Domek Tsukune

Awatar użytkownika
Minoru
Wiek postaci: 30
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.
Widoczny ekwipunek: - 2 x Torby umieszczone na plecach, przy pasie
- 2 x Katana wisząca u lewego boku
- Kamizelka shinobi

Re: Domek Tsukune

Post autor: Minoru »

0 x
Prowadzone misje:
  • Tetsu Maji - D Przekleństwo pustyni (Wolna)
  • Tsukune - Wyprawa B Zdradzicecki Korikami (Przejęta)
  • Arii - Zadanie specjalne C Kress
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

-Tal wiem kiedy kłamiesz. Ale jestem pewny, że z tym wykrywaniem kłamstw też jest jakiś haczyk. Tylko jeszcze nie znalazłem tego swoistego kruczka. Zakładam że zapewne jak ktoś ma zmienione wspomnienia i myśli że to prawda to może być to niewykryte, podobnie zresztą jak np: jakiś chłop nie widział ani nie słyszał kto jest przywódcą np: w Ryuzaku i ktoś powie, że jest nim jakiś Król z głębi oceanu to możę myśleć że to prawda...Jednak jak mówię nie jestem pewny jakie to może mieć swoje wady to wykrywanie kłamst powiedziałem dodatkowo aby sprecyzować swojawcześniejszą informację. Nie byłem w stu procentach pewny jak może działać wykrywanie kłamstw bo jeszcze nie znalazłem ewentualnego problemu. Uśmiechnałem się tylko wrednie tylko na reakcję Minoru na przedstawioną technikę
-A jest więcej wariacji techniki którą mam zamiar tobie pokazać dodałem by następnie wysłuchać spokojnie informacji jakie miał mi do przekazania Minoru. Uniosłem brew słysząc o demonach
-Jednego demona wyczułem kiedy był ten przewrót na pustyni podczas turnieju. Wtedy jak popmagałem ludziom uciekać wuczułem tego potwora. A teraz dowiaduję się że jest ich więcej a raczej upewniam się...Może ogony oznaczają iż dana bestia jest potężniejsza? Przynajmniej tak zakładam powiedziałem spokojnie i przez chwilę analizowałem a raczej notowałem sobie w głowie informacje jakie uzyskałem w tym momencie. Po paru chwilach uśmiechnąłem się wrednie
-Trochę mało zacząłem po czym zdjąłem rękawicę i wyciągnąłem dłoń w kierunku Minoru. Mógł zobaczyc na moim lewym przedramieniu od wewnątrz tatuaż dwugłowego węża gdzie jedna głowa skierowana byłą do nadgarstka a dtuga w stronę łokcia, zaś po zewnętrznej stronie bardzo mocną bliznę po poparzeniu -W przyszłości jak zdobędziesz jakąś technikę która będzie równie potężna podzielisz się z nią ze mną dodałem i pokazałem Minoru język aby wiedział że go nauczę a to było tylko takie lekkie droczenie mówiac "trochę mało"
-Zanim udamy się na trening może chciałbyś coś przegryźć i się napić? zaproponowałem po tym jak Minoru zgodził się lub nie na moją propozycję i uściśnięciu dłoni.
0 x
Awatar użytkownika
Minoru
Krótki wygląd: Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

-Nie powiedziałbym że wiedziałem o nich wcześniej, tylko wyczułem potworną monstrualną ilość chakry. Tak wielka że potrafiłaby wywołać koszmary stwierdziłem spokojnie. Powiedziałem jak wtedy czułem więc jakbym teraz czuł spotykając się z takim potworem? Kto to mógłby wiedzieć.
-Znam ale nie ciekawiła mnie na tyle aby zapamiętać tą legendę lub myśleć o niej. No i raczej jak normalna osoba wolałbym aby takie monstrum było tylko jedno na świecie a nie kilka lub kilkanaście prawda? oznajmiłem. To chyba było normalne myślenie że taki stwór mógłby być tylko jeden. No ale mniejsza z tym tak naprawdę.
-To będzie bez alkoholu chociaż podobno lampka wina do posiłku dobrze robi na trawienie no ale nie będę namawiał powiedziałem i zacząlem przykotowywać szybki ale i prosty posiłek. Wpierw przygotowałem herbatę do picia aby trochę ostygła. Co prawda nie była to czysta herbata a raczej liście mięty, które czasami pijałem i była dla mnie jak swoista herbata właśnie. Postawiłem ją na stole po czym przygotowałem prosty standardowy posiłek jaki zazwyczaj sam jadałem. Prosty ale dosyć sycący, a mianowicie miska ryżu na której położyłem smażone przyprawione kawałki miesta oraz podobnie podsmażone i przyprawione warzywa. Takie dwa przygotowane naczynia z posiłkiem postawiłem na stole razem ze sztućcami. Sam do popicia wziąłem właśnie lampkę wina
-Nie jest to nic specjalnego ale powinno dać się zjeść powiedziałem z rozbawieniem. Zapewne nie był to cudownie smaczny posiłek jak z restauracji ale na pewno dało się to zjeść nawet ze smakiem. Na pewno zaś była sporo połączeń smaków w związku z przyprawami co nadawało posiłkowi nietypowego acz ciekawego smaku.
-Po tym jak zjemy udamy się do ogrodu. Ty będziesz uczył się techniki którą Tobie pokarzę a sam spróbuję nauczyć się kolejnej z wariacji powiedziałem zanim zacząłem jeść a raczej po tym jak przepłukałem usta winem.
0 x
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Tsukune

-Nie tyle wisiał co raczej starał się ciebie pochłonąć ten ocean stwierdziłem. Ale tak naprawdę mniejsza z tym. Oboje wiedzieliśmy co to miało znaczyć. Po prostu taka moc która potężnie przytłacza.
-Też tak mam. Mimo, żę są przerażające z drugiej strony jestem podekscytowany nie tylko ich mocą ale tym co posiadają. Skoro żyją tak długo muszą znać wiele ciekawych historii. Mogą wiedzieć o czym zapomnieliśmy i co straciliśmy wiele lat temu co prawda zapewne nie było to samo co myślał Minoru ale podobnie byliśmy podekscytowani tym co mogą potrafić te stworzenia i co by było gdyby można było posiadać taką samą moc jak one. Po tym przygotowałem dla nas posiłek i zaczęliśmy jeść.
  Ukryty tekst
Gdy minoru skończył jeść zgarnąłem naczynia i włożyłem je do umycia
-Później się je umyje. Teraz chodźmy do ogrodu. Pokarzę Tobie technikę która na pewno się przyda i zobaczysz jej wariację którą sam będę się dopiero uczył powiedziałem pokazując swoje zęby w wrednym uśmiechu i kierując swoje kroki w stronę ogrodu. Otworzyłem drzwi i poczekałem aż mój towarzysz wyjdzie by następnie wyjść za nim.
0 x
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Tsukune

-Ewentualnie ukradł to im przy okazji ale tego nie zauważyli. Chociaż zakładam że mógł to też przypadkiem znaleźć. Ale tak miałem szczęście to zdobyć oznajmiłem
-Tak nikt o tym nie wie poza Tobą i mną. W końcu coś mi się należy za pomoc prawda? I zapewne masz rację że nie oddaliby mi tego albo pozwolili się nauczyć i oddać w co wątpię przyznałem Minoru rację jeżeli chodzi o zwój po czym uśmiechnąłem się lekko pod nosem
-W ostateczności zawsze mogę użyć tego zwoju aby coś dodatkowego zyskać dla samego siebie dodałem i dla zabawy puściłem Minoru oczko aby zrozumiał że sam przecież w pewnym sensie wpadł w tą chęć zdobycia zyzku dla siebie. Co prawda zyskałem w tym momencie tylko część zysku ale w przyszłości jak dożyje to zyskam coś równie potężnego.
-Ja tam nie wiem czy potrafią z nich kożystać. Zakładam, że mogą mieć jakieś umiejętności. W końcu gdyby miały tylko pazury, kły i potężną chakrę to poza tym byłyby bezużyteczne prawda? Chętnie bym zobaczył na włąsne oczy te potwory aby móc je narysować. Ale raczej będę zbyt leniwy aby wybrać się w taką podróż stwierdziłem po czym gdy byliśmy w ogrodzie zacząłem
  Ukryty tekst
Teraz nie pozostało mi nic innego jak uczyć się własnej techniki i ewentualnie doradzać Minoru. Na początku jak zawsze zacząłem się chwilę rozciągać i rozgrzewać całe ciało. Prosta i szybka rozgrzewka. Kolejne co robiłem jak zwykle to powtórzyłem sobie parę podstawowych technik Raitonu. Na szczęście technika której chciałem się nauczyć nie wymagała pieczęci co było bardzo przyjemnym i przydatnym trikiem na przeciwników. W końcu mogę udawać że się poddaję i zaatakować tak z zaskoczenia swego przeciwnika. Miałem to szczęście że akurat nieco wcześniej opanowałem technikę dosyć podobną do tej. Lecz ta miała być o wiele poteżniejsza i przyjemniejsza. Nie zostało mi nic innego jak tylko zacząć trenować. Tak więc wyciągnąłem dłoń przed siebie i zacząłem gromadzić chakrę. Nie wiedziałem ile powinienem jej mieć aby w ogóle technika zaczęła działać, więc gromadziłem chakrę starając się wykonać technikę. Z początku jak zwykle nic się nie działo. Jedynie wiedziałem że coś się dzieje gdyż czułem jak chakra gromadzi się w mojej dłoni lecz dalej nic się nie działo chociaż czasem, wyczuwałem jak chakra wystszeliwuje z mojej dłoni. Czysta chakra której normalnie nie było widać. Znaczyło to że byłem na dobrej drodze. Teraz nie zostało mi nic w tym momencie jak chwilkę rozluźnić sobie rękę robiąc w ten sposób krótką przerwę.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Tsukune

Ukryty tekst
-Nie, ale domyślam się jak się możesz czuć. Ja też miałem z tym problem ale pewnie mniejszy niż Ty ze względu na to powiedziałem i przy kończeniu swej wypowiedzi pomachałem dłonią okutą w rękawicę łańcuchową. Po tym jak trochę odpoczęła mi ręka i ponownie ją rozruszałem kręcąc nią koła, to odciągając palce do tyłu bądź przyciągając jak najbardziej całą dłoń do przedramienia kończąc lekkim machnięciem całej ręki jakbym strzepywał z niej wodę. Nie pozostalo mi nic innego jak wrócić do treningu. Zaczęło udawać mi się już coś niewidzialnego dla normalnego oka wypuszczać z ręki jednak dzięki swej umiejętności ja to widziałem. Sam nie wiedziałem czy zadziała to co planowałem ale pozostało to sprawdzić w końcu trenowałem bez prób nie nauczę się niczego. Zacząłem spokojnie gromadzić chakrę w prawej dłoni. Tuż przed końcem gromadzenia postanowiłem złączyć ze sobą palce tworząc coś na wzór kolca by następnie wypchnąć przed siebie dłoń. To co mi wyszło na pewno nie było pełnią techniki której się uczyłem ale było widać w miarę prostą smukłą raitonową kreskę grubości plus minus małego palca i na długość może metra.
-To wciąż nie to ale już zaczyna się coś dziać. Ciekawe jaki będzie końcowy efekt. Może miecz którym będzie można się normalnie posługiwać, a może włócznia lub bicz powiedziałem na glos. Powiedziałem to w sumie od tak w eter nie spodziewając się ewentualnej odpowiedzi ze strony Minoru. Jednak zakładałem że jakowaś będzie ze względu iż powiedziałem te słowa na głos.
0 x
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Tsukune

Ukryty tekst
Minoru nauka szła całkiem nieźle. Zarys techniki już miał teraz pozostało tylko i jedynie doprowadzenie jej do końca. Teraz nie pozostało mi nic jak zająć się własną nauką. Moja technika też powoli się klarowała. Miałem już bazę, pozostało jeszcze tylko ją rozszerzyć i na pewien sposób wzmocnić.
-W pewnym senie jest w stanie to zrobić w zależności co masz na myśli stwierdziłem na wzmiankę o tym czy raiton jest w stanie stworzyć coś materialnego.
-Jeżeli materialne masz na myśli coś takiego mówiąc to złożyłem parę pieczęci a trzy pazury z jednej mojej rękawicy zaczęły świecić by po chwili puścić je przed Siebie posyłając trzy elektryczne pazury. Po tej demonstracji wróciłem do nauki techniki.
  Ukryty tekst
-Na pewno jest ta technika bardzo przydatna i zaskakująca. Wyobraź sobie że masz bardzo szybkie leczenie i udajesz nieprzytomnego przed przeciwnikiem kótry do ciebie podchodzi aby odebrać coś co masz i przebijasz tą techniką swoje ramię i serce przeciwnika powiedziałem na głos. Do siebie jak i częściowo do Minoru.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

Ukryty tekst
0 x
Prowadzone misje:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tereny mieszkalne”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości