[Event] Kaze no Te czyli rękawiczki boostujące Hyuuga, których nie udało mi się przepchnąć jak grałem jeszcze Tamaki

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Sumi
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Krótkie czarne włosy, niska, szczupła, delikatne rysy twarzy
Widoczny ekwipunek: Torba
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Jawa

[Event] Kaze no Te czyli rękawiczki boostujące Hyuuga, których nie udało mi się przepchnąć jak grałem jeszcze Tamaki

Post autor: Sumi »

Nazwa
Kaze no te
Typ
Artefakt
Objętość
10 za parę
Historia Historię narazie zostawiam pustą bo jeszcze wymyślam ale stwierdziłem że raczej z nią będzie najmniej problemów, więc wrzucę resztę już do wstępnego obgadywania żeby zaoszczędzić na czasie.
Opis Na pierwszy rzut oka wyglądają one na zwykłe, czarne skórzane rękawiczki z błonami rozpiętymi pomiędzy palcami oraz małym znakiem Kanji "風" oznaczającym Wiatr, wyszytym z wierzchu dłoni. Po dokładniejszych oględzinach, można zauważyć że wykonanie jest bardzo wysokiej jakości oraz, że zostały one wykonane z bardzo solidnych materiałów. Palce noszącego są zakryte do ostatniego paliczka (ostatni paliczek nie jest zasłonięty). Błony pomiędzy palcami są na tyle małe aby w żaden sposób nie utrudniać ruchów podczas noszenia rękawiczek.
Właściwości Ręka Wiatru (Kaze no te) to przedmiot, który wspomaga działanie niektórych technik klanowych Hyuuga. Dzięki błonom rozpiętym pomiędzy palcami sprawiają one że podmuchy wykonane za pomocą techniki Hakke Kūshō oraz wszelkich jej pochodnych, które wypuszczają fale sprężonego za pomocą chakry powietrza. Rękawiczki sprawiają że podmuchy mają zdecydowanie większą powierzchnię (zwiększa obszar z którego są odrzucane trafione cele) oraz większy efektywny zasięg działania (zasięg zwiększony o 10 metrów w każdym wariancie techniki). Ręka Wiatru również wspomaga technikę Hakkeshō Kaiten, poprzez przyśpieszenie prędkości obracania się kopuły chakry co zwiększa jej wytrzymałość o 40. Użytkownik może jednak zrezygnować z bonusu do wytrzymałości i w zamian za to znacząco zwiększyć wielkość kopuły z 3 metrów średnicy na 5 metrów średnicy.
Wymagania
Zdobycie
Wyprawa rangi B
0 x
Kolorek Sumi
Awatar użytkownika
Souei

Re: [Event] Rękawiczki boostujące Hyuuga, których nie udało mi się przepchnąć jak grałem jeszcze Tamaki

Post autor: Souei »

Poczekam na tą historię
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sumi

Re: [Event] Rękawiczki boostujące Hyuuga, których nie udało mi się przepchnąć jak grałem jeszcze Tamaki

<ree> <ree> <angrydog> <angrydog>
0 x
Kolorek Sumi
Awatar użytkownika
Sumi

Re: [Event] Kaze no Te czyli rękawiczki boostujące Hyuuga, których nie udało mi się przepchnąć jak grałem jeszcze Tamaki

Nazwa
Kaze no te
Typ
Artefakt
Objętość
10 za parę
Historia W odległej przeszłości, w czasach gdy klan Hyuuga dopiero zyskiwał swoją renomę jako jeden z najpotężniejszych klanów w Karmazynowych Szczytach, istniał jeden shinobi, który wyróżniał się nadzwyczajnymi umiejętnościami w manipulacji chakrą powietrza. Nazywał się Hyuuga Fūjin i był mistrzem technik opartych na wykorzystywniu wypuszczania chakry.
Fūjin, widząc potencjał w tradycyjnych technikach Hyuuga, postanowił stworzyć artefakt, który mógłby zwiększyć efektywność tych technik. Pracował nad nim przez wiele lat, eksperymentując z różnymi materiałami i metodami. W końcu udało mu się stworzyć parę czarnych, skórzanych rękawiczek o nazwie "Ręka Wiatru". Były one wykonane z niezwykle trwałych i rzadkich materiałów, które zdobył podczas swoich licznych podróży i misji. Na wierzchu każdej rękawiczki wyszył mały znak Kanji "風" oznaczający Wiatr, symbolizując ich unikalne właściwości.
Rękawiczki te nie były jednak zwykłym narzędziem bojowym. Były one przepełnione chakrą Fūjina i jego wyjątkowymi umiejętnościami. Dzięki specjalnym błonom rozpiętym pomiędzy palcami, użytkownik tych rękawiczek mógł znacznie zwiększyć powierzchnię oraz zasięg podmuchów wykonanych za pomocą techniki Hakke Kūshō oraz jej pochodnych. Ręka Wiatru miała również unikalny wpływ na technikę Hakkeshō Kaiten sprawiając że absolutna obrona klanu Hyuuga stała się jeszcze silniejsza a także bardziej uniwersalna.
Legenda głosi, że Hyuuga Fūjin użył Ręki Wiatru w decydującej bitwie przeciwko potężnemu wrogowi, który zagrażał Klanowi Hyuuga. Dzięki swojemu artefaktowi, Fūjin był w stanie odwrócić losy bitwy, używając wzmocnionych technik klanowych do pokonania przeciwnika. Po jego śmierci, rękawiczki zostały przekazane następnemu pokoleniu Hyuuga, stając się cenną relikwią klanu, jednak po pewnym czasie rękawiczki zaginęły.
Do dziś Ręka Wiatru jest trzymana w tajemnicy i nie ma pewności czy są w ogóle w posiadaniu kogoś kto jest świadom ich właściwości. Mimo tego że nie wiadomo kto teraz jest w ich właścicielem są one symbolem dziedzictwa i potęgi klanu, a także przypomnieniem o legendarnym shinobi, który połączył tradycję z innowacją, tworząc artefakt, który do dziś mógłby chronić klan Hyuuga.
Opis Na pierwszy rzut oka wyglądają one na zwykłe, czarne skórzane rękawiczki z błonami rozpiętymi pomiędzy palcami oraz małym znakiem Kanji "風" oznaczającym Wiatr, wyszytym z wierzchu dłoni. Po dokładniejszych oględzinach, można zauważyć że wykonanie jest bardzo wysokiej jakości oraz, że zostały one wykonane z bardzo solidnych materiałów. Palce noszącego są zakryte do ostatniego paliczka (ostatni paliczek nie jest zasłonięty). Błony pomiędzy palcami są na tyle małe aby w żaden sposób nie utrudniać ruchów podczas noszenia rękawiczek.
Właściwości Ręka Wiatru (Kaze no te) to przedmiot, który wspomaga działanie niektórych technik klanowych Hyuuga. Dzięki błonom rozpiętym pomiędzy palcami sprawiają one że podmuchy wykonane za pomocą techniki Hakke Kūshō oraz wszelkich jej pochodnych, które wypuszczają fale sprężonego za pomocą chakry powietrza. Rękawiczki sprawiają że podmuchy mają zdecydowanie większą powierzchnię (zwiększa obszar z którego są odrzucane trafione cele) oraz większy efektywny zasięg działania (zasięg zwiększony o 10 metrów w każdym wariancie techniki). Ręka Wiatru również wspomaga technikę Hakkeshō Kaiten, poprzez przyśpieszenie prędkości obracania się kopuły chakry co zwiększa jej wytrzymałość o 40. Użytkownik może jednak zrezygnować z bonusu do wytrzymałości i w zamian za to znacząco zwiększyć wielkość kopuły z 3 metrów średnicy na 5 metrów średnicy.
Wymagania
Zdobycie
Wyprawa rangi B
0 x
Kolorek Sumi
Awatar użytkownika
Kai
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Wysoki i szeroki.
Widoczny ekwipunek: Zanbato.
GG/Discord: akasemis

Re: [Event] Kaze no Te czyli rękawiczki boostujące Hyuuga, których nie udało mi się przepchnąć jak grałem jeszcze Tamaki

Post autor: Kai »

O ile co do pierwszego wzmocnienia zasięgu ataków - wszystko spoko.
Obawiam się o wzmocnienie Hakkeshō Kaiten. Teraz jest to technika A, którą zgodnie z mechaniką można ulepszyć w WT (więc pewnie będzie miała 220 Wytrzymałości), co w połączeniu z tym artefaktem stworzy obronę lepszą niż reberu Kosekich <catboi>. Ewentualne powiększenie objętości - spoko, ale statów bym nie ruszał. Ewentualnie dodać dopisek, że tylko ta konkretna technika (bez pochodnych) może zostać wzmocniona.
1 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sumi

Właściwie to jest ten dopisek, bo w tych podmuchowych jest również o pochodnych a przy Kaitenie, jest podana jedna konkretna technika
0 x
Kolorek Sumi
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ciekawy pomysł boostowania konkretnych technik, ale może nie idźmy w boostowanie-boostowanie, tylko stwórzmy oddzielne techniki, która jest w stanie ten artefakt wykonywać.

Wpisz w mechanikę artefaktu te dwie techniki, zrób je mechanicznie na S-kach (obie), wpisz wyprawę S oraz dodaj, że postacie spoza klanu Hyuuga mogą wykorzystywać te techniki, ale za (narazie) potrójną cenę chakry.

Dalej zobaczymy jak to wyjdzie.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ping o poprawki bo odrzuce <catpolice>
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości