PORT

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Sasame
Wiek postaci: 24
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: ~
- Średniego wzrostu
- Szczupła lecz dobrze zbudowana
- Burza czerwonych włosów
- Błękitne oczy
Ubiór: ~
- Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki
- Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~
- Kabura na lewym udzie
- Kabura na prawym udzie
- Czarna torba przy pasie z tyłu na środku
- Tanto zamocowane poniżej torby
- Czarny płaszcz w czerwony chmurki
- Duży zwój
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sumi | Jawa

Re: PORT

Post autor: Sasame »

Historia Badacza i Ryoujiego okazała się być kompletnie inna od tego co w pierwszej kolejności przyszło mi do głowy, jednakże dała mi również o wiele lepsze pojęcie o całym tym sporze, zrozumienie dla dziwnego zachowania mężczyzny a także wiedziałam już czym musiała być substancją którą spożywał w wolnych chwilach podczas starcia na Kiryou-Damaki. Niestety nie dowiedziałam się nic konkretniejszego na temat Daisuke, który pomagał Badaczowi, jednak mimo tego, miałam przeczucie że to ten sam Daisuke, którego spotkałam podczas Turnieju Pokoju, jakoś pasował mi do sytuacji a także wydawało mi się że posługiwał się on podobnymi, jeżeli nawet nie tymi samymi umiejętnościami co Badacz.
- Nie dziwię się w takim razie że twój wuj tak ostro zareagował na informację o ataku Badacza. Mam tylko nadzieję że udało mi się go przepędzić na jakiś czas i nie będzie was niepokoił w najbliższej przyszłości. - powiedziałam do Azumi idąc za nią do magazynu. Kiedy tam dotarłyśmy, okazało się że tajemniczym przedmiotem o którym wspomniał Ryouji, były treningowe ciężarki, wraz z informacjami jak z nich korzystać. Przyjęłam je z wdzięcznością jako zapłatę.
- Bardzo dziękuję, Azumi-chan, mam nadzieję że będę w stanie z nich korzystać w odpowiedni sposób. - powiedziałam podnosząc obciążniki i ważąc je w dłoniach. Rzeczywiście, zdecydowanie były one ciężkie, jednakże raczej nie na tyle że kompletnie wykluczyć mnie z możliwości walki. Jeżeli Azumi nie miała żadnych kolejnych spraw do mnie, pożegnałam się z nią serdecznie po czym opuściłam posiadłość cięższa o metalowe odważniki na moich nogach.
0 x
Obrazek | Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT |
Awatar użytkownika
Ario
Wiek postaci: 22
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
GG/Discord: Boyos#3562

Post autor: Ario »

Poznałaś głębszą historię Badacza i mogłaś domyślać się, czemu Azumi przemilczała to, co proponował Wam na statku. Facet musiał mieć zblazowany łeb, bo naprawdę, po tym jak się stoczył, ciężko było określić ile przyjął towaru.
- Taaaak...zapewne będziemy musieli wystawić za nim jakiś list gończy, albo znowu wuj zawezwie Hoshi z Kropli i najwyżej przekażemy zlecenie Wam. Badacz nie jest takim prostym przeciwnikiem, bo coś tam mu zostało w głowie i nawet nieźle kombinuje. Najgorsze jest to, że ma naturalny dar przywódcy i łatwo zbiera od nowa ludzi, dając im złudne obietnice łatwego wzbogacenia się. Takich kandydatów jest na pęczki. - wyjaśniła Ci Azumi.
- Ym...panienko...to co, weźmie Pani te ciężarki? - dopytał mężczyzna, a Azumi przewróciła oczami.
- Weźmie. Nie musi Pan nic robić, Sasame je przeniesie. - wyjaśniła, a na twarzy magazyniera zagościła ulga. Oddalił się następnie w swoim kierunku, a sama dziewczyna stanęła przed Tobą. - Słuchaj...nie znam się na tych narzędziach ninja za bardzo, ale liczę, że te ciężarki Ci się przydadzą. Bardzo Ci dziękuję, za ocalenie nas podczas tego transportu, bo momentami było ciężko. Mimo, że towar był jaki był, napewno pomogliśmy wielu ludziom. Liczę na to, że w przyszłości będziemy mogły więcej współpracować, bo wuj ma dość...ciekawe plany. - wyciągnęła rękę w Twoim kierunku.
- Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy.

I tak kończy się część historii Sasame, która pierwszy raz odbyła walkę na otwartej wodzie, poznała interesujących ludzi, zyskała nowych przyjaciół i wrogów, a co więcej na własne oczy widziała jaka jest sytuacja na wyspie. Wnioski musiała wyciągnąć sama, ale napewno pozwalanie takiemu Badaczowi chodzić po świecie mogło tworzyć dużo potencjalnych problemów. Czy gość w różowym gajerku i kapelutku będzie zmorą dla przyszłych wypraw Sasame? To będzie zależało od jej działań.
0 x
Awatar użytkownika
Sasame
Wiek postaci: 24
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: ~
- Średniego wzrostu
- Szczupła lecz dobrze zbudowana
- Burza czerwonych włosów
- Błękitne oczy
Ubiór: ~
- Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki
- Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~
- Kabura na lewym udzie
- Kabura na prawym udzie
- Czarna torba przy pasie z tyłu na środku
- Tanto zamocowane poniżej torby
- Czarny płaszcz w czerwony chmurki
- Duży zwój
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sumi | Jawa

Post autor: Sasame »

0 x
Obrazek | Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT |
Awatar użytkownika
Arii
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: *Duża Torba
*Plecak
*Manierka
GG/Discord: arii.2024
Multikonta: Yachiru

Post autor: Arii »

1/17Odetchnąć
Wyprawa B - Minoru

Wojna dopiero co się skończyła, Dzicy wkroczyli na ziemię kontynentu i pokonali Uchihów w Bitwie o Sogen, ale życie w Ryuzaku no Taki nadal się toczyło, jakby nic się nie stało. Tempo się w ogóle nie zmieniło, ludzie pędzili, handlowali i nie patrzyli się za siebie. Co prawda czasami słychać było strzępy rozmów co dalej będzie się działo lub co już się dzieje. Mieszkanie w okolicy ostatków z klanu Uchiha nie powstrzymywało tych rozmów wręcz je wzmagało, ale i tak nie psuło to naturalnego toku rzeczy. Większość z ludzi żyła spokojnie i zajmowała się tylko swoimi interesami starając się przeżyć.

No prawie wszyscy. Na samym środku małego placyku w porcie stała zgraja jakiś uzbrojonych ludzi wykrzykujących coś o dalszych bojach z Dzikimi i ich kolejnym osiągnięcium w terenie. -Powiadam wam! Powinniśmy ruszyć i ich wszystkich wyplenić! TERAZ! Nie możemy stać tak biernie, kiedy jesteśmy wszyscy potrzebni!!!- większość ich mijała, niektórzy się zatrzymywali by prychnąć. Któryś z kolei staruszek kiedy tak zrobił spotkał się twarzą w twarz z wodzirejem tego spotkania. -STARCZE! Myślisz, że z ciebie taki ważniak?! Myślisz, że sam siebie obronisz?!- staruszek jeszcze raz prychnął krzywiąc się. -Myślisz, że ktoś udający żołnierza miałby szansę z dzikimi? Ledwo można ciebie nazwać najemnikiem a co dopiero żołnierzem. Zejdź na ziemię dziecko i siebie nie ośmieszaj.- staruszek spróbował przejść obok, ale został zatrzymany chwytem za własne szaty. A świadkiem wszystkiego była jedna osoba, której los wskazał tą drogę przed siebie.
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Minoru
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.
Widoczny ekwipunek: - 2 x Torby umieszczone na plecach, przy pasie
- 2 x Katana wisząca u lewego boku
- Kamizelka shinobi

Post autor: Minoru »

0 x
Prowadzone misje:
  • Tetsu Maji - D Przekleństwo pustyni (Wolna)
  • Tsukune - Wyprawa B Zdradzicecki Korikami (Przejęta)
  • Arii - Zadanie specjalne C Kress
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

2/17Odetchnąć
Wyprawa B - Minoru

Bycie pacyfistą czy dyplomatą w czasach ciągle trwających sporów mogło być specyficznym wyborem. Szczególnie podczas tak blisko zbliżających się przeciwników. Ale w tej sytuacji miało to jakiś sens. Minoru - jak bohater widoczny tysiące lat później w czerwonej pelerynie - wkroczył do akcji, aby przerwać dziwną sytuację na widoku wszystkich. Gdy tylko podszedł do mężczyzn młodszy odwrócił się do niego i przyjrzał się mu. Starzec nawet się nie zainteresował, po prostu drugą ręką chwycił za nadgarstek chłopca i nim trzasnął o ziemię dzięki podstawionej nodze. Starzec szybko go puścił i poprawił rękaw swojej szaty. -Żołnierz! Dupa nie żołnierz! Wracajcie do domów! Zwykłe zbóje bez żadnych umiejętności!- odwrócił się teraz do Minoru, znowu delikatnie się zginając, jakby naprawdę nie pokazał, że jest w stanie powalić młodszego od siebie jednym ruchem. Zwykły staruszek. -Dla Ciebie mam propozycję. Chodź ze mną.- spojrzał się na jego rękojeść i kiwnął głowę. Powolnym krokiem ruszył w boczną uliczkę między budynkami na targu w porcie. Odchrząknął, kiedy byli z dala od wykrzykujących durne rzeczy szczeniaków. -Chciałbyś troszkę dorobić? Widać, żeś wprawiony. Mam zlecenie, za które srogo sypnę złotem. Kiedyś może i bym to zrobił sam, ale teraz... Nie ma żadnych szans. Muszę kogoś szukać...- widać było, że nie jest mu z tym dobrze i że jeszcze gdzieś tam jest jakaś mała część chęci powrotu do jakiś bitek. Może dlatego z taką łatwością i bez ostrzeżenia potraktował chłopaczka w porcie, przed wszystkimi, aby było to widać. Budowanie własnej marki i małej defensywy też było ważne.
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Bank
WT
Awatar użytkownika
Minoru
Krótki wygląd: Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

3/17Odetchnąć
Wyprawa B - Minoru

Starzec kroczył powoli wchodząc na kolejną ruchliwą uliczkę tym razem już z targującymi się sprzedawcami świeżych ryb. Gromkie okrzyki, przerzucanie się cenami i oszczerstwami, że coś jest za drogie. Staruszek spojrzał się na ciebie. Znał już twoją odpowiedź, ale kiwnął głową. Teraz zauważyłeś, że jego dłonie są o wiele większe niż większości mężczyzn, mają bruzdy od zasklepionych ran, delikatnie zdeformowane palce, które wielokrotnie musiały być łamane. Tortury czy morderczy trening za młodu? -Na wschód od Ryuuzaku w lesie znajduje się pewna grupka bandytów, którą prowadzi niejaki Jin-woo... To prawie trzydziestoletni mężczyzna. Rosły... Trenowałem go lata temu w swoim starym dojo...- na twarzy staruszka dało się zauważyć zmarszczkę na czole i błysk w oku. Gniew? Żal? Trudno było to odczytać. -Dopóki nie pozbawił mnie wszystkiego kilka miesięcy temu. On tak przynajmniej sądzi. Okradł, spalił i uciekł ze swoją grupką ze wzgórz, gdzie trenowałem wszystkich swoich uczniów i schował się w tym lesie... Posiada bardzo cenne pamiątki mojej rodziny, ale też pamięci moich uczniów, którzy nie dotrwali do tych czasów... Jin-woo kiedy dowiedział się o Dzikich w Sogen stał się jakiś niecierpliwy... Jest groźny, chociaż nie za bardzo. Jak pokaże mu się prawdziwy ból to będzie chciał uciec... Lekki tchórz z niego.- staruszek przystanął przy jakimś stoisku z krewetkami i tym podobnymi stworami z czarnymi oczkami i długimi wąsami. Przyglądał im się. -Chciałbym, żebyś odnalazł go i przyprowadził do mnie wraz z pamiątkami. Cała jego zgraja mnie nie obchodzi. Możesz zrobić to jak ci się podoba.- teraz jego wzrok skupił się na Włóczykiju.

Ukryty tekst
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

4/17Odetchnąć
Wyprawa B - Minoru

Powaga sytuacji i ilość pytań, dodatkowych zagwozdek, które znajdował Minoru mogłaby doprowadzić do ciekawej rozmowy, ale widać było, że czas naglił. Jak prawdziwy wprawiony w boje Włóczykij zamierzał bardzo szybko przejść do sedna, jak sam mocodawca. -Kaioken. Tak nazwał swoją grupkę. Jin-woo ma bliznę na prawym policzku. Ciężko go też nie rozpoznać z innych względów. Ale trzeba tego doświadczyć, aby wiedzieć o czym mówię... Będziesz od razu wiedział.- staruszek uśmiechnął się do mężczyzny. I kiedy tylko ten postanowił ruszyć na przygotowania się ten kiwnął głową. Pytanie czy na pewno się jeszcze spotkają? Minoru nie z jednej tragedii wyszedł, ale w końcu mogło być inaczej... Jednak nie zaprzątając sobie tym głowy ruszył po prowiant, aby był w pełni gotowym na przeczesywanie pobliskich lasów, które mogły go doprowadzić do całkowicie innego kraju a chyba, aż tak daleko zabrnąć by nie chciał. Po kupnie prowiantu nie pozostało mu nic innego, jak dostanie się do lasów. A może jeszcze coś chciałby zrobić lub może czegoś się dowiedzieć od mieszkańców. Grupa bandytów jednak by wzbudziła ludzką uwagę i lęk.

Ukryty tekst
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

5/17Odetchnąć
Wyprawa B - Minoru

Minoru postanowił wybrać się na małe zakupy po prowiant rozmyślając nad przyjętym zleceniem, które nie wydawało się, aż tak ciężkie. Grupy bandziorów zawsze udawały bardzo silne i zgrane a okazywało się, że to jakaś totalna klapa i byli zwykłymi płotkami. Nie były to mafie ani prawdziwe grupy bandytów, które wszystko miały przemyślane. Mężczyzna tworzył swój plan w głowie i krok po kroku zaplanował to co zamierza. Po zrobionych zakupach udał się do budynku, gdzie rozporządzano Strażą Miejską Ryuzaku. Gdy tylko wszedł zauważył kilka biurek ustawionych obok siebie. Przy każdym ktoś siedział i przy rozwiniętych zwojach spisywał następne. -W czymś pomóc?- zapytał się go młody chłopak przy czwartym takim. Miał może z szesnaście lat, brunecik, uśmiechnięty i wydawał się pełen energii. Ah ta młodość, chłopak jeszcze nie wiedział, jak szybko można stracić werwę, jak zagłębi się w życie. Ale dłonią wskazał mu krzesło przed biurkiem, aby na nim mógł przysiąść. Widać było na jego biurku kilka rozwiniętych zwoi z czego każdy zapisany bardziej niż innych. Obok miał piękne pióro, nie najtańsze i pozłacany kałamarz z atramentem. Czy zwykłego strażnika miejskiego stać byłoby na takie coś? Prędzej wyglądało to na stanowisko od kogoś bliskiego, niż przez własne umiejętności. Cała reszta osób (mężczyzn) w środku patrzyła się w stronę chłopaka raczej nieprzychylnie. -Uchiha Kayano, miło mi pana gościć. Proszę usiąść i opowiedzieć co mogę dla pana zrobić.- z przesłodkim uśmiechem samemu usiadł i wyciągnął czysty zwój, zamoczył pióro w atramencie i poczekał na to co będzie mógł zapisać.

Ukryty tekst
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

6/17Odetchnąć
Wyprawa B - Minoru

Chłopak z ciągłym uśmiechem przyglądał się Minoru i już zapisywał dokładnie to co mówił. -Nie, niestety nie w Sarafutsu. Mój ojciec posiadał tutaj swoje własne stanowisko, niestety w Bitwie zginął zostawiając trochę do zrobienia. Uznałem, że muszę to wszystko nadrobić i wspomóc Ryuzaku, które wsparło mój ród wielokrotnie wykładając spore ilości złota.- uśmiechnął się jeszcze szerzej, jednak w oczach widać było przebłysk żalu przy wspomnieniu o ojcu. Nie była to żadna nowość raczej, że rana zawsze już zostanie z kimś takim i na każde wspomnienie zaboli równie mocno, jak za pierwszym razem. Kazano zapisał imię i nazwisko mężczyzny i wysłuchał jego prośby. Szybko notował i zaznaczał grubymi liniami co ważniejsze informacje, jak Jin-woo i Kaioken. Ale także to, że Minoru był shinobim. Chłopak odłożył pióru i się namyślił. -Proszę dać mi kilka minut.- wstał i ruszył do przejścia w inne pomieszczenie. Włóczykij mógł czuć swoim trzecim okiem, jak chłopak idzie bardzo daleko w dół... Ten budynek nie wydawał się jednak taki mały. Po dosłownie ośmiu minutach chłopak wrócił z kilkoma zwojami, które rozłożył na bokach. -Grupa Kaioken jest spisana przez nasze straże jako Grupa Bandycka Kategorii Drugiej.- wskazał na takowy zapisek w jednym ze zwojów. -Oznacza to, że nie stanowi tak dużego zagrożenia jak trzy pozostałe grupy, ale lokalnie sprawia wiele kłopotów. Dodatkowo jest dość zorganizowana i rozbudowana w hierarchii. Liderem tej szajki jest wspomniany przez pana, Minoru-san, Jin-woo. Ma wiele raportów na siebie i zatrzymań jeszcze jak był dzieciakiem.- podniósł zwój przesunął przed jego oczy -Niejaki Hori, Mistrz Dojo Wschodzącego Księżyca na granicy z Antai, który zajmował się porzuconymi dzieciakami i sierotami ucząc ich swojej filozofii i sztuk walki przygarnął go, i przez lata uczył.- chłopak szybko przeleciał wzrokiem przez zwoje szukając czegoś jeszcze. W końcu uśmiechnął się szeroko i oczy, aż mu zabłyszczały -Jest. Miesiąc temu Kaioken zaatakowali wracające z Atarashi wozy kupieckie grabiąc głównie złoto i jedzenie. Wszystko inne zostawiali w wozach. Nasz patrol stwierdził, że aktualnie tam powinni się znajdować. Ale lasy po tamtej stronie są dość niebezpieczne, aby zwykła jednostka mogła je dokładnie zbadać.- chłopak spojrzał się na niego. W końcu był shinobim... -Minoru-san... Czy chciałby pan wykonać podwójne zlecenie? Dla swojego pracodawcy, ale także dla Ryuzaku no Taki? Aby zbadać te tereny i złapać Kaioken?- kolejne zlecenie. Ponownie wszyscy patrzyli się w ich stronę, raczej nieprzychylnie kolejny raz na chłopaka, że podejmuje się czegoś takiego... Spojrzenia obrzydzenia na Uchihę, były naprawdę wyczuwalne.

Ukryty tekst
0 x
Bank
WT
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Ryuzaku no Taki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość