Kaito Mizukane
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Stalowe oczy - Kucyk - Atletyczna budowa ciała - Brązowo-bordowa tunika - Dopasowane spodnie shinobi - Czarny pas - Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba - Płaszcz - Plecak - Złożony Namiot
Link do KP: viewtopic.php?p=224239#p224239
Multikonta: Tapion
autor: Kaito Mizukane » 16 cze 2025, o 10:54
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Kujaku Haruka - Zlecenie Specjalne D
Zakata - Klanowa C
Zakata
Wiek postaci: 14
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.
Widoczny ekwipunek: Mała torba.
Link do KP: viewtopic.php?t=11244
GG/Discord: Zaakata#3405
Walka, z oponentem okazała się prostsza niż zakładałem, chociaż może tym razem to wynikać z faktu przygotowania i obserwacji jakie na nim przeprowadziłem w trakcie zanim rzcuić się bez zastanowienia prosto w otwartą wymianę ciosów. Kłęby dymu opadły i widziałem tylko powalonego, nieprzytomnego przeciwnika który nie wytrzymał kończącego ciosu w szczękę i go odcięło. Miałem się upewnić, że na pewno już nikogo nie skrzywdzi kiedy z domu wybiegły dzieci. To był moment kiedy się zawahałem i nie chciałem im pokazywać okrutnych scen codzienności z życia shinobi.
- Dobra, dzieciaczki spokojnie, ustawi się w pary...emm gęsiego . - Lekko zgłupiałem jak je ogarnąć, zacząłem do nich mówić rzeczy który przy ich liczbie nie miały większego sensu jednak, chciałem się zachowywać przy nich jakby myślały, że wiem co robię.
- Teraz grzecznie wrócimy do wioski, zabiorę Was do pana Toki... Tory... Tona... Do takiego starszego Pana który już Wam pomoże trafić bezpośrednio do domu. - Nie miałem zupełnego głowy do imion, jeszcze w momencie kiedy byłem skupiony na ogarnianiu dzieci a dalej lekko rozkojarzony walką chodziłem.
Doszliśmy do osady, do Toki. - Proszę pana, tutaj są dzieci, za ołtarzem w lesie jest chatka. Tam był mężczyzna. Jego siła była na poziomie, silniejszego Doko, aktualnie jest jakby to powiedzieć zneutralizowany na dłużej. Nie wykorzystywał technik które dobrze kojarzyłem. Proszę uważać i obserwować okolicę czy nie kręcą się tutaj w przyszłości podobni ludzie. W razie czego proszę szybko wysyłać informację do osady już mam oponowane co tutaj i jak. - Zdałem raport do Toki, uśmiechając się na koniec i wystawiając pokazując okejkę. - Ja już będę uciekał do siebie do wioski, zdać raport z misji, że zakończyła się sukcesem i dzieci wszystkie wróciły bezpiecznie do domu. Proszę tylko na koniec pozdrowić Akirę, niech mniej gada a więcej myśli i działa bo kto wie jaki by te dzieci los czekał. - Zakończyłem tym sposobem i od razu udałem się do siebie do wioski.
Podróż do osady minęła dużo szybciej niż na początku, mogły być temu dwa powody, pierwszy - brak modlitw godzinnych w losowych miejscach w lesie. Drugi mógł być taki, że nie padało i gdzieś tam zacząłem widzieć pierwsze promyki słońca.
- Dzień dobry, Doko Zakata melduje, że misja wykonana! Dzieci żyją i są bezpieczne, a niebezpieczny mężczyzna zneutralizowany! - Obwieściłem na wejściu do siedziby
0 x
Kaito Mizukane
Krótki wygląd: - Stalowe oczy - Kucyk - Atletyczna budowa ciała - Brązowo-bordowa tunika - Dopasowane spodnie shinobi - Czarny pas - Bose stopy
autor: Kaito Mizukane » 18 cze 2025, o 13:56
Misja Klanowa C
Zakata
"Znikające Dzieci"
Śmiechom i tańcom nie było końca po odnalezieniu ciebie przez twoją skromną osobę. Gdy się oddalałeś zobaczyłeś Akire, który stał gdzieś tam na uboczu bacznie cie obserwując, nic nie powiedział, nie wykonał żadnego gestu... No może poza małym skinieniem głowy, a następnie odprowadził cię wzrokiem do granicy osady i już po chwili wszedłeś na główny trakt wracając do swojej osady. Po drodze udało ci się ominąć miejsce w którym wykonałeś rzezi na wilkach, ale tym razem na szczęście nie trafiłeś na żadne przeciwności losu. Mogłeś jeszcze na spokojnie przyjrzeć się miejscu w którym Akira składał swoje modły...
Gdy dotarłeś do osady to świeciło już w niej Słoneczko choć oczywiście wiał jeszcze silny wiatr, a na dodatek ulewa nie dała o sobie zapomnieć i zostawiła miejscami ogromne kałuże.
Gdy dotarłeś w końcu do biura w siedzibie władzy skąd pobierałeś zadanie, zdając szczegółowy raport mogłeś po nim odetchnąć pełną piersią, że to zadanie masz już za sobą.
- Zakata tu jest twoja zapłata i będę miał do ciebie dwie prośby, pierwsza wypocznij w najbliższych dniach, zależy nam abyś był w pełni zdrowy, a i jeszcze jedno nie wyjeżdżaj nigdzie będziemy mieli specjalne zadanie, ale to dopiero jak wszystko już nam się wyklaruje, dobrze ?
Hohoho ciekawe co by mogło to oznaczać ? Zadanie specjalne ? Do czego miałeś zostać niby zobowiązany ?
Urzędnik
MISJA ZAKOŃCZONA POWODZENIEM ! GRATULACJE !
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata - Klanowa C
Zakata
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.
- Jasne, odpocznę kilka dni. Jeszcze czuję, że coś mnie na katar tu bierze. Wolałbym by mnie to nie wykluczyło z następnej akcji. - Odpowiedziałem walcząc ze samym sobą by nie kichnąć i nie zasmarkać urzędnika. Byłem cały przemoczony po poprzedniej misji. Niestety nie miałem jak się przede tym ochronić... No chyba, że bym użył parasolki którą dostałem przed misją.
- To ja już będę uciekał. - rzuciłem tylko urzędnika. Wyruszyłem do domu, zastanawiając się co byłoby groźniejsze czy misja, czy kichnięcie w domu. - Chyba nawet misja B by nie wykreaowała takiego przypału i zagrożenia życia. Jak choroba gdy miałem nie przemoknąć . - Rozmyślałem, już kombinując na techniką obronną. Tak zwanym Talk no jutsu.
Wchodząc do domu, starałem się być nie widoczny, stylu takim, że się normalnie przywitałem. Krzyknąłęm, że jestem ale bardziej wolałym by nikt nie widział mojego stroju. Szybko przemknąłem do mojego pokoju gdzie rozwiesiłem kimono tak by jakkolwiek przeschło i schowałem się do łóżka, mając nadzieję, że rano choroba mnie nie złapie.
z/t
0 x
Kaito Mizukane
autor: Kaito Mizukane » 23 cze 2025, o 07:50
Misja Klanowa C
Zakata
"Turniej U-15"
Dotarłeś do siedziby władzy i ustawiłeś się w kolejce jednak nie było dane ci w niej czekać. Jeden z urzędników niższej rangi stał i przypatrywał się kolejce, kiedy tylko cię ujrzał od razu do ciebie podszedł.
- Witaj Zakata, chodź, chodź. Nasze zadanie ma zbyt dużą rangę, abyś stał w kolejce.
Mową ciała pokazał ci, abyś zanim poszedł i o dziwo nie weszliście do tego gabinetu co zawsze. Weszliście na wyższe piętro, gdzie trudno było o widok oczekującego petenta, shinobi`ego etc. właściwie to ten poziom budynku był bardzo wyludniony.
Kiedy weszliście do gabinetu czekał tam już starszy urzędnik Hyuga Agamoto oraz... Wujek Ranma i ciotka Naomi ?!
- Witaj Zakata, cieszę się że przybyłeś najszybciej jak to tylko możliwe... Skoro jesteśmy już wszyscy to przejdę do rzeczy, będziemy gospodarzami pierwszego turnieju młodych talentów shinobi. Każdy z większych klanów może wystawić po jednym shinobi co daje nam czterech młodych adeptów z klanów Yamanaka, Koseki, Hyuga i jednego ze szczepu Jugo. Oprócz tego odbył się wcześniej mały turniej kwalifikacyjny, w którym pomniejszę osady mogły wysłać swoich shinobi. Finałowa czwórka z tamtego turnieju otrzymała promocję do wzięcia udziału w tym turnieju, razem mamy ośmiu zawodników. Walki będą toczone na naszej arenie za tydzień od dzisiaj licząc. Jak się już pewnie domyślasz to TY Zakata, będziesz reprezentował klan Hyuga. A tutaj jest i on nasz Sentoki Hyuga Ranma oraz Hyuga Naomi będą twoimi opiekunami do końca turnieju, dzisiaj musimy oficjalnie podać dane naszego kandydata także dodatkowa ochrona z pewnością ci się przyda. Jakieś pytania ?
Ciocia stanęła obok ciebie kładąc ci swoją rękę na ramieniu, a wuj promiennie uśmiechał się do ciebie, wszak wielki był to zaszczyt móc reprezentować klan Hyuga na turnieju młodych talentów shinobi.
Urzędnik
Hyuga Agamoto
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata - Klanowa C
Zakata
Od razu po stanięciu w kolejce zostałem poproszony przez jednego z urzędników bym za nim poszedł. Na słowa o tym, że zadanie ma zbyt duża rangę lekko się podnieciłem ale trzeba było zachować fason. Zostałem zaprowadzony do pokoju gdzie już czekał wujek Ranma oraz ciocia Naomi. Od razu rzuciłem się na szyję cioci b o dawno jej nie widziałem a tyle jej zawdzięczam. No to już z ponad rok by było. - Cioooocia! Co Ty tutaj robisz? - Od razu po tym spojrzałem na wujka. - Wujek też tutaj?! - Miałem wrażenie, że się zbliża jakiś przypał. Ekipę zmontowali dosyć nietypową.
Od razu usiadłem między nimi i zacząłem słuchać co mają mi do przekazania. Słuchając co celu misji a bardziej turnieju, co raz bardziej pojawiał się zacierz na mojej twarzy. - Ale kozackie! Super, że zostałem wybrany! Czy ktoś moim przeciwnikom powiedział by się ustawili w linii by nikt dwa razy nie musiał być pokonany? - Zacząłem w międzyczasie komentować niesamowicie podekscytowany zaistniałą sytuacją.
Na pytanie czy mam jakieś pytania, wpadłem w lekką konsternację, przymrużyłem oczy i wypaliłem. - Walczymy, ze sprzętem czy na gołe klaty? - Dopiero po chwili zdałem sobie sprawę, gdzie to powiedziałem, w jakim momencie to powiedziałem i przy kim to powiedziałem. Chociaż w zasadzie pytanie nie było najgłupsze biorąc pod uwagę narzędzia ninja.
- Chyba więcej pytań nie ma, poza tym gdzie się podpisać albo zgodzić i kiedy to się zaczyna? Oraz czy już wiemy kto został wylosowany jako pierwszy przeciwnik? - Jeszcze na szybkości próbowałem dopytać na koniec
0 x
Kaito Mizukane
autor: Kaito Mizukane » 23 cze 2025, o 22:01
Misja Klanowa C
Zakata
"Turniej U-15"
- Losowanie odbędzie się podczas startu turnieju, oprócz klanów będzie jeszcze specjalistka od genjutsu Aoko, mistrz Dotonu Goro, świetny w taijutsu Irezumi oraz zwinny łucznik Hagamoto. Wszystkie walki będą odbywały się na naszej arenie walk, tak jak powiedziałem za tydzień od dnia dzisiejszego licząc, nie dodałem jedynie, że w samo południe. Nie, nie musisz się nigdzie podpisywać turniej jest całkowicie bezpieczny, nic poważnego ci nie grozi.
Urzędnik pożegnał cię i wyszedłeś z gabinetu w raz z pozostałą dwójką, a gdy drzwi się za wami zatrzasnęły wujek Ranma pierwszy podjął temat
- Gratulacje Zakata ! To wielka rzecz zostać reprezentantem turnieju ! Przez tydzień w raz z ciotką zamieszkamy u ciebie w domu. Raczej nie spodziewamy się żadnych ataków, ale sam rozumiesz środki ostrożności, zwłaszcza że nasz klan jest faworytem.
- Będziemy jak cienie więc się nie przejmuj, chyba że będziesz prosił się o guza - dodała ciocia
Wyszliście z siedziby władz zmierzając z powrotem do domu, było trochę do opowiedzenia rodzicom. I co zrobić z tym czasem, jak planujesz go spędzić ? Z pewnością będziesz miał czas na przemyślenia.
Ciotka Naomi
Wujek Ranma
Hyuga Agamoto
---------------------------------------------
Opisz tygodniowy timeskip
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata - Klanowa C
Kaito Mizukane
autor: Kaito Mizukane » 23 cze 2025, o 22:03
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata - Klanowa C
Użytkownicy przeglądający to forum:
Zakata i 1 gość