Nowe klany.

Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Re: Nowe klany.

Post autor: Ero Sennin »

Ja bym nowe szczepy wprowadziła jedynie po evencie. Musiałyby przybyć z daleka, właśnie zza muru czy tajemniczych, nieznanych obszarów, z powodu jakiegoś wielkiego wydarzenia. Tylko ta opcja byłaby tu prawilna.
Poza tym:
  • Zająć się najpierw dopracowaniem obecnych klanów i szczepów
  • Nie mamy takiego przepełnienia w klanach i szczepach, by tworzyć nowe, bo w ten sposób tworzą się pojedyncze jednostki w danym klanie czy szczepie, a gra w tych czasach powinna przede wszystkim polegać na życiu i działaniu w danym klanie/szczepie
  • I tak jak było wspomniane... chcecie coś wprowadzić? Pasowałoby, żeby autor tematu również opracował zagadnienie, które przedstawił.
0 x
Setsu

Post autor: Setsu »

Jak napisałem "nope" to pora na argumenty.

1. Żyjemy w ograniczonym świecie. Ograniczono fabularnie liczbę klanów i nie powinniśmy jej zwiększać chociażby ze względu na ten fakt.
2. Jeszcze nie ma OP w starych klanach, nie było żadnej wojny, nie stało się nic nadzwyczajnego, a już chcemy zmieniać świat, na którym dzieje się fabuła? Cóż.

...
3. Niku - tak, po DUŻYM evencie może miałbym osobiście jakiś powód, żeby być "za" wprowadzeniem jakigoś klanu, który wtedy zaistniał, ale nie sądzisz, że jest jeszcze za wcześnie na taki pomysł?
Każdy potem będzie chciał wprowadzić swój klan (bo jest dobry!11!!!1111!!1!jedenaście!!!) i zaczną się narzekania, że coś jest nie tak, bo to nie ten klan miał być wprowadzony. Moim (nie)skromnym zdaniem lepiej zachować status quo.
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

Myślałam, że to jasne wskaże, iż nie jestem jakoś szczególnie za wprowadzeniem na już nowych szczepów. Widocznie przekaz nie był zbyt mocny. Podałam jedynie możliwość, kiedy taka opcja byłaby możliwa, a ona i tak za szybko się nie zapowiada. Dopiero jesteśmy w trakcie jednego eventu, więc zanim zacząłby się kolejny, to wiele się może zdarzyć.
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Murai

Post autor: Murai »

Szczerze mówiąc lepiej by było zająć się tymi istniejącymi - forum nadal jest stosunkowo młode i mnóstwo raków uchowało się tutaj, w istniejących klanach, przykładowo niedawno odkryte Kirigakure. Odpowiednie dopracowanie istniejącego, zbalansowanie, a dopiero potem na spokojnie pomyśleć nad dodawaniem nowości, również dostosowanych i zbalansowanych. Forum i mechanika opierają się na powolnym rozwoju postaci, więc i tak niech będzie z systemem - powoli i dokładnie się rozwija. A to za bardzo przyśpiesza.

I jak słusznie Nikuś zauważyła, graczami aż tak nam się nie przelewa, by tworzyć nowe sloty na graczy.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

A więc na razie odrzucamy i wrócimy do tematu najwcześniej po reworku dotychczasowych technik na forum.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Nie było sprzeciwu więc odrzucam.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości