Ścieżka w lesie

Druga co do wielkości prowincja Karmazynowych Szczytów od wieków znajduje się pod opieką słynnego Rodu Hyūga, który bardzo dokładnie dba o rozwój wewnątrz swego kraju, a także o bezpieczeństwo granic - zważając na sąsiedztwo z niezbadaną powierzchnią lądową (znaną pod nazwą Głębokich Odnóg) na południowym zachodzie. Podobnie jak w pozostałych prowincjach Karmazynowych Szczytów, dominuje tutaj krajobraz górzysty i roślinność wysokogórska, lecz Kyuzo może pochwalić się bogatszą fauną - wiele zwierząt chętnie poszukuje kryjówek w głębokich jaskiniach prowincji, chroniąc się przed dość kapryśną pogodą.
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Re: Ścieżka w lesie

Post autor: Yami »

z/t
0 x
Awatar użytkownika
Zakata
Wiek postaci: 14
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.
Widoczny ekwipunek: Mała torba.
GG/Discord: Zaakata#3405

Post autor: Zakata »

Zgodnie ze słowami wujka załadowałem się na pakę, rozsiadłem się wygodnie i zacząłem buszować w prowiancie. Od razu wziąłem łyka wody oraz kilka kulek ryżowych którymi napchałem dzioba jak chomik. Nagle w moje oczy wpadła butelka sake, rozejrzałem się czy wuj jeszcze jest w środku. Nie widziałem go na horyzoncie. - Kurde nigdy nie próbowałem, okazja jakiej nigdy nie będzie.

Wachałem się ostro czy wziąć łyka, czy nie wziąć... - Może mimo wszystko lepiej nie próbować takich rzeczy PRZED misją.
- I odłożyłem butelkę na miejsce.

- Jak tam wujek, fajne te nowe roślinki zapachowe w siedzibie postawili, da się wytrzymać. - Rzuciłem żartem, próbując się nie posikać ze śmiechu widząc twarz wujka. - Przed gabinetem, ten gość zaczął pierdzieć pół metra od mojej twarzy w kolejce! Jakby i tak już sam z siebie nie śmierdział... - Dalej wujek zaczął tłumaczyć na czym ma misja polegać. - Utemi? Medykamenty? Bandyci? Wujas ja to jestem specjalista w takich zadaniach dostaną takie bomby na dziure, że jedyne co będą mogli ukraść to trochę piasku z dróżki.

- Co u rodziców? dalej prowadzą sklep nic się nie zmieniło, tylko teraz mama raczej siedzi na miejscu a ojciec jeździ po wioskach. Wymyślił nowy patent i nie wygląda jakby źle na tym wychodził. Kto by się spodziewał, że nie trzeba tylko na miejscu sprzedać tylko można jeździć w różnych miejscach by zwiększyć ilość klientów. - Powiedziałem, podnosząc ręce jakbym nie mógł uwierzyć, że dopiero teraz wpadli na tak niesamowity pomysł.
0 x
<catkeyboard>Piosenka do odpałki<catkeyboard> Mowa | Myśli | Pitos | PH [/hr]
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Wiek postaci: 19
Krótki wygląd: - Stalowe oczy
- Kucyk
- Atletyczna budowa ciała
- Brązowo-bordowa tunika
- Dopasowane spodnie shinobi
- Czarny pas
- Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba
- Płaszcz
Multikonta: Tapion

Post autor: Kaito Mizukane »

Klanowa misja C
Zakata
"Zaginiona dostawa medykamentów"

Wujek Ranma
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Souei - Zlecenie Specjalne A
  2. Kujaku Haruka - Zlecenie Specjalne D
Awatar użytkownika
Zakata
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.

- Nawet nie tyle darmową D na mycie dupy, tylko jakaś sutoniara powinna strzelić go wodą, a nie tam wszystkie księżniczki uciekają na bok, bo fuj, bo obrzydliwy. Tutaj myśleć trzeba jakieś uwolnienie wody i już jest spokój!

- Ojciec kiedy wraca? Hmm wyjechał jakoś 2 dni temu to pewnie na koniec tygodnia będzie spowrotem w domu.

- Jak dobrze, że dojechaliśmy do lasu, w końcu nie wieje, przecież to w tych kimonach to przewiać się można. Przy takich wiatrach, nie mogliśmy nie wiem na jakiś łąkach mieć osady, albo na jakiejś pustynii, chociaż może tam lepiej nie bo wielbłądy śmierdzą gorzej niż ten dziadek a pewnie i z wodą moją problemy. - Rozgadałem się w najlepsze siedząc obok wujka, żartując z niemal wszystkiego co przyjdzie mi do głowy.

- Pięknie te ptaszki śpiewają, piękna jest ta sceneria, w końcu coś nowego a nie jakiś zgiełk osady... Uważaj! Powalone drzewo. - Krzyknąłem do wujka bo jeszcze nie wiadomo czy wóz był ubezpieczony. - Są 2 opcje albo wiatr przewalił, może jakaś burza albo bandziory. - Mówiąc bandziory przymrużyłem oczy oraz powiedziałem to takim pół szeptem by dodać klimatu narracji. Sama myśl, że to nie będzie tylko jazda i gadanie tylko zaraz jakaś walka już zaczęła mi się podobać. Ekscytacja zaczęła mnie rozsadzać od środka.

Zeskoczyłem jako pierwszy do drzewa, by zobaczyć jak to wygląda i ocenić sytuację.
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa misja C
Zakata
DLA GRACZA Ostatnimi czasy zwiadowcy klanu Hyuga zauważyli wzmożone ruchy bandyckich grup w tutejszych lasach. Na ogół byli to prości ludzie, którym znudził się znój ciężkiej pracy oraz słaby zarobek. Z tych dwóch powodów chwytali się tego co wpadło im w ręce i wiodąc banickie życie napadali na pomniejszych kupców.

5 x uzbrojony bandyta
  1. 1 x Stara kusza
  2. 1 x Widły
  3. 3 x Zardzewiały miecz

DLA ADMINÓW
Wszyscy mają bandyci mają staty na poziomie 240 PH
Siła - 20
Wytrzymałość - 20
Szybkość - 20
Percepcja - 20

0 x
Awatar użytkownika
Zakata

- No co, będziemy musieli zawrócić, albo jakoś go tutaj wyminać. Nie mamy jak go podnieść a tym bardziej pociąć chyba że masz jakąś piłę ręczną albo siekierę? - Powiedziałem do wujka drapiąc się po głowie i rozglądając czy nie ma jakiegoś objazdu. Mój moment drapania po głowie przerwał dźwięk bełta kuszy mijający moją głowę o centymetry.

- Oho, mogłeś mi coś zrobić! Pogrzało Cię do reszty! - Wykrzyczałem w stronę skąd nadleciał bełt.

Spojrzałem na tych bandytów, próbując zachować poważna minę. Widząc ich uzbrojenie nie wydawało się jakieś nadto groźne i bogate. - Panowie to z jakiej wioski jesteście nie kojarzę shinobi co by włócznią a albo widłami władał.

- Powiadasz, mieszek albo życie, no nie chłopaki coś cienko się targujecie, chodźcie usiądźcie porozmawiajmy, po co te nerwy? - Mówiłem do nich chodząc w kółko i machając rękoma, starałem się uśpić ich czujność. Odwróciłem się na sekundę w stronę drzewa i wskazałem na ten wbity bełt. - Rozumiem, zastraszać, chcieć coś zarobić, teraz tak oddamy Wam złoto i nas zabijecie, a jak nas nie zabijecie to może drugi raz tędy przejedziemy i też zarobicie. - Cały czas sobie z nich drwiłem.

- Dobra koledzy a teraz tak na poważnie, odkładacie broń na ziemie, zdejmujecie ciuchy do bielizny i możecie ujść z życiem. A kolega z kuszą to jeszcze ma przeprosić za swoje podłe zachowanie. Jeżeli coś jest niezrozumiałe to Wam pomogę - To był moment w którym moja ekscytacja już sięgała zenitu, bo nadszedł moment w którym się odwróciłem i ruszyłem z pełną szybkością z klasyczną techniką shotei w pierwszego ziomka który stał na przodzie.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa misja C
Zakata
DLA GRACZA Ostatnimi czasy zwiadowcy klanu Hyuga zauważyli wzmożone ruchy bandyckich grup w tutejszych lasach. Na ogół byli to prości ludzie, którym znudził się znój ciężkiej pracy oraz słaby zarobek. Z tych dwóch powodów chwytali się tego co wpadło im w ręce i wiodąc banickie życie napadali na pomniejszych kupców.

5 x uzbrojony bandyta
  1. 1 x Stara kusza - Zabity
  2. 1 x Widły
  3. 3 x Zardzewiały miecz

DLA ADMINÓW
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Zakata

Miałem sam przejść do działania, podszedłem trochę do dziadka jak do zwykłego amatora, a to jednak nie był byle kto i był całkiem dobrze przygotowany do walki. Jego styl rzucania shurikenami lekko wprawił mnie w osłupienie. - Chyba wiem po kim mam podobnie... hah. - Ale nie było zbytnio czasu na zajmowanie się jakimiś dziedziczeniem genów, tylko zostało jeszcze kilku oponentów do wyjaśnienia.

- Psi syn? Gówniarz? Oooo Ty kurna 1 2 3. Teraz to już ci zaczynam trochę współczuć. Zaraz będziesz wił się z bólu, zasmucę Cię, nie zabiję Cię od razu trochę się pobawimy. A no i macie ułatwienie, nie będę korzystał z oczu. Bo by za łatwo było.

Stanąłem naprzeciwko dwóch bandytów, - Znacie taką sztuczkę jak górski sponiewieracz? - Wymyśliłem to na szybkości chcąc, pokazać bandytom moją kreatywność oraz brak szacunku do nich. Niestety stwierdziłem, że się tym razem sprawdzę bez Byakkugana to zostały tylko ataki otwartą dłonią.

Ruszyłem w gościa po lewej wyprowadzając mu atak otwartą prawą dłonią prosto w brzuch, celowałem plus minus w pępek. Następnie odwracając się przez lewy bark z wyprowadziłem atak drugą dłonią tym razem atakując okolice wątroby. Był w trakcie wykonywania tego manewru byłem już nawet dumny z tego jak sprytny i stylowy manewr wpadł mi do głowy. Gdybym miał podczas poprzednich walk takie pomysły mógłbym zostać nawet najbardziej stylowym shinobi na świecie... oczywiście w walce.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa misja C
Zakata

5 x uzbrojony bandyta
  1. 1 x Stara kusza - Zabity
  2. 1 x Widły - Zabity
  3. 3 x Zardzewiały miecz - Jeden uciekł z woli wuja

DLA ADMINÓW
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Zakata

- Po co Ci tak śpieszno, chcieli nas zabić, możemy się trochę nad nimi popastwić by już nie mieli takich skłonności w przyszłości by atakować przejezdnych. - Powiedziałem lekko oburzony do wujka jak po prostu dobił jednego a drugi zaczął uciekać.

Moje popisy i kombinacje alpejskie nie sprawdziły się w zupełności swoim kozaczeniem i pewnością siebie prawie ściągnąłem na siebie ogromne zagrożenie, które tylko dzięki wujkowi który zablokował cios mnie nie dosięgnęło. Starając się trochę wytłumaczyć ze swoich nierozważnych zagrań. - Ja ten, nooo, no ten no, po prostu testowałem limity. Chciałem zobaczyć jak to jest ten jeden raz bez byakkugana. I no już wiem, są lepsze pomysły. Przynajmniej wiem co trenować by nawet w najtrudniejszych misjach dało radę. - Trochę z pokorą stwierzdiłem na koniec.

Nigdy nie byłem największym fanem zwierząt poza psami i kotami, nie było mi z nimi po drodzę dlatego na prośbę wujka o przeprowadzenie konia lekko się obsrałem. - Jak to zrobić, za co go pociągnąć, jak go pociągnąć? - Natłok myśli i niepewność nie ułatwiała zadania. Rozejrzałem się po okolicy, jak wygląda droga by w nic nie wdepnąć a tym bardziej, żeby nie zrobić czegoś głupiego co mogłoby spłoszyć konia. - To co płotka, zaczynamy manerwy. - rzuciłem do konia starając się mu przekazać pozytywne intencje.
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa misja C
Zakata
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kyuzo”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości