnie trochę fantazja i nocne godziny. Wprowadziłem zmiany, jak to teraz wygląda?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Tsuyoshi

No dobra, teraz powinno przejść. Jest to zwykły płaszcz, z miejscami na kunaie i shirukeny ;)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Tsuyoshi

Zmienione. Z wielbłądziej skóry :v :D
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Akcept. Nie zastanawiałeś się może nad dodaniem na plecach twojego symbolu z shinigami? Zawsze byłoby ciekawiej.
0 x
Tsuyoshi

Kan, ok dodałem informację, że mogę go kupić tylko w tej prowincji(akurat tam jestem :v)

Kari, woooo robiłem to z myślą o tym, ale w ogóle zapomniałem o symbolach. Dzięki za przypomnienie ;)
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Obrazek
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Akcept przenoszę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości