Przypuszczalnie najbardziej nieprzyjazna ze wszystkich sektorów Samotnych Wydm, prowincja Atsui zamieszkana jest przez Ród Sabaku i Ród Maji . Sąsiaduje ona od północy z Wietrznymi Równinami i Shigashi no Kibu, zaś od wschodu - z niezbadanymi terytoriami. Tak jak w innych prowincjach tego regionu, większość krajobrazu to oceany piasku - z tą różnicą, że na Atsui temperatury są znacznie wyższe, zaś oazy są niezwykle rzadkie. Jedyne zwierzęta zapuszczające się tu to gady oraz sępy, polujące na umierających podróżników.
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi
Mężczyzna obserwował uważnie Minako, która zareagowała na jego odpowiedź w nieco inny sposób niż się tego spodziewał, jednakże zachował przez cały czas swoją postawę, nie dając się już zbić z pantałyku.
- Cóż mogę powiedzieć, stało się i teraz już nikt tego nie cofnie. - odpowiedział dość ogólnikowo mężczyzna, odnosząc się w zasadzie zarówno do kwestii potencjalnej zemsty ze strony pokrzywdzonej bandy jak i również restauracji w której można umówić spotkanie z infobrokerem. - Podejmując się takich przedsięwzięć, musisz liczyć się z tym że jak komuś nadepniesz na odcisk to on może chcieć się zrewanżować tym samym... Nie wiem co dokładnie się wydarzyło w Ryuzaku, jednakże wiedz że twoja tożsamość będzie chroniona i nie ujawni jej nikt z mojej organizacji. - dodał jeszcze mężczyzna, którego głos nieco spoważniał na koniec, jakby chciał podkreślić tym swoje słowa i nieco bardziej umocnić Minako w przekonaniu że jest niejako bezpieczna w całej tej sytuacji. - Hmmm, jeżeli to wszystko to bardzo chętnie bym już się oddalił, ponieważ mam nowe zlecenie do wykonania i chętnie bym zaczął już pracę nad nim. - powiedział na koniec i jeżeli Minako nie zaprotestowała to pożegnał się z nią i oddalił szybkim krokiem w tym samym kierunku co poprzednio kiedy się rozdzielali w tym samym miejscu.
0 x
Minako
Wiek postaci: 26
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: - Długie, brązowe włosy - Błękitne oczy - Śniada skóra - Malowane wzorki na dłoniach
Widoczny ekwipunek: - Kabury na udach - Ochraniacz na czole - Rękawice bez palców z blaszkami - Odznaka shinobi na szyi
Link do KP: viewtopic.php?p=199953#p199953
Multikonta: Saori
Oh tak, Minako liczyła się z ewentualnymi konsekwencjami, dlatego właśnie tutaj była i rozmawiała ze swoim informatorem. Żeby im zapobiec, ewentualnie maksymalnie je utrudnić, gdyby komuś zachciało się szukać zemsty. Chociaż tyle dobrego, że jej tożsamość będzie chroniona, bo w ostateczności to powinno wystarczyć, ale jeśli istniał lepszy sposób, to czemu z niego nie skorzystać?
- Nawet gdybym zapłaciła za milczenie, ewentualnie za zmylenie tropu, gdyby ktoś chciał węszyć w tym temacie? - Przekrzywiła głowę pytająco, chcąc sprawdzić reakcję mężczyzny na ekstra zarobek. - Wydarzyło się tyle, że zabiłam jednego z nich, a potem przeczesałam ich kryjówkę i zamiast jednego zwoju z techniką, wzięłam łącznie cztery. (Tutaj podała wszystkie nazwy technik ze zwojów). Jeśli będą na tyle zacięci, poszukają zemsty zarówno za jedno, jak i drugie. Spodziewałam się, że może za opłatą uda mi się z waszą pomocą zmylić ich, ale jeśli to wbrew waszej polityce organizacji, to trudno. Ochrona mojej tożsamości będzie musiała wystarczyć...
Najwyraźniej ptaszkowi trochę się spieszyło, bo ewidentnie zaczął się zbierać do drogi, jednak Minako wyciągnęła otwartą dłoń w jego stronę, w typowym geście żeby się zatrzymał. Tak, to nie był koniec ich rozmowy. Przyszła tu z dwiema sprawami, a skoro pierwsza została w miarę wyczerpująco wyjaśniona, to można było przejść do kolejnej kwestii. Spojrzała uważnie na swojego informatora.
- Ja też mam dla Ciebie zlecenie, a raczej obecny Władca Unii Sabaku Jou. - Podkreśliła, że kwestia dotyczy wysokiego szczebla. - Mój Pan potrzebuje wszelkich możliwych informacji na temat Jashinistów. Na zwoju, pisemnie. Ja tym razem robię tu za pośrednika. Dasz radę to załatwić? Oczywiście zostanie Ci zapłacone.
Teraz pozostało już tylko czekać na odpowiedź mężczyzny. Tak, tym razem informacje nie były dla niej i nawet nie specjalnie ją interesowały, ale skoro Jou życzył sobie, że ma je dla niego zdobyć, to nie było lepszego sposobu, jak właśnie organizacja zajmująca się handlowaniem nimi. Był to bezpieczniejszy sposób, niż długie i mozolne szpiegowanie ludzi, którzy nie wiadomo kim tak naprawdę byli, ani jak bardzo byli groźni.
0 x
Jawa
Administrator
Mężczyzna wyprostował się nieco bardziej, kiedy do jego uszu dotarły słowa Minako, wskazujące na jej chęć aby zapłacić nieco więcej pieniędzy za coś co i tak miał jej zagwarantować.
- Oh, ależ oczywiście że mógłbym przyjąć te dodatkowe środki aby dołożyć wszelkich starań w zmyleniu potencjalnego pościgu. Na ogół tego nie robimy, jednakże dla takiej ważnej klientki jak ty, mogę zrobić taki drobny wyjątek. - powiedział szarmancko informator, uśmiechając się do kobiety. Zatrzymany przed pośpieszną ucieczką, mężczyzna odwrócił się ponownie w kierunku swojej rozmówczyni, zaciekawiony tym jaka była ta druga sprawa.
- Wszystko co się da, powiadasz? Hmmmm, jak z każdą fanatyczną sektą, niełatwo jest zdobywać tego typu informacje, jednakże zbiorę to co posiadamy i podrzucę do twojego domu, jeżeli nie widzisz przeciwskazań... Chyba że wolałabyś aby informacje zostały dostarczone bezpośrednio do twojego pana...? - zaproponował dwa rozwiązania po czym zawiesił głos w pytający sposób, oczekując na odpowiedź Minako.
0 x
Minako
Krótki wygląd: - Długie, brązowe włosy - Błękitne oczy - Śniada skóra - Malowane wzorki na dłoniach
Widoczny ekwipunek: - Kabury na udach - Ochraniacz na czole - Rękawice bez palców z blaszkami - Odznaka shinobi na szyi
Minako omal nie parsknęła śmiechem, gdy informator wyraźnie się ożywił na wzmiance o ekstra pensji. Przynęta została chwycona, ale pozostawała kwestia, czy rzeczywiście coś z tym zrobią, czy też wywali pieniądze w piach. Jakby nie patrzeć, ochrona jej tożsamości była sporym plusem, a skoro nikt jej nie powiąże z całym zajściem, będą mogli wcisnąć każdy kit, gdy tylko ktoś zjawi się, aby zażądać wyjaśnień. Niemniej zmrużyła oczy nieco podejrzliwie, słysząc słowa mężczyzny. O nie, nie, nie. Nie zapłaci, póki nie dowie się, jakie konkretnie kroki mogą podjąć w tej sprawie.
- Na czym miałoby polegać to ''zmylenie''? - Zapytała, krzyżując ramiona na piersi. - Jeśli mam dodatkowo zapłacić, muszę wiedzieć, co możecie w tej sprawie jeszcze zrobić.
Dogadanie się w kwestii zdobycia informacji dla Jou okazało się znacznie łatwiejsze, niż jej pierwsza sprawa. Informator zapewnił, że zbierze wszystko, co jego organizacja posiada na temat jak to określił ''fanatycznej sekty'', więc mogła się spodziewać rzetelnych informacji i to na piśmie, tak jak było potrzebne. Pytanie tylko, czy to wystarczy obecnemu Koteiowi i czy znajdzie tam to, co było mu potrzebne. Tak czy inaczej, wysłuchała mężczyzny do końca i pokręciła głową, gdy ten zaproponował dwa rozwiązania przekazania jej tych wieści. Doskonale zdawała sobie sprawę, że zebranie tego materiału może potrwać, ale nie mogła sobie pozwolić na żadne z tych rozwiązań.
- Ani jedno, ani drugie. - Odpowiedziała stanowczo. - Nie mogę wrócić do Kinkotsu i zameldować się z pustymi rękami. Niedaleko stąd jest wioska przy rzece Asahi. Ulokuję się w tamtejszej gospodzie i zaczekam na Ciebie. Wiem, że zebranie takich informacji może trochę potrwać, więc do tego czasu znajdę sobie tam jakieś zajęcie i potrenuję.
Powrót do Kinkotsu zająłby jej znacznie mniej czasu, niż ogarnięcie informacji przez Informatora, dlatego też nie mogła tak po prostu wrócić bez zameldowania się i czekać w domu na informacje. Tak samo nie mogła wrócić i powiedzieć Jou, że dostanie informacje do rąk własnych, ale nie wiadomo kiedy. Musiała mieć konkrety, więc była gotowa zaczekać, a potem dopiero wrócić, żeby przekazać twarde fakty, a nie tylko zapewnienia. Miała nadzieję, że zostanie to zrozumiane, chociaż nie przypuszczała żeby miejsce spotkania było tak istotne dla tego mężczyzny. Co ciekawe, nie wspomniał o cenie, ale z racji tego, że były to informacje dla Władcy Unii, tutaj kwestie zapłaty mogły odbywać się już innymi kanałami, albo nie koniecznie w pieniądzu...
0 x
Jawa
Administrator
- Cóż, przede wszystkim, nie możemy sobie pozwolić na fałszowanie informacji, ponieważ reputacja jest głównym powodem dla którego nasza organizacja może się cieszyć gronem klientów, którzy mają gwarancję że informacje jakie otrzymują są zgodne z prawdą. Nie oznacza to jednak że nie można wykorzystać sytuacji aby nieco zamieszać, na przykład, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale większość zwojów w których są zapisane kinjutsu, istnieją w więcej niż jednej kopii, więc uda mi się nieco namieszać tam, jeżeli zajdzie taka potrzeba. - powiedział mężczyzna z uśmiechem, który mógł jasno wskazywać na to że niebawem jego sakiewka będzie cięższa o trochę Ryo.
- Tak czy inaczej, nie masz się o co martwić, co do nowego zlecenia, nie powinno to zająć jakoś bardzo długo, ponieważ wiem że sporo informacji już posiadamy w naszych archiwach. Co do płatności to rozliczymy się jak przyniosę ci to o co poprosiłaś - dodał jeszcze mężczyzna po czym spojrzał na Minako aby upewnić się czy ta jeszcze ma jakąś sprawę do niego zanim ich drogi ponownie się rozejdą. Jeżeli ta nie miała nic więcej do dodania to skłonił się nisko i oddalił zdecydowanym krokiem.
0 x
Minako
No oczywiście, że tak. Fałszowanie informacji dla takiej organizacji byłoby skazą na reputacji, ale Minako i tak była pod wrażeniem, że mężczyzna tak otwarcie powiedział, że ma sobie wybić z głowy tego typu zagrywki. Oczywiście ona sama niczego nie sugerowała, po prostu chciała wiedzieć, co byliby w stanie ewentualnie zrobić, żeby jednocześnie jej pomóc i nie niszczyć reputacji swojej profesji. Słysząc, że zwoje z technikami występują najczęściej w kilku kopiach, Kunoichi najpierw zrobiła zdumioną minę, a potem uśmiechnęła się leniwym i aroganckim uśmiechem, doskonale zdając sobie sprawę, co to może oznaczać. Czyli jednak był sposób i to całkiem ciekawy. Do tego ochrona jej tożsamości i wszystko będzie cacy. Tak, była zadowolona.
- Brzmi wspaniale. - Ucieszyła się. - Zawrzyjmy więc układ. Jeśli ktoś z tej grupy będzie szukał tropu tych zwojów, o których Ci powiedziałam i skierujecie go w inną stronę, zapłacę za to ekstra trochę Ryo. Co Ty na to? Chyba, że wolisz wziąć teraz zaliczkę.
Było to idealne zabezpieczenie na wypadek, gdyby ktoś postanowił szukać zemsty. Oczywiście mogło się okazać, że tak naprawdę nikt nigdy nie będzie jej szukać, ale przezorny zawsze ubezpieczony. Minako miała zapewnienie, że trop zostanie zmylony, a mężczyzna mógł być pewny, że Kunoichi sowicie to wynagrodzi. O oszustwie z jednej lub drugiej strony nie było mowy, bo grali w otwarte kary i już kolejny raz robili interesy, więc nić porozumienia i zaufania jako tako powinna się zawiązać.
- W porządku. W takim razie będę na Ciebie czekać w pobliskiej wiosce. - Po tych słowach poniosła wreszcie tyłek z piasku, szykując się do odejście. - Interesy z Tobą, to przyjemność. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko dłuższej współpracy.
I pomyśleć, że Jou kazał jej go zabić, a przynajmniej tak to zrozumiała. Raz, że zabicie go nic by nie dało, bo organizacja była jedną wielką siatką informacji, a dwa, żywy był zdecydowanie bardziej pomocny. Dzięki temu Władca Unii dostanie swoje informacje, a ona była zdecydowanie bardziej spokojna o swoją sprawę. Tak, będzie miała Jou naprawdę wiele do powiedzenia. Od tygodnia była poza murami Stolicy i nie czuła się z tym dobrze, mając świadomość narastającego buntu i coraz większego ryzyka zamachu ze strony Oroboros. Gdy wróci, będzie musiała porządnie wziąć się za tą sprawę i bez znaczenia, co sam Jou o tym myśli.
0 x
Jawa
Administrator
- Zaliczka w kwocie tysiąca ryo będzie w zupełności wystarczyła, dodatkowo jeżeli akurat byśmy się jakoś spotkali to nie omieszkam napomknąć jakby się okazało że twój "znajomy" został wyprowadzony w kaktusy. - powiedział mężczyzna i teatralnie się ukłonił przyjmując zapłatę
- Ależ oczywiście, jesteś moją najbardziej spragnioną wiedzy klientką w ostatnim czasie, więc z wielką chęcią będę kontynuował naszą współpracę. - odpowiedział jeszcze mężczyzna i oddalił się szybkim krokiem od Minako.
Po tym jak kobieta wróciła do pobliskiej wioski, miała kilka dni na odpoczynek zanim w karczmie gdzie się zatrzymała ponownie pojawił się informator. Tym razem jednak niósł ze sobą sporych rozmiarów zwój, zaopatrzony w misterną pieczęć, która gwarantowała pewność że jeszcze nie został on otwarty ani odczytany zanim ta nie zostanie złamana.
- Zgodnie z umową, wszystkie informacje o sekcie Jashinistów jakie posiadałem i jakie udało mi się zdobyć w tak krótkim czasie, jednak wierzę że jest tam wszystko czego potrzebujesz ty, bądź twój pan. Jest tam również list od mojego mistrza, który wykorzystał sytuację aby dorzucić jakąś wiadomość od siebie, jednak nie znam jej treści. Nie musisz nic płacić za to. - powiedział mężczyzna wręczając zwój Minako.
0 x
Minako
Minako uśmiechnęła się, słysząc konkretną kwotę za tą drobną przysługę, po czym pogrzebała w swojej torbie i ostatecznie wyjęła z niej jeden mieszek. Przeliczyła, czy kwota się zgadzała i dopiero wtedy przekazała zapłatę informatorowi, który wyglądał na wyraźnie zadowolonego zarówno z obrotu sprawy, jak i z ich współpracy. Dobrze, bo ona także była zadowolona, czerpiąc z takiego źródła wiedzy. Ograniczały ją tylko jej własne fundusze, na które póki co jeszcze nie narzekała. Miała tylko nadzieję, że Jou także doceni te koneksje, bo dawały mu sporą możliwość dowiedzenia się ciekawych rzeczy o potencjalnych przeciwnikach.
- Myślę, że tym razem zostanę w Kinkotsu na dłużej, więc w razie czego wiesz już, gdzie mieszkam. Będę też pamiętać o Sowim Skrzydle. - Powiedziała z łobuzerskim uśmiechem, przekazując mężczyźnie pieniądze. - Cieszę się, że jesteś zadowolony z naszej współpracy. Byłoby znacznie trudniej, gdybym musiała Cię do czegoś zmuszać siłą.
Tak więc rozeszli się, każde w swoją stronę. Minako opuściła Uschnięte Drzewo i wróciła na szlak, aby skierować się z powrotem do pobliskiej wioski, gdzie spotkała Daisuke. Raczej wątpiła, żeby ten nadal tam był, ale i bez niego nie powinna mieć problemów z wyszukaniem sobie zajęcia na czas oczekiwania. Równie dobrze mogła siedzieć w gospodzie i nasłuchiwać, co nowego i ciekawego dzieje się w okolicy, a także nadrobić trochę trening fizyczny, aby popracować nad wzmocnieniem. Na pewno znajdzie sobie jakieś zajęcie.
O dziwo, nie musiała długo kisić się w tej wiosce, bo Informator uporał się z tematem na tyle szybko, że Minako zaczęła się zastanawiać, czy to ich Archiwum nie jest gdzieś w pobliżu. O mało też nie zbierała szczęki z podłogi, gdy zobaczyła rozmiar zwoju, który mężczyzna jej przyniósł. Nie ma co, Jou będzie miał lekturę na najbliższy tydzień. Uważnie zbadała pieczęć, którą był zamknięty, aby przekonać się czy Kotei nie wyleci w powietrze, gdy tylko ją otworzy, ale wszystko wyglądało w porządku. Nie miała powodu, żeby nie ufać Informatorowi po tym wszystkim co dla niej zrobił, ale tutaj chodziło o Jou, więc przezorność brała u niej górę. Nie miała zamiaru naruszać pieczęci, ponieważ zwój nie był przeznaczony dla niej, więc ostatecznie skinęła głową w podziękowaniu, zwłaszcza że nie musiała jeszcze za to dopłacać.
- Dziękuję za wszystko. - Powiedziała uprzejmie do mężczyzny. - Mam nadzieję, że dzięki temu Kotei zechce nawiązać z wami bliższą współpracę i doceni jej wartość.
Tak Minako wreszcie mogła powrócić do Kinkotsu, niosąc na plecach kolejny zwój. Patrząc po jego rozmiarze, sama musiałaby pewnie spędzić lata na obserwacjach i inwigilacji, żeby się tego wszystkiego dowiedzieć, dlatego też dziękowała losowi że istnieje taka organizacja, która zajmowała się zbieraniem i gromadzeniem wiedzy na różne tematy. Wystarczyło sypnąć odpowiednią kwotą, żeby dostać to, co było akurat potrzebne. Zaoszczędziła nie tylko czas, ale też nie musiała ryzykować życiem, żeby wkraść się w łaski jak to zostało określone ''sekty''.
- 1000 Ryo
[zt]
0 x
Mijikuma
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Ubrany w czarny płaszcz, twarz ukryta pod białą maską.
Widoczny ekwipunek: Kusza na plecach | Kołczan | Płaszcz | Maska
Link do KP: viewtopic.php?f=32&p=206813#p206813
GG/Discord: bombel#0351
Multikonta: Meguru | Akira
Przyszedł w końcu dzień, który rozpoczyna nowy rozdział w mojej tułaczce w poszukiwaniu czegoś . Ja potrafię to nazwać, ale nie poczuć, nie posmakować. W miejsce tych odczuć wkrada się żądza powoli przejmująca puste przestrzenie mej świadomości. Każdego dnia myślę o tym, w nocy śnię o potworach budzących się z potencjału człowieka. Połączenie bestii, demona z shinobi, coś, co do jeszcze roku temu w mej głowie widniało jedynie jako bajki dla co to naiwniejszych dzieciaków. Dziś z kolei jest to fakt rzeczywisty dla niemal całego świata.
Wychodzę ze swojego ówczesnego miejsca zamieszkania, które nie różniło się niczym od opustoszałej klitki, którą zamieszkiwać mógłby prędzej bezdomny pijaczyna. Nie chciałem się wychylać, więc tak małe standardy mi nie przeszkadzały, a wręcz umilały pobyt – na każdym kroku przypominały, że nie jestem na wakacjach, rodzinę opuściłem nie przez własne widzi misie.
Opuszczam więc Kinkotsu i udaję się w tułaczkę do Sabishi, a dokładniej osady Ningyō-shi, w której wedle pogłosek będę mógł kupić lepsze uzbrojenie, które pozwoli mi być jeszcze silniejszym.
zt
0 x
Ren
Wiek postaci: 21
Krótki wygląd: Bardzo wysoka, muskularna, o ciemnej skórze. Ma krótkie i ciemne włosy. Na czole wytatuowane czerwone kropki. Głowa owinięta chustą - tak, by ukryć klanowy tatuaż. Od stóp do głów okryta jasnym płótnem, zniekształcającym sylwetkę.
Widoczny ekwipunek: Duża torba u dołu pleców.
Link do KP: viewtopic.php?p=139112#p139112
GG/Discord: rahsim
Kiwnęła głową z aprobatą, gdy Rinka powiedziała, że tańczy. Nie wiedziała jeszcze, jak dobrze młoda faktycznie radzi sobie w walce wręcz, ale dobrze, że gówniarze nawet w Atsui kultywują klanowe tradycje. Ren miała w sobie pewną skłonność - na co dzień raczej dobrze skrywaną - do faworyzowania członków swojego klanu, którzy odziedziczyli kekkei genkai. Reszta też była Kaguya, jasne - ale nie prawdziwymi. Nie z krwi i, no właśnie… kości.
- Jest twoja - wzruszyła ramionami, dość spokojnie przekazując Rinkę do prywatnej drużyny pannicy Sabaku. Nie oponowała, bo w sumie nie było po co, skoro i tak mieli na razie wspólnie podróżować przez pustynię, a zależało jej na tym, by piękna acz humorzasta Mayu pozostała w przynajmniej przyzwoitym nastroju. - Dlaczego on nie ma butów? - łypnęła z cieniem konsternacji na bosego chłoptasia, tak naprawdę nie oczekując od nikogo odpowiedzi.
Dość swobodna atmosfera zagęściła się, gdy jeden z gówniarzy wygłosił odważną tezę, że Jou wcale nie zamierza ustąpić ze stołka Koteia. Ren, choć może to nie było szczególnie dojrzałe w momencie, gdy miała pełnić tutaj rolę rozsądnego dorosłego, dość gwałtownie zacisnęła dłoń w pięść.
- Kotei musi się zmienić - warknęła na gówniarza. - Jeszcze jedno słowo, a zaraz ciebie będzie musiał chronić Sabaku. - Uwaga o piaskowcach wspaniałomyślnie chroniących resztę unijnych klanów rozdrażniła ją na tyle, że teraz było to już słychać w jej głosie.
- Taki jest rozkaz - szorstko ucięła poruszenie związane z kontrowersyjnym celem ataku w wykonaniu tej nastoletniej brygady. Jeśli spodziewali się uzasadnienia tego wypadu, to nie dostali tego z jej strony. - Mayu-sama ma rację - dodała chwilę później, teraz już bardziej neutralnym tonem. Nie uszło jej uwadze, że młodzież tytułuje złotą kunoichi w ten sposób. Spojrzała po tym zaczepnie na swoją towarzyszkę, oczekując jej reakcji. Groźna tyrada, którą wygłosiła złota panna, całkiem przypadła jej do gustu. Ren, choć raczej trzymała język za zębami, miała podobne nastawienie do przywództwa co panna Sabaku. Z chwilą, gdy zawiązała się ta tymczasowa grupa, przestali być dzieciakami. Stali się żołnierzami. I mieli albo się przydać, albo przynajmniej nie przeszkadzać. - Kto się nie czuje na siłach, ten zostaje. Reszta w drogę.
Znów przeniosła spojrzenie na twarz Mayu, kiwnięciem głowy zachęcając ją do tego, by to ona wykonała krok, który rozpocznie wymarsz. A potem, jak zawsze, ruszyła w krok za nią. Tym razem jednak w towarzystwie ogona z oddziału dzieciaków.
Dzień i noc w towarzystwie kwiatu młodzieży wykańczał beduinkę. Nie szukała z nimi za bardzo kontaktu, bo nie nawykła do tego, by podróżować w grupie. Jeśli któryś z dzieciaków czegoś od niej chciał, to oczywiście, odpowiadała zwięźle na pytania, ale raczej inicjatywa z jej strony była raczej znikoma. Nie starała się ich bliżej poznać i zbudować przyjacielskiej atmosfery. O wiele częściej kręciła się blisko Mayu, raczej tworząc wyraźny podział - były starsze i wyższe rangą, więc było to raczej naturalne. Prawda była też taka, że, o dziwo, pannica Sabaku nie męczyła jej swoim towarzystwem tak bardzo, jak wieczne gadanie grupy, która chyba jeszcze nie zrozumiała, że ich zadanie jest bardziej odpowiedzialne niż wycieranie ptasich kup ze złotego pomnika.
Gdy dotarli do przygranicznego miasta, najprościej było zasięgnąć języka w różnych miejscach, rozdzielając się na moment. Ren, po wcześniejszym ustaleniu planu działania z Mayu, zabrała ze sobą swoją dziatwę i ruszyła w stronę pustynnej części miasteczka.
- Rozejrzyjcie się. Popytajcie, co tu się ostatnio działo. Zwracajcie uwagę na działalność szakali - rzuciła proste polecenie, zanim pozwoliła wycieczce szkolnej rozejść się w różne strony. Potem namyśliła się przez moment. - I na węże.
Wskazała dziatwie punkt zbiórki, w którym mieli zebrać się za jakiś czas, a potem - w końcu sama! - niespiesznym krokiem przeszła się jedną z ulic, która wyglądała na główną. Jeszcze nie wiedziała, czego konkretnie szuka, ale wodziła wzrokiem po zabudowie i ludziach, starając się wypatrzeć czegokolwiek odbiegającego od normy.
1 x
Mayū
Krótki wygląd: Średni wzrost, ciemna karnacja, złote, podkreślone kredką oczy i czarne, długie włosy. Pieprzyk pod lewym okiem. Nadmiernie obwieszona złotą biżuterią i odziana w absolutnie niepraktyczną na pustyni czerń.
Widoczny ekwipunek: Gurda; duży zwój pod gurdą; fūma shuriken u boku; duża torba na biodrze; kabura na udzie; rękawiczki z blaszkami.
Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=8392&p=139116#p139116
GG/Discord: vaynei
Parsknęła, ostentacyjnie wyśmiewając pomysły rozgadanych nastolatek na ich rychłe zamążpójście. Naprawdę tak szybko chciały założyć sobie ten niewdzięczny kajdan? Skoro miały zostać kunoichi, to dlaczego chciały ograniczać swój rozwój? Inna sprawa, że żadnej kobiecie nie życzyła tak źle, by rekomendować Kochanka jako przykładnego mężusia. To nie było nic osobistego, po prostu, wiadomo, nazwa zobowiązywała.
— A nie pomyślałyście, że mogę chcieć go tylko dla siebie? — wyćwierkała sztucznym, przesłodzonym głosikiem, nagle roszcząc sobie prawa do Ichirou. Spojrzała kontrolnie na dziewczęta, sprawdzając ich reakcję. — No, to koniec tematu. Nie zaprzątajcie sobie teraz tym głowy. — Przytknęła palec do ust, sygnalizując im, że absolutnie nie powinny tego nikomu rozpowiadać. Skoro tak bardzo chciały sobie poplotkować, to Mayū zawsze chętnie da im nowe tematy do rozmowy.
Dobry humor szybciutko został popsuty przez Ren, która, zdecydowanie zbyt chętnie jak na jej gust, zgodziła się na przekazanie rudej Kaguyi.
— Tak po prostu? — mruknęła, wzdychając z jawnym niezadowoleniem. Skrzyżowała ręce na klatce piersiowej, nabzdyczona . — To wiesz co? Jednak ją sobie zachowaj. Może jak będziecie pracować w swoich standardowych składach, to będziecie bardziej przydatni. — Pomachała parę razy dłonią w powietrzu, jakby odganiała muchę, tym samym wycofując się ze swojej oferty. Jeżeli ktoś chce oddać coś zbyt łatwo, dla niej automatycznie traciło to na swojej wartości. No i to było zbyt nudne, gdy tak po prostu odmawiano jej targowania się o cenny fant.
Tak długo, jak jej nastoletnie podwładne wymieniały się opiniami stawiającymi Jou jako potencjalnego małżonka, jedynie machała głową z obrzydzeniem, zajmując się sprawami dużo bardziej istotnymi – takimi jak poprawianie czarnej linii w kąciku oka. Ożywiła się dopiero, gdy usłyszała ostrzegawcze powarkiwania jej kościanej towarzyszki.
— Och. Cóż za wzburzenie. — Sabaku uśmiechnęła się w ten jeden, irytujący sposób, który wręcz prowokował do ściągnięcia tego grymasu z jej wykrzywionej twarzyczki. Aż zaświeciły jej się oczy, gdy obserwowała, jak bardzo Ren nie radzi sobie z ogarniającą ją złością. To był rzadki widok. Musiała się nim ponapawać.
— Bo co? Bo ty tak sobie życzysz? Nie bądź śmieszna. Na szczęście nie masz nic do gadania. — Kotei nic nie musi. Zwłaszcza, gdy potrafi kontrolować piasek. — To oczywiste, że obroni go Sabaku. Przed jakąś zdziczałą, agresywną Kaguyą? Zawsze. — Położyła wypielęgnowaną dłoń na ramieniu chłopca i niezbyt delikatnie wycofała go o pół kroku, jakby chciała pokazać Ren, że to nie ten szczyl byłby jej przeciwnikiem, a sama Mayū. Mimowolnie zacisnęła uścisk. Może nawet trochę zbyt boleśnie. — Obroni go tak samo, jak Sabaku chroni całą Unię. I będzie chronić. Po prostu musisz nauczyć się to doceniać, Ren. Może kiedyś do tego dorośniesz. — Słowa Mayū podszyte były naturalną, niewymuszoną wyższością. Absolutnym przekonaniem o tym, że Sabaku naprawdę stali ponad resztą pustynnych klanów. Zabrała rękę z barku swojego podwładnego, jednocześnie rzucając medyczce ostre spojrzenie. Ta sytuacja nie mogła się powtórzyć. Nie przed Kaguya.
— Nie pomyślałeś, że to podejrzane, że nic się o nich nie słyszy? — Złote oczy Sabaku wciąż pobłyskiwały złością, gdy skierowała je na zbyt ciekawskiego dzieciaka. Świadomie unikała zbyt długich interakcji z młodszymi od niej; nie miała do nich cierpliwości. — Jak już mówiłam, a naprawdę nie lubię się powtarzać, Szakale muszą zostać wyeliminowane. Teraz. Nie przewiduję dalszych dyskusji w tym temacie.
Tym kończąc, niedługo potem wyprowadziła całą drużynę za mury Kinkotsu. Nie byłaby sobą, gdyby nie stawiała swojego komfortu ponad wszystko, więc, jeśli tylko miała ku temu okazję, zorganizowała sobie wielbłąda. Co, że niby miałaby iść przez pustynię na własnych nogach? Tak się nie godzi.
Promienie słoneczne padały na jej orzechową skórę z wręcz agresywną nieustępliwością, gdy przemierzali pustynny bezkres. Chociaż powinna być już uodporniona, to jednak wciąż jej przyzwyczajone do luksusów ciało zdawało się przegrywać walkę z tym bezlitosnym skwarem. Nie bez przyczyny obejmowała swoim protektoratem niemal wyłącznie samą stolicę; miastowość bogaczki była tym wyraźniejsza, im dłużej miały trwać jej przeprawy.
Zerknęła z rozdrażnieniem na absolutnie niewzruszoną gorącem Kaguyę i syknęła pod nosem, nie mogąc powstrzymać przekleństwa. Pomijając to, jak bardzo Sabaku odczłowieczali kościany ród, to może ona faktycznie tym człowiekiem wcale nie była, tylko jakąś... skomplikowaną machinerią Ayatsuri?
— Rany, przestańcie brzęczeć. Psujecie mi nastrój — sarknęła zza swojej półprzezroczystej, ciemnej woalki zakrywającej dolną część twarzy, która miała chronić drogi oddechowe przed pyłem. Jakkolwiek te wesołe przekomarzanie zapewne miało zachować ich morale na przyzwoitym poziomie, to, cóż, jej pikowało w dół za każdym razem, gdy otwierali swoje usta. Zwłaszcza, gdy była tak cholernie zmęczona! Bardziej niż ktokolwiek inny!
Chociaż z Ren dzieliło ją zdecydowanie więcej niż łączyło, to jednak podzielały podobne podejście do swoich nieletnich żołnierzy. Byli tutaj po to, by wspomagać ją w zadaniu. To nie była wycieczka, a Mayū ani przez moment nie dawała im złudzeń, że weszła w rolę ich wychowawczyni. Podczas postojów była, oczywiście, bardziej komunikatywna niż wiecznie milcząca Ren, ale nie próbowała się z nimi spoufalać. Uwaga panienki Sabaku podzielona była między analizę sytuacji, niwelowanie dyskomfortu związanego z nocowaniem na pustyni i narzekanie, jak Kaguya mogą spędzać tak całe swoje życie, skoro poza miastem jest tak źle i niedobrze. I że nigdy by tutaj nie siedziała, gdyby nie te nieszczęsne Szakale.
Aż wreszcie krajobraz zaczął się zielenić, a ich oczom ukazała się rzeka przecinająca suchą skorupę podłoża. Nie pamiętała, kiedy ostatnio widziała tak przytłaczającą ilość wody, a i tak była pod tym względem dość rozpieszczona – fontanna na jej dziedzińcu marnowała ku jej uciesze wcale niemało tego cennego zasobu.
Jak już zadania zostały rozdzielone, pozwoliła Kaguyi pójść przodem, a następnie przywołała gestem jednego ze swoich dzielnych Akolitów.
— Shouji — zwróciła się do chłopaka, którego zdążyła już uznać za drugiego rangą w tej ekspedycji. Wykonała bliżej nieokreślony gest w stronę unijnego obozu. — Jak wejdziemy, to pójdziesz do nich. Pociągnij ich za język, pointegruj się z nimi. Ale nie mów od razu, o co chodzi. Bądź subtelny. Niegroźny. A, i weźmiesz ze sobą tę dwójkę. — Skinęła głową w stronę niesfornych braci. — Za to wy może lepiej ograniczcie się do patrzenia, jasne? Możecie wrócić tylko wtedy, gdy będziecie mieli dla mnie coś ciekawego.
Pokonała wraz ze swoją gromadką dzielący ich od obozu dystans, zajmując się wszystkimi formalnościami, jeśli straż wymagałaby od niej wylegitymowania się. Jeśli strażnicy pozwoliliby na rozgoszczenie się w obozie, to posłałaby Shoujiego na jego misję, tymczasem Mayū – wraz z Hinae i Mei – zaczęłaby rozpytywać o dowódcę, wyrażając chęć spotkania z nim. Po drodze nie omieszkałaby rozejrzeć się po obozie, szukając swoim jakże przenikliwym spojrzeniem czegoś interesującego.
Ukryty tekst
0 x
Uchiha Hiromi
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Czarne, długie włosy, ciemne oczy, delikatne rysy twarzy, lekka nadwaga.
Widoczny ekwipunek: Torba na pośladku, kabura na udzie
Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=11005&p=205011#p205011
Multikonta: Yuki Hoshi
autor: Uchiha Hiromi » 8 cze 2025, o 19:15
~ 11/... ~ ~ Mayu i Ren ~
~ Wyprawa rangi A~
~ Pustynne Węże Szakale ~
~ Przełom Lata i Jesieni, rok 394 ~
Miasteczko, do którego dotarły, nazywało się Nagasabi. Było cichym miejscem, które nie było główną przeprawą z Atsui do Shigashi, ale właśnie tutaj zostały skierowane. Niedługo miało się okazać, dlaczego — chociaż fakt, że nie do końca zostały o tym poinformowane wcześniej był niepokojący.
Rozdzieliły się — niemal automatycznie. Ren i jej ludzie (w tym Rinka, która była trochę zdziwiona po tym, jak Mayu najpierw chciała, a potem nie chciała z nią pracować – kompletnie nie łapiąc dynamiki pomiędzy sentokimi) poszli do miasteczka, a Mayu i chłopak bez butów (a także reszta drużyny) poszli do obozu.
I tutaj i tutaj miano zaciągnąć języka i dowiedzieć się czegoś, co mogło doprowadzić je do Szakali.
Ren
Ukryty tekst
Mayu
Ukryty tekst
0 x
Ren
Krótki wygląd: Bardzo wysoka, muskularna, o ciemnej skórze. Ma krótkie i ciemne włosy. Na czole wytatuowane czerwone kropki. Głowa owinięta chustą - tak, by ukryć klanowy tatuaż. Od stóp do głów okryta jasnym płótnem, zniekształcającym sylwetkę.
Widoczny ekwipunek: Duża torba u dołu pleców.
Link do KP: viewtopic.php?p=139112#p139112
GG/Discord: rahsim
Ukryty tekst
Ukryty tekst
0 x
Mayū
Krótki wygląd: Średni wzrost, ciemna karnacja, złote, podkreślone kredką oczy i czarne, długie włosy. Pieprzyk pod lewym okiem. Nadmiernie obwieszona złotą biżuterią i odziana w absolutnie niepraktyczną na pustyni czerń.
Widoczny ekwipunek: Gurda; duży zwój pod gurdą; fūma shuriken u boku; duża torba na biodrze; kabura na udzie; rękawiczki z blaszkami.
Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=8392&p=139116#p139116
GG/Discord: vaynei
Ukryty tekst
Ukryty tekst
0 x
Uchiha Hiromi
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Czarne, długie włosy, ciemne oczy, delikatne rysy twarzy, lekka nadwaga.
Widoczny ekwipunek: Torba na pośladku, kabura na udzie
Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=11005&p=205011#p205011
Multikonta: Yuki Hoshi
autor: Uchiha Hiromi » 10 cze 2025, o 18:25
~ 12/... ~ ~ Mayu i Ren ~
~ Wyprawa rangi A~
~ Pustynne Węże Szakale ~
~ Przełom Lata i Jesieni, rok 394 ~
Ren
Ukryty tekst
Mayu
Ukryty tekst
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości