Lokal Kurikara

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona
Wiek postaci: 23
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: 203cm | 157kg
Widoczny ekwipunek: Zbroja, dwa miecze przy pasie
Aktualna postać: Gōsui/ Shīrōdo

Re: Lokal Kurikara

Post autor: Ryuujin Kodai »

0 x
Obrazek
Ryuujin: Lis Taiyō: Ptak:
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona
Aktualna postać: Hibana

Post autor: Kizuna »

W drodze między sklepem z wyposażeniem, a dogodnym miejscem do treningu, Kizuna postanowiła na chwilę wstąpić do lokalu Kurikara. Jej ciało nie zdążyło się jeszcze zaleczyć po sparingu z emerytowanym kaligrafem, więc tu i ówdzie na jej ciele i twarzy widać było znikające powoli siniaki. Zmęczenie, w połączeniu z upalną, letnią pogodą i dodatkowym obciążeniem w postaci wachlarza na plecach, sprawiły, że poczuła wielką chęć na chwilę odpoczynku i szklankę zimnej wody. Weszła do środka jadłodajni i skierowała się prosto do foteli przy ladzie. Postawiła swój wachlarz przy siedzeniu i złożyła swoje zamówienie. Czekając na realizację wyciągnęła ramiona wysoko i przeciągnęła się. Wykonała kilka ruchów głową, delektując się odgłosem strzykania jej szyi. Następnie strzeliła każdym knykciem po kolei, w głowie mając wspomnienie swojej opiekunki ze świątyni, która regularnie karciła ją za to zachowanie. Mówiła wtedy, że dostanie od tego jakiegoś reumautyzmu, czy czegoś, ale Kizuna nigdy nie była najlepszym słuchaczem. Wzięła duży łyk ze szklanki i rozejrzała się po lokalu. Było tu dość ciasno, chociaż o tej godzinie dość pusto. Tylko jeden klient, konsumujący swój posiłek z niskoprocentowym trunkiem, w towarzystwie jakiegoś zwierzęcia. Odwróciła się w stronę mężczyzny i zagadnęła.
- Nie wiedziałam, że wpuszczają tutaj z psami. Co to za rasa? Jest bardzo ładny.
0 x
Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

No cóż, zdążyła się tylko odezwać i już się skompromitowała. Nie był to pierwszy raz, ale ciężko się do tego przyzwyczaić. Dlatego wolała czyny od słów. Widziała oczywiście w życiu lisy, ale zwykle były one rude. Słyszała też o lisach szarych i białych, ale te drugie żyły w zimnym klimacie, na przykład na Lazurowym Wybrzeżu albo w Morskich Klifach. Tutaj, w Daishi, nie było przecież zimno i śnieżnie. Może jej rozmówca pochodził właśnie z tamtych okolic i dlatego ma ze sobą lisa. Nie słyszała też wcześniej, żeby ktoś miał jakiegoś jako zwierzę. Psy, wiadomo, gdzieś tam istniał nawet cały klan, który przyjaźnił się z psami. Kizuna widziała też w życiu mnóstwo różnych psów, od wielkich, przypominających wilki, przez małe, szczuropodobne stworzenia, kończąc na długich psach, przypominających bardziej parówki. Pies wydawał jej się znacznie bardziej prawdopodobną opcją, szczególnie, że właściwie nie wiedziała, jaka jest dokładnie różnica, między lisem, a psem, poza puszystym ogonem.
- Nie pochodzę stąd, ale spędziłam tu ostatnie kilka lat. Mimo to, pierwszy raz spotykam się z właścicielem lisa. Nigdy wcześniej nie widziałam białego, natomiast widziałam kilka psów podobnych do niego. Wybacz pomyłkę.
0 x
Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Kizuna zlustrowała nieznajomego wzrokiem, analizując jego wygląd. Kolory tkanin i biżuteria, jakie na sobie nosi, sugerując raczej bogate pochodzenie lub po prostu majętność. W sposobie, jaki ubierał się i nosił można było wyczytać bijącą od niego pewność siebie. Odkryta klatka piersiowa w miejscu publicznym raczej nie przystoi. Nie, żeby przejmowała się normami społecznymi. W jadłodajni było to po prostu niesmaczne. Jej pierwszym strzałem w ciemno byłby jakiś kobieciarz. Nie cierpiała kobieciarzy. Może jego lis był tylko sposobem na zwrócenie na siebie uwagi kobiet, a ona właśnie padła ofiarą tego uroczego zwierzątka. Co za wstyd, wlecieć prosto w sidła pająka. Zagadnęła by zaspokoić swoją ciekawość, a teraz musi prowadzić z nim pełen dialog.
- Nie mam na co narzekać. Nie jest za zimno, ani za ciepło. Nie atakują nas Dzicy, nie musimy walczyć o przetrwanie. Żyć nie umierać. Mieszkałam już w gorszych miejscach - Starała się być oszczędna w słowach, ale jej gadulstwo jak zwykle brało nad nią górę. Również wzięła łyk swojego napoju, którym nie delektowała się niestety jak jej rozmówca - Rozumiem, że zaliczasz się do tych potworów? Rozmawiasz z tym lisem, czy po prostu na ciebie wyje?
0 x
Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Kizuna czuła się, jakby nieznajomy traktował ją jak idiotkę. Nie była geniuszem Ayatsuri, ale bez przesady. Oczywiście, że wiedziała o zdolności Juugo do rozmowy ze zwierzętami. Inaczej by nie zapytała. W końcu nie w żyłach każdego w tej wiosce płynie krew rodu Juugo i nie każdy ma takie umiejętności. Zresztą, czasami zwierzaki się chyba nie komunikują. Tego właściwie nie wiedziała, ale ciężko jej było sobie wyobrazić, że każde stworzenie jest na tyle inteligentne. W końcu nawet niektórzy ludzie nie byli, a co dopiero coś z tak małą głową i móżdżkiem. Musiała się kiedyś zorientować w tym temacie, ale nie miała zamiaru pytać o to tego mężczyzny. Wystarczająco już jej dogryza.
- Oczywiście, że to zauważyłam. Ale przecież nie każdy w wiosce to potrafi. Właśnie cię zapytałam, czy jesteś jednym z członków klanu Juugo - Odpowiedziała na zaczepkę z lekką irytacją w głosie. Skrzyżowała ramiona na piersi, nadal trzymając w dłoni szklankę, teraz już prawie pustą - Kizuna. Kizuna Okkotsu. Mój ojciec jest Juugo. Wiem o was wystarczająco.
0 x
Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

W odpowiedzi na reakcję Kizuny, mężczyzna zaśmiał się. Nie wydawało jej się, żeby powiedziała cokolwiek śmiesznego, więc ten gest rozdrażnił ją jeszcze bardziej. Nie była w stanie rzetelnie ocenić jego wieku ze względu na gabaryty, ale śmiało mogła założyć, że był co najmniej parę lat starszy od niej. Może to z tego wynikało uprzedzenie, które odczuwała z jego strony. Postanowiła traktować go nieco z dystansem.
- A ty? Nie przedstawisz mi się pełnym imieniem? - Wstrzymała się z podaniem ręki, aż rozmówca okaże jej choć tę odrobinę szacunku i zdradzi swoje nazwisko - Miałam na dzisiaj nieco inne plany, które muszę zrealizować. Alkohol raczej nie pomoże mi w treningu, a głowę mam raczej słabą.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
Wiek postaci: 17
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: - Różowe włosy.
- Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę.
- Patrz avatar.
- Po resztę zapraszam do kp.
Widoczny ekwipunek: - Torba biodrowa.
- Duży zwój na plecach.
Aktualna postać: Rei

Post autor: Rei Uta »

0 x
Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Nieznajomy chyba liczył na to, że może ją traktować jak idiotkę, a ona i tak poleci na jego urok i się z nim napije. Jego niedoczekanie. Nie mogła sobie pozwolić na dzień wolny. Nie teraz, kiedy jej rodzina była zagrożona. Niestety nie udało jej się dotrzeć na plac treningowy, więc ten wachlarz faktycznie służył obecnie tylko do ozdoby. Czuła lekkie zażenowanie sobą i tą sytuacją, przez chwilę bijąc się z myślami, czy przyznać się do tego Ryuujinowi. Również chciała pomóc mężczyźnie, którego rodzina zniknęła, bo być może było to jakoś powiązane z tym całym zakonem czerwia. Mając na uwadze, że pewnie będą musieli współpracować, lepiej byłoby odkryć swoje karty, dla wspólnego bezpieczeństwa.
- Właściwie, to dopiero go kupiłam i szłam się uczyć jak go używać. Ale potrafię walczyć, o to się nie musisz martwić - Założyła swój ozdobny wachlarz bojowy na plecy. Był ciężki, ale nie na tyle, żeby spowalniać jej ruchy. Trening będzie musiał chwilowo poczekać, kiedy waży się czyjeś życie. Wiedziała to i owo o utracie rodziny i nie było to raczej przyjemne uczucie, a czas pewnie naglił - Chętnie pomogę. W tym mieście ostatnio źle się dzieje. Ktoś musi zrobić z tym porządek.
0 x
Awatar użytkownika
Rei Uta
Wiek postaci: 17
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: - Różowe włosy.
- Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę.
- Patrz avatar.
- Po resztę zapraszam do kp.
Widoczny ekwipunek: - Torba biodrowa.
- Duży zwój na plecach.
Aktualna postać: Rei

Post autor: Rei Uta »

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona

Mężczyzna, który wpadł wcześniej do Kurikary, najwyraźniej zdążył to wcześniej zrobić w kilku innych miejscach, bo na ulicy wezbrał tłum ludzi. Cała ta gawiedź nie mogła być niczym dobrym dla sprawy. Niewielkie były szanse na to, że ktoś ze zwykłych mieszkańców miasta jakkolwiek pomoże, a zamiast tego będą tylko wchodzić w drogę tym, którzy zechcą podjąć jakieś działanie. Nie mówiąc już o zadeptaniu potencjalnych dowodów na miejscu popełnionej "zbrodni", jeśli takowa w ogóle miała miejsce. Gapie zaprowadzili Kizunę i Ryuujina do konstrukcji, która przypominała dom. Nadal było to lepsze niż lokum, w którym mieszkał Otaku ze swoim ojcem. Jej samej przyszło kiedyś żyć na ulicy, więc wiedziała, że każde cztery ściany są na wagę złota w życiu.
Na miejscu zastali strażników, którzy również zainteresowali się sprawą. Dziewczyna wiedziała jak panowie w mundurach operują, a właściwie jak bardzo są bezużyteczni i przekupni. Nie można było na nich liczyć nawet w sprawie porwanego prześcieradła wywieszonego przed domem, a co dopiero porwanej rodziny. Gdyby było inaczej, nigdy nie wplątałaby się w całą tę sytuację z zakonem czerwia. Jeśli ktoś miał pomóc temu mężczyźnie, to największą szansę na sukces mieli ona i ten bezczelny Jugol z lisem. Dziewczyna wypatrzyła wśród zebranych znajomą kobietę, która kiedyś pracowała dla jej ojca. Postanowiła spróbować wyciągnąć od niej jakieś informacje, więc podeszła do niej i zagadnęła
- Okami, hej! - Powiedziała do niej ciepłym głosem, próbując zwrócić na siebie jej uwagę - Wiesz może co tu zaszło? Jakiś mężczyzna biega po całym mieście i mówi coś o porwanej rodzinie. Przyszłam tutaj, żeby może spróbować coś zaradzić.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawabari (Osada szczepu Jūgo)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości