Karty Postaci

Totsuo

Karty Postaci

Post autor: Totsuo »

Problem
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dzisiaj na sb, któryś administrator(Chyba arafka :D) poruszył temat, że jak ktoś oszuka w KP to ma przejebane. Dobrze, o to chodzi. Tylko, że nie raz ciężko jest wyłapać jakiekolwiek zmiany w karcie postaci gdyż każdy może sobie ją edytować kiedy tylko chce.

Rozwiązanie
Wpadłem na taki pomysł, że może edytowanie kart postaci zostawić administratorom oraz ludziom do tego wyznaczonym(modom). Założyłoby się temat, w którym każdy gracz mógłby napisać co chce zmienić w KP, a wtedy jak jakiś admin czy też mod potwierdzi zmianę, to wtedy sam jej dokona i napisze, że zmiana wykonana.

Dodatkowe uwagi
Pomyślcie chwilę nad tym ;)
0 x
Kamiru

Re: Karty Postaci

Post autor: Kamiru »

Na nie.
Jak się zmiany wprowadza, to się dwa rady na brudno sprawdzą. Potem patrzymy na to co wklepujemy do kp. A potem patrzymy jeszcze raz. I wtedy edytujemy.
0 x
Yoichi

Post autor: Yoichi »

Co do mojej opinii - jest w tym trochę racji i wpadło mi do głowy, że na jednym PBF, a dokładniej Hell Gates była taka opcja jak "aktywna karta", w której nanosiło się zmiany, a pierwsza była wzorem. Tam jednak kopiowano całą kartę, a w sumie nie byłoby to u nas potrzebne, a więc! Zrobić dział "aktywna KP" czy jakaś inna nazwa, w której każdy zakładałby swój temat w uhide, gdzie wrzucałby: Wiedzę,staty,dziedziny,justu,przedmioty,misje i tylko tyle zmieniał, a karta właściwa byłaby stanem początkowym. W ten sposób śledząc zmiany w rozliczeniach itd. można by sprawdzić czy ktoś oszukuje czy nie.
0 x
Soh

Post autor: Soh »

Pomyślałem chwilę nad tym zagadnieniem.
Z mojego punktu widzenia, to lekka głupota. Forum przede wszystkim ma służyć dobrej zabawie. Przychodzimy tutaj pogadać ze znajomymi, pograć dla relaksu, nie z przymusu. Pozwala to na stworzenie małej, jednolitej społeczności, która chce wspólnie grać. Jak nie potrzeba religii, by ludzie się nie zabijali, tak wystarczy trochę zaufania i gry z duchem zasady fair play, by ludzie nie oszukiwali. Stawiajmy ludzi jak ludzi, a nie z góry zakładamy, że mogą oszukiwać i trzeba ich ograniczać. Wiele lat gram w pbf i w sumie nie kojarzę, by ktokolwiek zachowywał się tak chamsko i dodawał sobie rzeczy do karty postaci. Bez przesady. A dla administracji, czy moderacji kp byłoby to bardzo, ale to bardzo uciążliwe. A jak już ktoś tak zrobi, to zostanieodpowiednio ukarany i problem sam szybko zniknie. Na nie.
0 x
Kaz

Post autor: Kaz »

Popieram Soha. Na nie.
0 x
Teien

Post autor: Teien »

Lekko śmiechłem... Przecież są rozliczenia PH i Ryo, gdzie podpinasz link, co pokazuje za co dostałeś tyle i tyle. Prosta sprawa. Jeśli ktoś chce oszukiwać, to przecież jest to bardzo proste do wychwycenia.
0 x
Fukkatsu

Post autor: Fukkatsu »

Nie widzę sensu. Dodatkowa robota dla administracji, której i tak pewnie mają sporo. Grałem na wielu forach i nie przypominam sobie sytuacji, żeby ktoś coś dopisał. Również na nie.
0 x
Akami

Post autor: Akami »

Na nie. Nie róbmy z siebie jakiś spiskowców. Każdy ma swoje KP, każdy nanosi małe korekty wraz z postępem rozwojowym postaci i to jest normalne. Nikt nie robi jakiś kolosalnych zmian, wpływających na rozgrywkę. UFAJMY SOBIE
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Dziękujemy za propozycję Totsuo, ale również jestem za jej odrzuceniem. Liczę na to, że gracze na naszym forum nie zachowują się nie fair. Gdy zostaną zauważone rozbieżności... wtedy wolałbym nie być na miejscu tej osoby. Budowa systemu u nas jest bardzo prosta i nie uwierzę, że to przez zwykłą pomyłkę.

Także odrzucam, ale dziękuje za zaangażowanie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości