Świątynia

Awatar użytkownika
Zakata
Wiek postaci: 14
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.
Widoczny ekwipunek: Mała torba.
GG/Discord: Zaakata#3405

Re: Świątynia

Post autor: Zakata »

Słuchając kapłanki nie wiedziałem zbytnio co jej odpowiedzieć, zalewał mnie natłok myśli. - Co jeżeli to jest jakaś gra? Co jeżeli nie chodzi jej o mnicha tylko o mnie? Co to jest za miejsce i co tutaj chodzi? - Spojrzałem na nią lekką niepewnością. Wziąłem głęboki oddech, następnie przełknąłem ślinę. Nie ma co ukrywać ta cała sytuacja przyprawia mnie o dreszcze. Mimo wszystko w tej całej sytuacji starałem się zachować spokój i przynajmniej nie wyglądać na aż tak bardzo przestraszonego. - Wiesz może czym w takim razie się stał oraz gdzie jest? - zapytałem kapłanki, mając wrażenie jakby wiedziała gdzie jest i co się z nim stało.

Po przekroczeniu progu świątyni byłem już pewny, że to miejsce jest jakieś nawiedzone. Rozejrzałem się po świątyni szukając poszlak, może coś by przykuło moje oczy, jakiś zwykłych śladów bym wiedział gdzie szukać. Aktualny stan mocno mi wskazywał, że jest to jakaś pułapka albo gra. Pochyliłem się nad misą z solą i popiołem, próbując skojarzyć czy gdzieś kiedyś o tym słyszałem. - Może ktoś kiedyś wspominał o takich obrzędach albo czymś ale zupełnie nie mam pojęcia o co może z tym chodzić - Rozmyślałem patrząc czy nie ma w tym jakiejś chakry.

Rozejrzałem się czy może jest tu jakieś miejsce do siedzenia - Skoro to to jest światynia, to gdzie są wierni i czego kapłanką jest ta osoba? Może ona jest tym mnichem? - Już nie miałem zielonego pojęcia co się tutaj święci.

Spojrzałem na maskę kapłanki co leżała na ziemi, przykucnąłem nad nią i chwyciłem do rąk by obejrzeć co to jest. Czy nie jest to przypadkiem jakieś przeklęte i nie ma w sobie chakry.

Po badaniu otoczenia, zacząłem poszukiwania jakiegoś przejścia, jakiś może drzwi, albo czy dalej jest kapłanka w pobliżu.
  Ukryty tekst
0 x
<catkeyboard>Piosenka do odpałki<catkeyboard> Mowa | Myśli | Pitos | PH [/hr]
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
Krótki wygląd: - Aparycja - avatar
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty
Widoczny ekwipunek: - Zbroja (czarna)
- Duża torba z tyłu za plecami
GG/Discord: shindo1313
Multikonta: Tapion
Aktualna postać: Kaito Mizukane

Post autor: Shindo »

Klanowa Misja D
Zakata Hyuga
"Cisza pod Świątynią"
  2. Zakata Hyuga - Misja D
Awatar użytkownika
Zakata
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.

Rozglądając się po okolicy udało się dostrzec pewien pergamin. - Mówi dokładnie tyle samo co ta cała misja, czy ktoś mógłby dać mi jakąś konkretną odpowiedź a nie tylko jakieś zasrane zagadki? - Pomyślałem podirytowany całym tym bałaganem. Miałem coraz większe wrażenie jakby ta misja to był jakiś błąd, ktoś sobie żarty robił, albo ktoś celowo to podrzucił. - Przynajmniej jest jakaś mapa, trzeba tam pójść. - Z jednej strony byłem niepewny wszystkiego co tutaj widziałem, z drugiej strony wiedziałem, że jak wrócę to będę jutro głodny. Nie było innej opcji niż olać ostrzeżenia i pójść w stronę lasu. - Wziąłem ze sobą pergamin.

Wychodząc z świątyni, osłupił mnie widok kapłanki i drwala coś do siebie szepcących, zacząłem do nich machać by poczekali - Hej, poczekajcie! - nagle się zerwała kapłanka i pobiegła w stronę lasu. - No mówię poczekaj! - Ruszyłem za kapłanką, kiedy biegłem w je stronę nagle się zerwał drwal i pobiegł w las w drugą stronę. - Nosz kur.... teraz ty. - Zatrzymałem się na chwile starając się znaleźć Byakkuganem w trybie teleskopowym gdzie oni biegną. Może to by dało mi chociaż małą część odpowiedzi. Po chwili przełączyłem znowu na tryb sferyczny Byakkugana. Wziąłem jeszcze raz pergamin i go przeczytałem. "Kapłanki nie mówią całej prawdy. Nie dlatego, że nie chcą. Ale dlatego, że nie mogą. Albo... już nie pamiętają, że to prawda." - Nie ma sensu jej gonić skoro i tak nic nie powie.

Jeszcze raz rozejrzałem się wokół siebie, patrząc czy coś mnie nie śledzi i doszedłem do konkluzji, że jedynym sensownym wyjściem jest pójść w stronę lasu. - Już mnie zaczynają drażnić te gierki z tą świątynią. - rzuciłem pod nosem lekko naburmuszony. - Ustalę co z tym mnichem chodźby nie wiem co, jakbym chciał się wycofać to już dawno mogłem to zrobić, teraz jestem za daleko. - Pomyślałem przeglądając pergamin jak wygląda ta mapka. Następnie wyruszłyem w stronę lasu.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Wiek postaci: 19
Krótki wygląd: - Stalowe oczy
- Kucyk
- Atletyczna budowa ciała
- Brązowo-bordowa tunika
- Dopasowane spodnie shinobi
- Czarny pas
- Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba
- Płaszcz

Post autor: Kaito Mizukane »

Klanowa Misja D
Zakata Hyuga
"Cisza pod Świątynią"
  2. Kujaku Haruka - Zlecenie Specjalne D
Awatar użytkownika
Zakata

Droga do krypty nie jednego przyprawiłaby o gęsią skórkę, mnie prawdopodobnie też, gdybym już nie przywykł do klimatu tego miejsca. Wszystkie drzewa w drodze sprawiały wrażenie jakby to miejsce nie było często odwiedzane, wszystko się zlewało, na szczęście moje kekkei genkai ułatwiało drogę jak i sama mapka. Zacząłem się zastanawiać czy to rozsądne by tak cały czas podążać z aktywowanym byakkuganem, ale i tak nie musze używać chakry na nic innego to nie ma co żałować. Czułem, że nie ważne co by na mnie wyskoczyło teraz byłem w stanie temu sprostać.

Nagle ujrzałem kryptę, korzystając z mocy moich specjalnych oczu przekaskanowałem od razu sytuację wewnątrz. Widok człowieka rannego i osłabionego, który ewidentnie potrzebował pomocy wzbudził we mnie emocje i chęć do działania. Już nie była to tylko misja, do odklepania tylko realne poczucie, że trzeba się sprężyć bo ten człowiek może nie mieć wiele czasu.

Wykonałem lekki podskok na ziemi badając jej sprężystość oraz jak się zachowa kiedy użyje na niej trochę siły z podskoku. Wrażenie było jakby coś oddychało ale stwierdziłem, że to może być jakieś bagno albo torfowisko więc nie przyłożyłem do tego większej uwagi. Następnie głęboki oddech przed zbierającą się akcję i ruszyłem w stronę człowieka badając jakieś wejście do krypty. Chciałem wybadać czy nie ma jakiś pułapek, skoro człowiek jest ranny to coś musiało go zranić i ostrożnym krokiem zacząłem się kierować w jego stronę.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa Misja D
Zakata Hyuga
"Cisza pod Świątynią"
  1. Souei - Zlecenie Specjalne A
Awatar użytkownika
Zakata

Docierając do mężczyzny, zastałam człowieka w tragicznym stanie, z czerwonych oczu leciała mu krew. Skojarzyłem, że spotkana babcia na misji opowiadała mi o takich. Nie wszyscy mieli białe albo zwykłe oczy ale mocno mnie zdziwił ich wygląd. - Co tu się dzieje, co tu się stało?! - Rzuciłem do mężczyzny, lekko zszokowany zaistniałą sytuacją. Mężczyzna zapytał mnie czy go zabije - Nie mam zamiaru ciebie zabijać, najpierw wytłumacz mi co się tutaj dzieje! - Emocje spowodowane całą sytuacją zaczęły sprawiać, że lekko zacząłem tracić spokój. Chciałem zapytać mężczyznę o mnicha który był moim celem, gdy mężczyzna powiedział, że on też próbował go zabić. - Jak to drwal, kapłanka i mnich. Oni wydają się nie być czymś specjalnym w walce. Jak to możliwe, że tak Cię urządzili? W każdym razie nie ma czasu to jest jakieś wszystko dziwne, chodź ze mną zabieram Cię do szpitala w osadzie! - Krzyknąłem do mężczyzny przekładając rękę mężczyzny na mój dalszy bark. - Ze mną będziesz bezpieczny, nie zagrożą Ci. - Dodałem.

Tym razem już nie oglądałem się kierując w stronę wyjścia z krypty na pułapki starałem się go przetransportować bezpieczne miejsce jak najszybciej. Mimo, że mu nie ufałem. To trójcy ze świątyni nie ufałem jeszcze bardziej. - Tutaj w grę wchodzi życie ludzkie, to nie jest misja D, potrzebne na pewno jest wsparcie. - Myślałem podczas drogi w stronę osady.

z/t
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa Misja D
Zakata Hyuga
"Cisza pod Świątynią"
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
Awatar użytkownika
Zakata

Widząc odwrót grupki bandytów, stanąłem dumnie podniosłem rękę z zaciśniętą pięścią. - Krowy doić! A nie tutaj cwaniakować! Phii... - Skwitowałem cały ich występek, głowiąc się co takie łachudry mają w głowach. Wziąłem zwoje które upuścili bandyci i przekazałem je Mikoto. - Luzik, żarty to są żarty. Możemy sobie śmieszkować, nie ma problemu ale no jak pojawiają się takie gałgany to nie ma co czekać, zresztą jak miałaś minę, którą można by było określić jako... niezbyt pewną swego. Nie ma problemu jak chcesz się z nimi dalej sama użerać, to nie będę tego nigdzie zgłaszał. Chociaż no lepiej, by było ogarnąć ich na stałe bo jak masz się tak użerać to mija się z jakimkolwiek sensem. Ale to Twoja sprawa i nie będę się wtrącać.

- A swoją drogą znasz się trochę na walcę, czy specjalizujesz się tylko w dziedzinach pieczętowania? Wolałbym wiedzieć przed groźniejszymi rywalami jak Cię traktować. - Zayptałem Mikoto delikatnie się uśmiechając.

Pamiętałem z poprzedniej misji, że krypta była gdzieś w lesie za świątynią, może Byakkugan da radę znaleźć miejsce przepływu chakry to by ułatwiło szukanie zapieczętowanego wejścia.
- Chodź lecimy tam, nie ma czasu do stracenia. A i jak takie gagadki sprawiły, że uśmiech znikł z twarzy to poczekaj, aż zobaczysz klimat miejsca wokół krypty.

Podróż w stronę krypty zaczęła mnie dużo mocniej ekscytować w momencie kiedy poczułem krew wchodząc w starcie z bandytami. Nie mogłem już wytrymać do spojrzenia na twarz dezerterów albo innych shinobich co będą się tam ukrywali.

Nie dezaktywowałem Byakkugana, założyłem że już z nim tam dotrę i spróbuje znaleźć pokłady chakry gdzie mogą być pieczęcie oraz wstępnie przejść tunelami w trybie teleskopowym by znaleźć przeciwników.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa misja C
Zakata
"Zapieczętowane Wnętrze"
Awatar użytkownika
Zakata

Dochodzą do krypty poczułem jeszcze raz klimat tego miejsca, tajemniczość i starość tego miejsca potrafiły przytłoczyć jednak tym razem byłem na to wszystko gotowy. Wskazałem od razu wejście do krypty oraz opowiedziałem historię Mikoto jak to znalazłem rannego dezertera i próbowałem być bohaterski. Ta bohaterskość prawie mnie zabiła podczas poprzedniej misji aleee jakoś tu dalej stoję.

- Zobacz tu jest jakaś notka. - Już wyciągałem po nią rękę jak jakaś chytra baba po napój zrobiony z trzech cytryn. Aż tu nagle usłyszałem głos Mikoto by to zostawić, że to jej robota i bym nawet nie próbował.

Inkantacje, modły czy inne zaklęcia fujin dłużyły mi się niemiłosiernie. Byłem już zbyt podniecony na walkę by móc wystać w jednym miejscu. Zacząłem chodzić za Mikoto w kółko rozmyślając jak spiorę zaraz kilku przeciwników.

Donośny dźwięk od towarzyszki misji by jej pomógł wzbudził we mnie solidną dozę pobudzenia i radości. - W końcu ile można z pieczęciami się bawić. Nawet nie wiesz jak bardzo bym już tutaj kogoś złoił.

Mikoto zaproponowała byśmy się rozdzielili. - Jesteś tego pewna? Tamte rabusie wcześniej byli dużo słabsi niż przeciwnicy jacy tutaj będą. A jak sama się przyznałaś nie specjalizujesz się w walce. Chociaż jeżeli jesteś tego pewna, to tak zróbmy. - Od razu po tych słowach przeskanowałem Byakkuganem moją odnogę w trybie teleskopowym by wiedzieć czy nie ma tam gdzieś przeciwników oraz żwawym aczkolwiek ostrożnym krokiem ruszyłem w moją odnogę.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa misja C
Zakata
"Zapieczętowane Wnętrze"
Awatar użytkownika
Zakata

Idąc moją odnogą korytarza, nie trafiłem na nic ciekawego, nic co by mogło przykuć moją uwagę. W szczególności zabrakło mi wroga. Coraz bardziej mi śmierdziało to, że również nie zobaczyłem na Byakkuganie żadnego wroga. Oznaczać to mogło jedno, wybrałem złą odnogę.

Nagły krzyk Mikoto z drugiej części sprawił, że włosy mi się zjeżyły na dłoniach. Przelał mnie zimny pot. Momentalnie wyruszyłem w jej stronę sprintem ile byłem w stanie wyciągnąć nie zważałem już na nic tylko by pomóc Mikoto. - Czułem, kurwa czułem... Rozdzielenie się od początku to był zły pomysł, jeszcze kiedy ona nie jest zdolna do sensownej walki. Czemu się na to zgodziłem? - Tylko takie myśli zalewały moją drogę. Mimo, że nie było czasu. Miałem jedną tylko w tym wszyskim nadzieję, że dojdę zanim wpadnie w sidła wroga, zanim cokolwiek jej zrobią. Podczas mojego biegu próbowałem wyjąc z torby jednego kunaia by być już gotowym na wszystko.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Klanowa misja C
Zakata
"Zapieczętowane Wnętrze"
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
Awatar użytkownika
Zakata

Dobiegając do komnaty widziałem tylko dzięki mojemu oku obrzydliwe sceny. Stary zdezelowany życiem dziad zaczynał się pokładać nad bezbronną Mikoto. Sprawiało to tylko, że nie przejmowałem się niczym tylko chciałem się jak najszybciej tam dostać, zanim stanie się coś okropnego.

Wbiegając do komnaty stanąłem w przejściu - Zostaw ją! - Wykrzyczałem do brudnego, ochydnego i odrażającego starca. Moment w którym podniósł głowę i dotarło do mnie, że moim przeciwnikiem będzie inny Hyuga zamurowało mnie lekko. - Jesteś zakałą... zakałą tego klanu. Musisz zostać wyeliminowany. - Powiedziałem do dziada.

Nagle ruszył z całym impetem w moją stronę. Nie miałem sztuczki przygotowanej na kogoś kto ma taki sam arsenał jak ja. Chociaż wiedziałem jedno nie muszę zbytnio kombinować. To będzie chamska walka na wyczerpanie. W momencie biegu przeciwnika rzuciłem w jego stronę kunaia celując prosto w tułów. Sam biegnąc za kunaiem z prostym pomysłem. Rywal musi albo sparować, uniknąć kunaia wystawiając się na atak prostą dłonią w splot słoneczny tak zwane Shōtei, albo będzie próbował robić jakieś kiwki i pozwoli kunaiowi go trafić co by było dosyć głupim rozwiązaniem z jego strony, ponieważ wbitego kunaia bym wyprostowaną ręką próbował popchnąć mocniej w jego ciało.
  Ukryty tekst
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Shiroi-iwa (Osada Rodu Hyūga)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości