Ja to bym jednak prosił o uciszenie, jeśli zamierzasz mi ciągle ubliżać, że czegoś nie kminię. Jeśli faktycznie uważasz, że czegoś nie rozumiem, to lepiej to wskazać i wytłumaczyć niż trzy posty się szczycić tym, że ty rozumiesz, a ja nie. Takie podstawy komunikacji, polecam w życiu, z pewnością się przydadzą
Wracając do samego tematu - a jak jest aktualnie (mogę przecież nie wiedzieć)? Aktualnie można czy nie można? Bo jak nie można korzystać z jutsu, a ty chcesz by jednak się dało, to pozostaje przy tym samym stanowisku co dotychczas, że nie ma potrzeby tego wprowadzania i jestem na nie. A jeśli jest inaczej i aktualnie można to pozostaje mi przyznać ci rację, że z początku nie zrozumiałem twojej wypowiedzi i wcale nie pomagałeś w jej zrozumieniu, poza dość oczywistym przedstawieniem swojej wyższości.
Aktualnie mogą używać tylko technik Bijuu. Kjoszardowi chyba chodzi o to, że po głównym rozliczeniu Soueia, co aktualnie wychodzi Jinchuu tracą 150PA i że powinno to być jakoś zrekompensowane, np. daniem im możliwości używania Jutsu podczas powłok.
Moim skromnym zdaniem powinno tak być, no bo… Jinchuu mają być przekoks, na tym polega ich rola i możliwości pokazane w lore. Powinni mieć bonus z bycia Jinchu skoro mają coś stracić, co im już to dawało.
A tak mimochodem… :3 czy Sanbi zamiast Suitonu nie powinien mieć wzmocnionego SC Genjutsu? W końcu z tym był związany najbardziej tworząc mgły i iluzję go ukrywające/chroniące. A z Hachibim nie wiem skąd ta woda, bo oprócz atramentu nie użył (chyba) żadnej techniki Suitonu i powinno mu przypaść bardziej wzmocnienie każdej używanej Techniki. Ale ja się nie znam (nie bijcie)
1 x
Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzuChakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skrytaPH Bank WT
Przy obcięciu 1 poziomu i gwałtownym obniżeniu stat, Jinchu który ma absurdalne wymogi rozwoju będzie bardziej upośledzony od osoby z Senin Modo, któremu możesz dopisać dowolne statystyki. Pod względem PA będzie bardzo podobny + ma Sensora na kilometr i zdolność do władowania punktów w SC co na wyższym poziomie również jest bardzo mocne.
To nie jest kwestia coś za coś. Próbujemy doprowadzić do odpowiedniego balansu patrząc z perspektywy innych wspomagaczy. W momencie gdy miniaturka nie ma zdolności korzystania z technik nie będzie opłacalna przy aktywacji a liczyć się będzie pełne wybudzenie Demona (tylko "fizyczne" i Bijujutsu)
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
Problemem jest jednak fakt, że wypowiadasz się w temacie próbując zaczepić + znerfić nie znając podstaw i nie wiedząc zbyt wiele, czyli klasyczne nie wiem, ale się wypowiem. Nie da się inaczej reagować na takie zachowanie, które zaprezentowałeś, gdzie ja nie atakowałem cię w żaden sposób, jedynie przedstawiając fakt niezrozumienia.
A więc skoro nie rozumiałeś to wytłumaczyłem to najprościej poprzednim postem jak tylko się dało opisując od A do Z. Mogę równie dobrze odpowiedzieć, że masz za małe doświadczenie by mnie pouczać co się przyda, a co nie, uwierz mi, więc sobie tego nie życzę z twojej strony.
Kończąc i przechodząc do meritum.
Aktualnie NIE MA zapisu. Wszystko jest na gębę, gdzie nie mogę używać innych jutsu poza bijuu - jednocześnie jutsu fizyczne już na gębę mogłem wykonywać, więc czas na ujednolicenie i dodanie zapisu, o który wnoszę.
Nie przewiduję rekompensaty za wyprawy, które odlecą w wyniku reworku. Jeśli to ma być kość niezgody to możemy zostawić tak jak jest w tej kwestii i robić balans na trzy a nie na dwa poziomy, ale osobiście bardziej podoba mi się po zmianie.
Ogólnie plan był taki, żeby dla tych najsilniejszych wspomagaczy (ósma brama, miniaturka) sufitem było 300PA.
Tak, osoba z perfect sennin modo ma 280PA do rozdania, ale władowanie w SC również idzie z tej puli po droższym przeliczniku, więc albo ma jedno albo drugie. Sensor to miła rzecz, ale widzę też że największą zaletą w stosunku do biju jest to używanie technik. mamy 280PA robimy jakieś jutsu za +50 jeszcze i mamy 330PA.
Z drugiej strony ktoś z SM (jak i bramami) będzie miał zajęte dwa sloty wspomagacza, natomiast dla jinchu biju zajmuje wciąż tylko 1. Po drugie miniaturka to nie jest końcowy poziom rozwoju biju, bo ostatnim jest forma bestii, więc jak masz problem w walce to wciąż masz last resort. Po trzecie dając miniaturce możliwość używania jutsu sprawiamy również, że aktywny dla niej i użyteczny staje się bonus z pasywki, czyli do 300PA dodajemy jeszcze 40SC do wybranej dziedziny i wtedy jest już overkill. Po czwarte SM aktywuje się podczas całej jednej tury bez walki (ale zamierzam nad tym pomyśleć czy tego nie ułatwić), a miniaturka aktywuje się instant.
Po piąte mówimy o tej formie i kurde pamiętam, że w tej formie to były już minibijudamy i chyba nikt nie używał technik ninjowych. Na pierwszym poziomie powłoki czy tam otoczki to jeszcze, ale przy miniaturce to stajemy się już bardziej bestią niż człowiekiem i tam używanie jutsu mi nie pasuje.
Podsumowując, nie mam problemu z odblokowaniem jutsu na pierwszym poziomie, ale przy miniaturce imo powinno zostać tai/buki i demoncowe. Co do wymogów zdobywania, to tak jak pisałem, możemy zmienić zdobycie pasywki z wyprawy C na misję B, żeby nie było tak że dopiero po roku od otrzymania biju możemy z niego naprawdę korzystać, tylko nieco wcześniej. Jedna wyprawa nam odchodzi już teraz po reworku, tą na pasywkę można wywalić też.
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
Wciąż uważam że SM jest lepszy w tym zestawieniu patrząc na możliwość obejścia potrzeby tury czekania przez KBnJ (rozkład wypraw staje się podobny) i patrząc na to jak on współgra właśnie z tym wspomagaczem.
Co do slotów wspomagaczy sporo z nich i tak nie łączy się ze sobą nie jest to więc tak duża strata. Zwłaszcza dla SM gdzie Pakt może załatać sporą ilość dziur we własnym buildzie (jeśli robiony przez gracza). W przypadku bram nie jestem w stanie się odnieść skoro mamy ich tylko 5.
Niektóre techniki Biju są powiązane z dziedzinami które te demony dają w pasywkach patrz Kakazan w przypadku Yonbi. W tym podejściu techniki żywiołu, które daje w pasywce demon, powinny być możliwe do użycia przez Jinchuriki.
Strata wyprawy boli, ale jeszcze bardziej boli fakt, że temat (nie tylko ten pomysł) wisi od chyba 2 lub więcej lat. Jeśli wiązać się to będzie miało z dalszym opróżnianiem o cholera wie ile... to już wolę narzekać przez 2 tygodnie i mi przejdzie.
Eee czy zmiana jest wprowadzona? Mam jakąś abominacje w Gobim gdzie zniknął II poziom. Nie widziałem aby zamieszczono notkę w zmianach. Pomysł dalej stoi ale widzę że opisy się pozmieniały w Biju.