OP item Shiroe v2

Moderator: Souei

Shiroe

OP item Shiroe v2

Post autor: Shiroe »

[center][img]http://i.imgur.com/8ZFS7a8.gif[/img][/center]
Nazwa
Shōsan-sha 称賛者
Typ
Broń strzelecka
Ninpō
Kyujutsu
Objętość
Broń powinno się nosić na plecach.
Waga Fūin
70
Zdobycie
Misja C po rzemieślnika (ayatsuri) + 2000 ryo
Opis Shōsan-sha jest udoskonaloną wersję jednej z najstarszych broni znanej ludzkości. Dzięki zastosowaniu prostego mechanizmu możliwe jest składanie i rozkładanie ramion, poprzez łączenie ich z majdanem, czyli główną częścią łuku. Po rozłożeniu wielkością oscyluje między średnim, a wielkim łukiem, bardziej skłaniając się ku większej wersji. Dzięki temu jego zasięg jest co najmniej zadowalający, a w obsłudze mniej nieporęczny od większego odpowiednika. Po złożeniu zajmuje stosunkowo niewiele miejsca, nie utrudnia więc ruchów o ile jest noszony w futerale. Wykonany z czarnego, dość wytrzymałego i giętkiego rzecz jasna drewna, oraz nielicznych metalowych elementów w mechanizmie.
Historia Obecnie nie posiada, może powstanie w rękach Shiroe
Właściwości - Łuk rozkłada się po naciśnięciu przycisku.
- Aby złożyć broń, trzeba nacisnąć na blokady przy ramionach i pociągnąć.
- Wytrzymały na upadki, przypadkowe wyrzucenie w krzaki itp.
Zasięg - Maksymalny zasięg to 300 metrów.
Dodatkowe - Do łuku dołączony jest swoisty futerał montowany na plecach, ułatwia on noszenie broni i swobodne jej wyciąganie/chowanie.
- Cięciwę powinno wymieniać się raz do roku, by nie ryzykować jej pęknięcia podczas rozkładania (koszt jednej cięciwy to 100 ryo).

Zaakceptowane: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=109&t=1720
0 x
Tsuyoshi

Re: OP item Shiroe v2

Post autor: Tsuyoshi »

Jak dla mnie wszystko jest ok, tylko zmniejszyłbym zasięg. 300 metrów to trochę z dużo jak na łuk patrząc na realia. Na taką odległość strzelają już słabsze karabiny snajperskie. Zmniejszyłbym do max 200m przy pełnym skupieniu, a do 100m gdy jesteś nieskupiony.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Przed wypowiedzią radziłbym zapoznać się z tym tematem -> http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=42&t=80

A że mój łuk jest nieco mniejszą wersję długiego łuku, stąd też taki, "nieco" mniejszy zasięg.

I jak można strzelać nieskupionym? O-e Można na szybko, z niską percepcją/rangą kyujutsu etc. co wpłynie na celność strzału ~
0 x
Tsuyoshi

Post autor: Tsuyoshi »

Dobra, mój błąd. Nawet nie spojrzałem na inne łuki. Jak teraz zobaczyłem to masz mojego akcepta :)

<brawo>
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Nie jest to jakiś super specjalny przedmiot po prostu składany łuk. Cena wydaje mi się być w porządku i myślę ,że misja jest również ok. Jak z wytrzymałością?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Nie mam nic do dodania. Klapcept
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Hakai, em... Normalna wytrzymałość, że tak powiem. xD Nie zablokuje nim cięcia mieczem, ale na upartego zdzielić w głowę kogoś mogę, ryzykując zniszczenie broni ~
0 x
Hakai

Obrazek
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Nareszcie ktoś zauważył, że takie mechanizmy to domena Ayatsuri... Akcept.
0 x
Hakai

No to przenoszę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości