Równiny Kantai

Prowincja o znacznej powierzchni otoczona niedużymi wysepkami umiejscowiona na morzu na zachód od Prastarego Lasu. Kantai zamieszkiwany jest przez klany: Hōzuki, Hoshigaki i Shabondama. Umiejscowiona na niej Hanamura stanowi stolicę nowopowstałego Cesarstwa. Ze względu na swoje umiejscowienie na Kantai rozwijany jest w szczególności przemysł wodny, a także rybołówstwo. Ze względu na wysoką wilgotność powietrza przy równocześnie niewysokiej temperaturze zaobserwować można na wyspach praktycznie cały czas występującą mgłę, które skutecznie zakrywa pole widzenia na większą odległość.
Awatar użytkownika
Arii
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: *Duża Torba
*Plecak
*Manierka
GG/Discord: arii.2024
Multikonta: Yachiru

Re: Równiny Kantai

Post autor: Arii »

9/17Kum Kum
Wyprawa B - Kaito

Chatka wyglądała na opuszczoną, mimo że wszystko było tutaj przygotowane, jakby dla niego. Częstował się wszystkim jak swoim, rozeznał się w terenie przechodząc przez dwie izby, sprawdzając okna i czy nie ma tutaj jakiś drogocennych rzeczy. Niestety nic takiego nie znalazł tutaj i musiał pogodzić się z tym, że nic nie dorobi na boku. Oprócz znalezionych ubrań nic innego nie przykuło jego uwagi, dlatego postanowił się tutaj zatrzymać. Już był czysty, w miarę ogarnięty, mógł odczekać, aż się rozjaśni, aby przejść przez dalsze tereny do przodu, aby znaleźć dziką bestię, z którą zatargi miała dziwna, gadająca ropucha. Usadowił się wygodnie na łóżku i gdy poczuł miękkość cienkiego materacu odpłynął. Całe te zdarzenia były męczące organizm - cała adrenalina z niego zeszła i chciała ujść przez sen.

Kilka godzin później poczuł niepokój we śnie i zerwał się. Przez okna padały pierwsze poranne promienie - kominek i świece nie paliły się, czuł chłód na swoim ciele i słyszał, jak ktoś krząta się w drugiej izbie. Okna i drzwi były zamknięte - miska po jego jedzeniu zniknęła, wszędzie wszystko było lepiej ułożone a ktoś obok zaczął pogwizdywać. Co robić? Był w potrzasku! Uciec czy zaatakować? A może to kolejny mocarz? Nie chciał znowu dostać w twarz, bo nos nadal go bolał.
  Ukryty tekst
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Krótki wygląd: - Stalowe oczy
- Kucyk
- Atletyczna budowa ciała
- Brązowo-bordowa tunika
- Dopasowane spodnie shinobi
- Czarny pas
- Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba
- Płaszcz
Multikonta: Tapion

Post autor: Kaito Mizukane »

0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Souei - Zlecenie Specjalne A
  2. Kujaku Haruka - Zlecenie Specjalne D
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

10/17Kum Kum
Wyprawa B - Kaito

Kaito kalkulował po przebudzeniu, bardzo szybko i tak, aby wyszło mu to na dobre. Ostatecznie postanowił wejść do izby obok i się przywitać z gospodarzem... Którym okazał się mężczyzna w średnim wieku z blizną na lewym oku, siedzący na drewnianym taborecie i obierający jakieś warzywa do glinianych garnków. -Chcesz mi powiedzieć, że taki łachmyta ma sługę w mieście?- nawet na niego nie spojrzał. Dalej obierał. -Nie jednego tutaj takiego widziałem, siadaj i jedz.- na stoliku obok leżał talerzyk z ryżem i warzywami. Wyglądało na ciepłe, bo jeszcze unosił się gorący dym z dania. -Gdzie podążasz i po co? Bardzo niebezpieczne tereny na samotną wycieczkę takiego młodzieniaszka jak ty. Nie powinieneś podążać dalej. Czeka ciebie tylko zguba i śmierć.- mężczyzna przyglądał się mu uważnie, jak jadł. Wyglądał na dość doświadczonego i chyba wiedział o czym mówi.
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

11/17Kum Kum
Wyprawa B - Kaito

Mężczyznał skończył boierać warzywa i przyjrzał się pokazanej rycinie. Westchnął. -Kolejny głupiec...- wstał z taboretu i odłożył misę z warzywami na blacie. Krzątał się chwilę po kuchni omijając wzrokiem rycinę. -Ta bestia z ryciny to Zakatsui. Chciwa i brutalna istota pełzająca między jedną a drugą jaskinią w tych równinach. Wielu śmiałków przez nią straciło życie na tej drodze... Nie wiem kto dał ci zlecenie na nią... Ale tym bardziej nie powinieneś tego robić. Wy młodzi shinobi jesteście zbyt narwani, żeby się z nim mierzyć. Ale jeżeli się zdecydujesz powinieneś zrobić wszystko, żeby ciebie nie zauważyła. Inaczej będziesz martwy. Możesz sobie wziąć z półki prowiant. Uważaj na skały - są zdradliwe. Powinieneś zejść na sam dół bokiem góry, jeżeli przeżyjesz tą część będzie dosłownie z górki.- i odwrócił się do blatu z wyciągniętym nożem, tnąc warzywo po warzywo. I chyba tyle było z tej wizyty. Nie musiał za nic płacić, ani nic robić.
  Ukryty tekst
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Słowa gospodarza nie napawały mojego serca optymizmem, wzmianka o głupcu mówiła już sama za siebie. Poczułem niesprawiedlwie ukłucie w serduszku gdy usyszałem, że jestem narwany, daleko mi do tego byłu, ale jak to wytłumaczyć, że jak nie wykonam tego zadania to będę miał spotkanie na śmierć i życie z gadjąćą ropuchą która świetnie włada kataną. Zjadłem jeszcze miskę jedzenia, wstałem od stołu, wytarłem usta, wziałem wskazany prowiant i wyszedłem z domku na chwilę tylko jeszcze przystanąłęm w progu ze słowami:
- Dziękuję za wszystko ! Czasem w życiu bywa tak, że jedno zagrozenie pcha nas na drugie zagrożenie bez naszego udziału.

Poszedłem we wskazane miejsce przez gospodarza jednak nie planowałem schodzić na dół i dać szybkiej bestii pole do popisu. Małe węże były znane z refleksu i z kurewskiej szybkości. Moim celem jaki sobie postawiłem było wywabienie bstii na zewnątrz. Stanąłem w miejscu gdzie miałem zejść, jak myślałem na dole trzeba było pewnie zejść do jakiejś pieczar czy innego kurestwa. Nabrałem powietrza w płuca i zacząłem krzeyczeć
- ZAKATSUI ! ROPUCHY CIĘ DYMAJĄ !

Nasłuchiwałem w napięciu, przygotowując sobie dwie techniki które zamierzałem użyć jeżeli wąż wystawiłby łebek. Miałem przyszkowanego kombosa który z pewnością zmiecie tego jebanego węża z powierzchni ziemi.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

12/17Kum Kum
Wyprawa B - Kaito

Chłopak mógł poczuć, jak mężczyzna go ocenia przez wzgląd na wiek lub pokolenie. Ale nawet jako Doko mógł stwierdzić, że to raczej nie o to chodziło. Bestia musiała być prawdziwym postrachem, ale możliwe, że będzie zmuszony, żeby tego się dowiedzieć. Ale nie usłuchał się rad starszego, który ostrzegał, żeby tak nie robić. Kaito widział, że wskazane miejsce przez mężczyznę jest zwykłym bocznym zejściem na dół, ale postanowił wykonać coś dziwnego. Krzyknął z całych płuc co sądzi o Zakkatsu. Jego okrzyk odbił się echem w dół i w górę. Odbijał się tak przez kilka sekund wracając do niego.

-Narwany głupiec...- mężczyzna siedzący w chacie tylko to powiedział do siebie słysząc ten okrzyk.

Nagle grunt pod jego nogami zaczął się zrywać i ten nie wiedział kiedy, ale zaczął turlać się w dół. W ciało wbijały mu się kamyczki i badyle. Po dwóch minutach obił się plecami o twardą glebę. Staruszek w domu mówił, że są to niebezpieczne tereny... Najwidoczniej krzyczenie tutaj też nie było najlepszą opcją. Kiedy ogarnął się na tyle, ile się dało zobaczył, że jest w gąszczu jakiego lasu. Przed sobą miał potężne wejście do jakieś jaskini. Dookoła była cisza.

Ukryty tekst
  Ukryty tekst
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

13/17Kum Kum
Wyprawa B - Kaito

Zrujnowany plan w tym wszystkim nie podobał się Kaito. Wydarzyło się to czego najbardziej się obawiał w tym wszystkim i powinien chcieć wrócić do góry. Ale co lepsze: umrzeć podczas darmowego zlecenia od Ropuchy czy zginąć z miecza tej samej Ropuchy za ucieczkę stąd? I to, i to było niebezpieczne do granic możliwości, więc może kiedy się postara to mu się coś uda. Odetchnął poruszając się w ciemność pieczary, która odkrywała przed nim tajemnice wielkości bestii. Ściany (po tym co mógł zobaczyć w ciemnościach) odbijały światło o zewnątrz, oświetlając trochę wszystko dookoła. Obtarcia na ścianach mogły być rozumiane jako przetarcia od cielska. Czyli ta bestia nie wyglądała jak na rycinie? Albo była zrobiona wieki temu... Lub bydle rosło jak na drożdżach. Im daje wchodził wgłąb tym ciemniej się robiło, mógł tylko ufać, że w nic niewpadanie ani na nic nie trafi czołem. Zostało mu tylko zaufać losowi, który z nim igrał od momentu, kiedy wstał. Po kilku minutach wędrówki dotarł do dziwnego przejścia oświetlonego zielonym światłem z dziwnych, szpiczastych kamieni. Dookoła było mnóstwo złota porozrzucanego w każdym kierunku. Niektóre skupiska tworzyły górki bogactw. Rozejrzał się i do jego uszu doszedł syk. Przeciągły, drwiący syk. Coś poruszało się tutaj wokół i chyba chciało się przejść po swoim królestwie.

Ukryty tekst

Ukryty tekst
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

14/17Kum Kum
Wyprawa B - Kaito

Ciemność była coraz straszniejsza. Czuł w kościach, że może wydarzyć się tragedia, dlatego wtopił się w kamienną ścianę modląc się do nawet sobie nieznanych bóstw tego świata, aby gad go nie wyczuł i nie znalazł. Kiedy myślał, że słyszenie syku było przerażające zobaczył bok cielska węża przeciągający się między filarami i dotykający prawie kamiennego sufitu nad nimi. Bestia miała prawie dwadzieścia metrów wysokości a długa była tak, że nie widział końca jej ogona. Widział tylko zawijające się cielsko wokół. -Sssssssądzisssssssssz, że sssssssię ukryjessssssssssz?- przemówiło! Ta bestia przemówiła, syknięcie odbiło się po grocie, jakby zimne ostrze przecinało powietrze. Przewertowało jego serce i odbiło się w nim kilkukrotnie. Zakatsui był potężny... Kaito wiedział, że może nie wyjść z tego żywy, aż w końcu jego oczy sroki dojrzały mieniące się z oddali ostrze. Było pięknie przyozdobione. Ale na drodze do niego było cielsko, którego w żaden sposób nie mógł przejść. Zielona skóra odbijała resztki światła w grocie mieniącej się dziwnymi zielonymi kamieniami. -Nie bój sssssssię... Nie zabiję ciebie od razu....- syknięcie ponownie odbiło się po ścianach. Co zrobi młody shinobi w tak ciężkiej sytuacji?

Ukryty tekst

Ukryty tekst
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantai”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości