Niewielka, umocniona wioska na terenach dawniej należących do Kaminari, obecnie zasiedlona przez kilkadziesiąt rodzin z klanu Kujaku. Flora i fauna okolicy zaczęła już ustępować mocno nowej, dodatkowo hodowanej przez przybyszów, naprędce chcących nadać okolicy rodzimego wyglądu, jak i przygotować się na zbiory jedzenia, które jest w stanie przetrwać w okolicy meteorytu. Wcześniej licząca kilkanaście, obecnie kilkadziesiąt domów wioska została dodatkowo umocniona wałami i kilkoma strażnicami, skąd obserwowana jest okolica. Punktem centralnym jest ryokan, z którego często korzystają posłańcy krążący między nową stolicą klanu a Atarashi, gdzie osiadły pozostali sojusznicy Kujaku, jak i nowo wzniesiona świątynia Nesaku, boga gwiazd.

Kujaku Haruka 							 

Posty:  462 Rejestracja:  10 cze 2025, o 16:12Wiek postaci:  21Ranga:  DōkōKrótki wygląd:  Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy.  Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.Link do KP:  viewtopic.php?f=32&t=11834&p=224917#p224917  

autor: Kujaku Haruka  11 cze 2025, o 20:17 

0  x

Kujaku Haruka 							 

Posty:  462 Rejestracja:  10 cze 2025, o 16:12Wiek postaci:  21Ranga:  DōkōKrótki wygląd:  Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy.  Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.Link do KP:  viewtopic.php?f=32&t=11834&p=224917#p224917  

autor: Kujaku Haruka  11 cze 2025, o 20:18 

Haruka przechadzała się skrajem niewielkiej osady, czy też bardziej posterunku, wracając z patrolu, na który ją wysłano. Była co prawda obecnie dość daleko od linii frontu, ale nigdy nie wiadomo było, kiedy oryginalni mieszkańcy tych ziem upomną się o swoje posiadłości. Zastanawiała się, czy przemieszczenie meteorytu w ten rejon to nie tylko oczywista chęć przywódcy klanu do upewnienia się, że jego wojownicy mają cały czas dostęp do energii tego nadzwyczajnego kamienia, ale też swego rodzaju taktyka odstraszająca przeciwników.  
	0  x

Kaito Mizukane 							 
						Martwa postać 			
		Posty:  513 Rejestracja:  28 maja 2025, o 13:05Wiek postaci:  19Ranga:  SentokiKrótki wygląd:  - Stalowe oczyWidoczny ekwipunek:  - Duża torba Link do KP:  viewtopic.php?p=224239#p224239 Multikonta:  Tapion 

autor: Kaito Mizukane  11 cze 2025, o 21:52 

Wojny Światów - Zlecenie Specjalne D Kujaku Haruka  "Zgubiona wiadomość" 

Poranny patrol niósł ze sobą błogi, chłodny wiatr jednym mógł on nie za bardzo pasować drugim bardzo odpowiadał, ponieważ już po kilku chwilach człowiek czuł się bardzo rześko. Kiedy wróciłaś do osady Słońce już w całej swej okazałości wyszło zza nieboskłonu uśmiechając się promiennie do wszystkich tutejszych mieszkańców. Była to jedna ze spokojniejszych momentów w wiosce o ile nie najspokojniejsza. Dzieci jeszcze nie biegały co powodowało, że ich śmiechu nie było wszędzie słychać. Głośni awanturnicy lubujący się w długich zabawach dopiero co położyli się spać. Jedynie słychać było pobliskiego kowala który wstawał najwcześniej ze wszystkich, nagrzał swój piec do odpowiedniej temperatury i rozpoczął miarowe uderzanie młotem o kowal czerwonego żelastwa.- Przyszły nowe rozkazy potrzebuję ochotnika do misji specjalnej ktoś chętny ? Liczę na duży entuzjazm, sprawa jest wielkiej wagi, losy wojny mogą zależeć od tego zadania. Jeżeli za chwilę nie zobaczę ręki w górze to sam wybiorę ochotnika z waszej grupy.  Kujaku Genzo 
	0  x

Kujaku Haruka 							 

autor: Kujaku Haruka  11 cze 2025, o 23:21 

Koniec końców zdążyła tylko schrupać kupiony naprędce przy jednym ze straganów szaszłyk grzybowy, gdyż trzeba było się odmeldować. A tam - kolejne zadanie. Przez moment wahała się, czy powinna je brać - w końcu miała na głowie jeszcze dzieciarnię. Z drugiej strony... Shimana miała już 14 lat, wie jak ogarnąć resztę, a Kenro jak na siedmiolatka był dość rezolutny. No i nie byłby to pierwszy raz, kiedy wybywa na potencjalnie dłuższy czas, a jeśli chciała zdobyć cenne doświadczenie oraz zacząć budować reputację pośród klanu - musiała brać takie zlecenia, nawet najprostsze. Genzo-sama! Zgłaszam się na ochotnika, jeśli tylko wedle pańskiej oceny moje umiejętności będą właściwe dla tego zlecenia.  
	0  x

Kaito Mizukane 							 
						Martwa postać 			
		Posty:  513 Rejestracja:  28 maja 2025, o 13:05Wiek postaci:  19Ranga:  SentokiKrótki wygląd:  - Stalowe oczyWidoczny ekwipunek:  - Duża torba Link do KP:  viewtopic.php?p=224239#p224239 Multikonta:  Tapion 

autor: Kaito Mizukane  12 cze 2025, o 22:17 

Wojny Światów - Zlecenie Specjalne D Kujaku Haruka  "Zgubiona wiadomość" 

- Dziewczyna od Yuto... Dlaczego wiedziałem, że podniesiesz rękę ... - Genzo przez ułamek sekundy wyszedł ze swojej roli i już chciał coś dodać, coś osobistego, ale powstrzymał się, poprawił wedle własnej oceny, chrząknął i wrócił stary dobry dowódca, który nagle ryknął, a jego rysy twarzy wyostrzyły się tworząc makabryczny wizerunek... Czy on to ćwiczył w odbiciu tafli wody ? -... Bierzcie przykład od Haruki, to że zamiast wszystkich rąk widzę tylko jedną. Zamiast wnosić dwie dłonie, chcąc mnie przekonać do waszego oddania sprawie, ja widzę tylko jedną... wielce mnie to smuci. Najodważniejsi z nas gotowi byliby za to zadanie oddać swoje życie... Wracajcie do swoich obowiązków, a ty Haruki idziesz za mną. - Genzo, czuję że dzisiaj mam dzień, w takim tempie stworzę katany i zbroję dla całej naszej armiii hahaha...  Kujaku Genzo Kowal 
	0  x

Kaito Mizukane 							 
						Martwa postać 			

autor: Kaito Mizukane  12 cze 2025, o 22:31 

0  x

Kujaku Haruka 							 

autor: Kujaku Haruka  13 cze 2025, o 17:07 

Poczuła delikatną, mściwą satysfakcję na myśl, że nieokrzesany młodzik - chociaż w sumie nie aż taki młodzik, skoro ona sama nie była chyba wiele starsza od niego - potencjalnie otrzyma reprymendę za zaniedbanie obowiązków. Może by się nawet tego uczucia nieco zawstydziła (w końcu to nadal był członek jej klanu), ale... prawda była taka, że nie powinni przepuścić tamtej dwójki przez swój teren. Być może stosowna uwaga od dowództwa otrzeźwi go nieco.  
	0  x

Kaito Mizukane 							 
						Martwa postać 			

autor: Kaito Mizukane  13 cze 2025, o 17:29 

Wojny Światów - Zlecenie Specjalne D Kujaku Haruka  "Z tyłu wojny" 

Minęło kilka dni od ostatniej misji, zdążyłaś należycie  wypocząć nie tylko fizycznie, ale również psychicznie. Trzeba było przyznać, ze bardzo wiele przeżyłaś wszak cało nocny maraton to jedno, ale otarłaś się o śmierć, nie okazana ci szacunku i na koniec... dzieci. Małe wspaniałe istoty na których zawsze widnieje ten łobuzerski uśmiech, ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten co choć raz nie stracił cierpliwości i nie chciał wybuchnąć. - Witaj Haruko ! Wybacz najście, ale napotkałem Genzo jak wracałem z targu, kazał przekazać ci, żebyś zjawiła się w siedzibie władz. Ponoć zostałaś wytypowana do specjalnego oddziału, ale tylko tyle udało mi się wyrwać od tego zimnego drania.  Nageboroshi 
	0  x

Kujaku Haruka 							 

autor: Kujaku Haruka  13 cze 2025, o 17:59 

Haruka krzątała się po domu, nieco sprzątając oraz przygotowując obiad, a także chwilę ćwicząc na tyłach domu. Na szczęście nie zużyła praktycznie w ogóle energii księżycowej, więc zwykła, codzienna medytacja wystarczyła, by w pełni zregnerować siły. Kiedy ujrzała sąsiada, uśmiechnęla się ciepło do niego. Nieraz pomagał jej i dzieciakom, kiedy musiała wybyć w podróż.Nageboroshi-san! Miło pana widzieć. Dziękuję za wiadomość, zbiorę się od razu, jestem ciekawa o co dokładnie chodzi. Miałabym prośbę tylko - jeżeli to nie kłopot, tak za godzinę mógłby pan podłożyć do ognia pod kuchenką, żeby ramen nie przestał nam się gotować? Dzieciaki zniknęły mi na razie, pewnie zanim wrócą to przygaśnie, a dopiero niecały dzień się gotuje.  
	0  x

Kaito Mizukane 							 
						Martwa postać 			

autor: Kaito Mizukane  13 cze 2025, o 22:38 

0  x

Kujaku Haruka 							 

autor: Kujaku Haruka  15 cze 2025, o 23:18 

Po powrocie z ostatniego zadania była wykończona, chyba jeszcze bardziej, niż po poprzednim. Jej ciało od czasów bitwy o Kotei nie było poddawane aż tak ekstremalnym wyzwaniom, a teraz w ciągu raptem niecałych dwóch tygodni musiała pracować fizycznie długie, ciężkie godziny - jednocześnie będąc ponownie świadkiem koszmaru pola bitwy. Niestety, tak wyglądały realia ich obecnej egzystencji. Wszyscy - od najmłodszych, do najstarszych - wiedzieli, że taka będzie cena za szansę na nowe, lepsze miejsce do życia. Mogli tylko walczyć o nią z całych sił i mieć nadzieję, że jak najwięcej członków klanów przetrwa, aby ujrzeć tę nową rzeczywistość.  
	0  x

Kaito Mizukane 							 
						Martwa postać 			

autor: Kaito Mizukane  15 cze 2025, o 23:39 

Wojny Światów - Zlecenie Specjalne D Kujaku Haruka  "Cisza przed detonacją" 

Przechadzając się z dziećmi po osadzie robiłaś zakupy u miejscowych handlarzy, musiałaś się targować ponieważ dzisiejszego poranka mieli zadziwiająco zawyżone ceny... Dobrze ci znany kowal jak usłyszał ile wołają za sztukę daikonu to omało co nie rozniósł straganu- Co to za ceny ?! 100 ryo za sztukę rzodkiewki ?! Toż to rozbój w biały dzień !!! - Genzo-sama czeka na ciebie w swoim gabinecie.  Kowal 
Mały Danzo 
	0  x

Kaito Mizukane 							 
						Martwa postać 			

autor: Kaito Mizukane  15 cze 2025, o 23:40 

0  x

Yami 							 

Posty:  3063 Rejestracja:  25 paź 2017, o 20:14Wiek postaci:  27Link do KP:  viewtopic.php?f=33&t=4268 

autor: Yami  18 cze 2025, o 00:12 

Misja rangi D - Zlecenie "Wojna Światów" 1.2/7 Kujaku Haruka 
Dziewczyna dostrzegła plątaninę pustych wozów wraz z kilkoma znajomymi osobami. Rówieśnicy z którymi szkoliła się w sztukach manipulacją energii tajemniczego meteoru. Kai dostrzegł ją od razu. Uniósł rękę na przywitanie. Znała go najdłużej ze wszystkich. Traktował większość ludzi jak braci i siostry, choć nic dziwnego, za murem wszyscy musieli trzymać się razem aby nie zostać ofiarą Yokai. Nawet znajomości sztuki kontroli chakry i energii meteoru nie potrafiły obronić młodych adeptów przed taki mi bestiami jak przykładowa Rokurokubi, wężowa dama wodząca mężczyzn na zgubę. Wszyscy musieli uważać na siebie i dzięki temu udało się na przestrzeni lat wyrobić między wami braterskie więzi. - Dobrze Ciebie widzieć. Mam nadzieję, że sił masz jeszcze sporo werwy. Jedziemy do Atarashi po zapasy. Nie jest najlepiej. Mimo, że napieramy to nie chcą odstąpić nam tych ziem. Gdyby spędzili choć jeden dzień za tym pieprzonym murem zrozumieliby dlaczego tak łatwo nie odpuścimy.  - Chłopak jeszcze raz spojrzał w Twoją stronę rozumiejąc, że dopiero co wracasz z innego zadania - Jeszcze z godzinę będziemy przygotowywać się na wyjazd... mam nadzieję, że wrócisz.  Kilka osób uśmiechnęło się smutno słysząc słowa towarzysza. Czasy są niepewne, im więcej was w drużynie tym większa szansa na pomyślność i powrót wszystkich do domu. Nie każdy miał siłę Yamamoto Kazuo, wybranego na pojemnik dziewięcioogoniastego. Wątpliwości i strach tkwiły w każdym i tylko jako wspólnota mogliście te lęki przezwyciężyć. 
 Kai Kujaku 

0  x

Kujaku Haruka 							 

autor: Kujaku Haruka  18 cze 2025, o 00:56 

Dni mijały jej wyjątkowo intensywnie - miała wrażenie, jakby czas skurczył się nagle odkąd tylko powstało oficjalnie - przynajmniej dla nich - Atarashi. Każdy dzień obfitował w najróżniejsze wyzwania i zadania, a dzisiejszy nie był pod tym względem odmienny. Nie zdążyła bowiem nawet zmienić odzienia po powrocie z usuwania pułapek na odcinku frontu skąd wyparli siły Kaminari, a już przyszło dołączyć do karawany mającej na celu uzupełnienie zapasów. Dobrze, że chociaż wśród jej towarzyszy ujrzała znajome i miłe jej twarze. Pozdrowiła ich lekkim ukłonem.  Ciebie również. Jak ręka, słyszałam, że zostałeś raniony podczas któregoś z ostatnich zadań?  To prawda. Tyle lat nas trzymali uwięzionych, żyjąc w spokoju, bez lęku przed tym, co czycha na skraju osady, albo nawet zaraz za progiem... Muszą się wreszcie pogodzić z nową rzeczywistością.  Hm. Tak, dajcie mi tę godzinę. Zmienię tylko ubrania i uzupełnię sama zapasy na drogę i wrócę. I dam znać swoim dzieciakom, że ruszam od razu dalej.   
	0  x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość