Czarny Rynek Shigashi no Kibu

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Aparycja - avatar
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty
Widoczny ekwipunek: - Zbroja (czarna)
- Duża torba z tyłu za plecami
GG/Discord: shindo1313
Multikonta: Tapion
Aktualna postać: Kaito Mizukane

Re: Czarny Rynek Shigashi no Kibu

Post autor: Shindo »

Ukryty tekst
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Shabondama Haruki - Misja D
  2. Zakata Hyuga - Misja D
Awatar użytkownika
Arii
Wiek postaci: 19
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: *Duża Torba
*Plecak
*Manierka
GG/Discord: arii.2024
Multikonta: Yachiru

Post autor: Arii »

15/17Prawa Ręka Shigashi
Zlecenie Specjalne B - Shindo

Shindo biegł. Biegł I walczył z samym sobą, aby dotrzeć do celu. Zagubił się we własnych myślach, aby uspokoić swój gniew i smutek, żeby skupić się tylko na chęci mordu. Zaśmiał się w duchu, kiedy pojawiła się jego zakapturzona postać. Zniknęła w korytarzu i już sam labirynt zaczął go wkurwiać, ale nie poddawał się. Przyspieszył. Przeleciał przez jeden, drugi i trzeci. W końcu wyleciał na kolejny dziwny kamienny placyk. Bez budynków i murów, filarów... Powietrze było coraz świeższe, teraz dopiero to zauważył. Czyli był gdzieś przy wejściu na górę... I zakapturzona postać biegła przed siebie, do jednej z wąskich wnęk w północnej ścianie tego dziwnego pola. Nie wahał się. Nie zatrzymywał się. Po prostu się w niego wbił. Poczuł, że płaszcz jest delikatny, z jedwabiu. Mężczyzna pod płaszczem wyłożył się na ziemię. I zapiszczał... -Złaź ze mnie potworze! CZY TY WIESZ KIM JESTEM DLA MAFII?!- tak to chyba musiał być ten ekstrawagancki gnojek, o którym wcześniej wspominał Son. Wierzgał się i piszczał pod ciężarem przemienionego Shindo, któremu właśnie powoli do głowy wbijały się coraz gorsze myśli... Ten ktoś pracował dla mafii... Ten laluś był Wielkim Informatorem, o którego tak zabiegały mafię i którego miał przechwycić, żeby jakiś tam Shimoya dostał się do Shigashi niepostrzeżony?

Ukryty tekst
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

16/17Prawa Ręka Shigashi

Bestia puszczona samopas nie miała gdzie puścić swojej energii, dlatego schwytanie takiego kąska, który miał przed sobą było idealne w tej sytuacji. Walnął się całym ciałem na zakapturzonego mężczyznę i zaczął swoje tortury. Palec od razu puścił a krzyk rozniósł się po całym dziwnym placu. Echo rozeszło się przez wszystkie możliwe wnęki, odbijając się w głowie Shindo. Wszystkie jego instynkty zaczęły szaleć - w głowie obudziła się burza chcąca krwi, tylko jej. Krzyczący mężczyzna odsuwał się od niego, kiedy ten kucał i zastanawiał się co ma dalej zrobić, próbując zagłuszyć myśli o morderstwie. I kiedy już chciał wbić swoje ostrze w mężczyznę, odleciał kilkanaście metrów po placu. To uderzenie było o wiele gorsze niż kobiety, z którą walczył jeszcze kilka minut temu. Poczuł zbierającą się krew w ustach i przeszywający ból w głowie. -Mogę wiedzieć, co ty odpierdalasz?- głos mężczyzny, Sona... Brzmiał ostro niczym przeszywający wszystko wiatr. Poczuł też nagle ścisk w klatce piersiowej. Chciał uciekać. Napór potężne chakry wbił go w ziemię. Czuł zagrożenie. Nie on teraz był bestią. Czuł o wiele większego alfę w pobliżu i był nim mięśniak z Rady. -Zamierzasz się uspokoić czy mam ciebie uśpić, Bestio?- teraz zaczął rozumieć o co chodziło Ryutaro, kiedy mówił o Sonie i jego zdolnościach. Nie był to byle kto. A na pewno nie był w jego lidze. Son w tym czasie uniósł mężczyznę i go otrzepał. Trząsł się ze strachu i bólu. Wyglądał jak totalny laluś, chudy, blondyn, obwieszony jakimś złotem. -Toć się kurwa wystroił. Rada raczej nie tego się spodziewa po Wielkim Informatorze.- chłopak zaczął łkać i mamlać coś o tym, że miał być chroniony. -Zapytam się ostatni raz. Ogarnąłeś się czy ja mam ciebie ogarnąć?

0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Bank
WT
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

17/17Prawa Ręka Shigashi

Atmosfera się zagęściła. Son nie wyglądał na spokojnego a jedyne co czuć było z jego strony to gotowość do zmierzenia się z Shindo. -WYKONUJESZ ROZKAZY?!- mężczyzna huknął, aż zatrzęsły się posadzki. Jego chakra trzęsła całą powierzchnią. Nie atakowała w samego Shindo, ani chłopaka przy nim. Ewidentnie panował tak nad swoją siłą, że mógł pokazać wszystkim ich miejsce w szeregu. -KTO POWIEDZIAŁ CI, ŻE MASZ WBIJAĆ MU OSTRZE W DUPĘ, POPIERDOLEŃCU?! KTO POWIEDZIAŁ CI, ŻE MASZ GO UNIERUCHOMIĆ, POŁAMAĆ I PORANIĆ?!?!?!?!- z każdym słowem na ziemi pojawiały się coraz większe pęknięcia. -NIKT CI TEGO NIE KAZAŁ! MIAŁEŚ GO DOPROWADZIĆ DO RADY! A JEŻELI NIE DOSTAŁEŚ INNYCH WSKAZÓWEK TO MASZ GO DOPROWADZIĆ W STANIE NIENARUSZONYM, DO CHUJA JEGO MAĆ!!!!!!!!!!!- pod jego stopami zrobiło się wgłębienie wybite samym naciskiem jego mocy. Chłopak obok niego upadł na tyłek przerażony. Mamrotał coś o mafii i innych, ale Shindo nie mógł tego, aż tak dobrze dosłyszeć. Son odpuścił ze swoją chakrą i zaczął głębiej oddychać. Uspokajał się. Spojrzał się na swój cel z żale. Chłopak leżał zapłakany. -Mafia potrafi skrzywdzić wszystkich. Wykorzystać każdego. Kupić wszystko co się da, aby wyzbyć kogoś z człowieczeństwa. Masz mylne pojęcie wartości... Ale czego się spodziewać po bestii Jugo.- Son klęknął przed zakapturzonym chłopakiem, który łkał. -Twoim palcem zajmiemy się po wyjściu stąd. Rada się tobą zaopiekuje. Ochronię ciebie przed nimi.- pomógł mu wstać i spojrzał się jeszcze raz na Shindo -Dlatego nie chciałem kogoś takiego jak ty. Nie wiem co w tobie widzi Batodan, ale nie kontrolujesz swoich umiejętności. A to sprawia, że jesteś niebezpieczny. Nie masz sił, żeby kontrolować te przemiany... Nawet nie wiesz co to za umiejętności... A gdybyś tylko się postarał...- Son patrzył się na Shindo z żalem, czekając, aż ten odpuści swoje zamiany ciała. Ale czy gniew tej bestii minie?

0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

18/17Prawa Ręka Shigashi

Son kręcił głową. -Batodan nie jest tutaj szefem i lubi takich jak ty, którzy nie są... związani tak naprawdę z prawem. Od Mafii dzieli Ciebie tylko to, że masz odznakę miasta. Brutalność... Eh... Koniec rozmowy. Twoje zadanie się skończyło. Odpuść przemianę - nic ci to nie da a przerazisz ludzi na ulicy. Wychodzimy stąd.- rosły mężczyzna westchnął z rezygnacją. -Jugo to nie żaden kolega. To ludzie z twoimi umiejętnościami. To co robisz jest uwarunkowane więzami krwi. Myślisz, że to jakaś przemiana Sprawiedliwości? Ci co wymierzają w ten sposób sprawiedliwość są takimi samymi złoczyńcami jak tych, których zgarniają na drugi świat.- wyciągnął z kieszeni jakiś metalowy łańcuszek, którym obwiązał nadgarstki chłopaczkowi. Wytrzeszczył oczy. -Jugo nie potrafią nad sobą panować na twoim poziomie. Słyszą tylko głos nawołujący do śmierci. Daleko ci do tego poziomu.- spojrzał się na niego -Koniec dyskusji wychodzimy stąd. Od razu z tego wyjścia wyjdziemy na ulicę?- spytał się złapanego chłopaka, ktory nerwowo kręcił głową, potakując. -Dodatkowo. Sensorzy rzadko kiedy są typem ofensywnym. Tacy jak on, jak widzisz raczej nie są w stanie zrobić krzywdy tobie.- Son przestał być zdenerwowany, uspokoił się, ale nadal pokazywał swoją stanowczość i zakończenie tematu. -Batodan zdecyduje o tobie, nie jesteś tutaj z mojej decyzji. Ale pamiętaj on nie jest moim przełożonym i tutaj to ja rządzę. Więc zwijamy się. Czas ucieka a dzisiaj ma być wielki dzień dla Shigashi... O Wielki Obywatelu.

0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

19/17Prawa Ręka Shigashi

Widział je. To znowu one ratowały jego serce pełne nienawiści i braku sprawiedliwości... Jego żona i córka, obydwie zamordowane przez mafie uciszyły jego krzyk, który niby był straszny i uwalniał z niego bestię, ale możliwe, że był to tak naprawdę wychodzący z niego ból. Zaprzestał dyskusji z Sonem, który nie wyglądał na skorego do takich rozmów. W ciszy (no może nie takiej ciszy, ich towarzysz łkał pod nosem). Son już się nie odzywał do Shindo. Kroczyli kilkoma korytarzami nie napotykając żadnego mafiozy. Wszystkich musieli stąd wykurzyć ze strachu przez takim samym końcem, jaki spotkał przeciwników Shindo, oprócz jednej osoby. Gdy mieli wyjść z tunelu, Son wychylił się jako pierwszy i palcami wskazał, żeby iść dalej. Jak tylko opuścili dziwne przejście wpadli w ruchliwą ulice rynku u góry. Gdy ktoś już miał zwrócić uwagę na tak nietypowe towarzystwo zostali zasłonięci ogromnym, drewnianym powozem. Drzwi same się otworzyły a ich oczom ukazał się sam Batodan. Machnął do nich ręką, żeby wchodzili. -Szybko, szybko. Czasu szkoda.- gdy tylko zamknęli drzwiczki woźnica strzelił lejcami i ruszył do przodu całym powozem. -Widzę, ze udało się znaleźć cel, Son, Shindo. Były jakieś komplikacje?- spojrzał się na zakrwawiony strój Shindo z małą odrazą, ale wolał skupić wzrok na zakapturzonym chłopaku, który z przerażeniem patrzył się w deski podłogi. -Prawie bez przeszkód. Czy wszystko przebiega zgodnie z planem?- Son zabrał głos interesując się najwidoczniej czymś co się święciło w Shigashi. Batodan westchnął. -Hai. Praktycznie czekamy na ruch mafii... Z tego co udało nam się wywnioskować po dziwnych wstrząsach na północnych ziemiach... toczą się ostatnie bitwy między elitami rodzin. A to oznacza, że powoli możemy wdrażać kolejną część planu.- jego wzrok ponownie padł na Shindo. -Widzę, że miałeś ciężkie boje. Doprowadź się do porządku, Shindo-kun. Jutro nastanie nowy dzień. Jutro przybędzie osóba, która ściągnie Ci pieczęć z języka. Narazie za dużo ci powiedzieć nie mogę, ale... sądzę, że rezultat tego, co się jutro wydarzy może ci się spodobać.- i tak o to zatrzymali się pod znanym mu budynkiem agencji detektywistycznej. Son kiwnął mu głową, jakby nie pamiętając, co się wydarzy. Nie został już w nic wdrożony. Wykonał zadanie, ale nie wiedział, co tak naprawdę miało się dziać dalej. Chłopaczek, Wielki Informator, siedział zapłakany, nie zwracali nawet na niego swojej uwagi. Ale już jutro wszystko miało się zmienić... Ale jak? I dlaczego miało mu się podobać... Dodatkowo ostatnie walki? Czyżby mafia miała siebie nawzajem wybić? Dlaczego tak mało wiedział i nic więcej już m nie mówili?

ZLECENIE ZAKOŃCZONE SUKCESEM
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty

ROK 394
Gdy tak smętnie szedłem w swojej transformacji, aby nie zwracać na siebie większej uwagi, nie wiadomo skąd, właściwie jakby wyrósł z pod ziemi pojawił się przede mną drewniany powóz. W tamtej chwili doszedłem do wniosku, że to już jest pora na odpoczynek skoro zamyślony nie zauważam takich środków transportu jak duże drewniane powozy. Z opóźnionym refleksem, ale zacząłem przyjmować pozycję obronną chcąc dać sobie czas na reakcję. Kiedy drzwiczki otworzyły się, miałem już uruchomić pierwszy poziom mojego demona sprawiedliwości.
- Przybyły posiłki ! - taka myśl objawiła mi się w głowie, wszak trochę czasu zmarnowaliśmy na tym targu, a skoro ten informator był taki ważny to mafijne kurwy raz, dwa powinni zjawić się w tym miejscu z ogromną grupą ludzkich ścierw.

Jednak ku mojemu zaskoczeniu w drzwiach powozu ukazała nam się głowa Batodan Ryutaro, a jego ręka zapraszała nas do środka. Zdjąłem z siebie technikę przemiany i wszedłem do środka za Son`em i "Wielkim Informatorem", zamykając za sobą drzwi usiadłem naprzeciw jednego z członków nowej rady. W ciszy wysłuchałem co miał do powiedzenia mój przełożony w odpowiednich momentach kiwałem głową kiedy trzeba było. Nie miałem nastroju do rozmów dlatego też gdy Son mówił to względnie też kiwałem głową przytakując mu. Za odwlekanie sprawy mojego awansu oraz zdjęcia pieczęci na języku pewnie bym się wkurwił, jednak moje serce było głuche, a umysł zmącony na wpływy potoku wściekłości.

W trakcie odbijania się ode mnie tych wszystkich istotnych informacji niczym morskie fale od brzegu skał, dojechaliśmy pod biuro detektywistyczne mojego przyjaciela Hashi`ego. Pożegnałem się z nimi gestem ręki, powóz zamknąłem z hukiem drzwi za sobą i odjechał zostawiając mnie samego na ulicy. Wszedłem do środka tak dobrze mi już znanego budynku, poszedłem do biura, wziąłem butelkę alkoholu.
- Miałem nie pić. - Stwierdziłem w myślach, z obrzydzeniem wiedząc co się zaraz stanie.
Z odrazą do własnej osoby wypiłem połowę zawartości butelki na jeden raz, sake było mi potrzebne, nie chciałem znowu widzieć swoich dziewczyn, nie byłem na to gotów. Najgorzej, że gdy emocje opadły to przypomniałem sobie o dotkliwej porażce... znowu. Wcześniej doznałem porażki z treserką teraz oberwałem od przeciętnej pizdy z mafii. Te wspominki z powodowały, że wypiłem drugą połowę zawartości butelki, wiedziałem że zaraz upojenie alkoholowe powali mnie na ziemię. Dlatego szybkim krokiem poszedłem na górę do swojego pokoju, rozebrałem się i padłem na łóżko. We krwi, brudzie i upojony sake, zasnąłem w czystej pościeli.

z/t
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości