Bramy, bramy, bramy

Awatar użytkownika
Sosuke
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Widoczny ekwipunek: Katana i Wakizashi przy pasie
Multikonta: Daisuke

Bramy, bramy, bramy

Post autor: Sosuke »

PROBLEM
Hachimon ma bardzo dziwny sposób wyliczania energii, bo wyliczane są na podstawie AKTUALNEJ wytrzymałości w momencie ponoszenia kosztu, co jest podwójnie absurdalne w momencie gdy bramy dają wytrzymałość. W wielu przypadkach doprowadza to nawet do tego, że taniej jest opłacić cały koszt za odpalenie niższej bramy, być na niej nawet całą turę, a potem odpalić najwyższą, niż z miejsca uruchamiać najwyższą (dokładne bramy zależą oczywiście od poziomu dziedziny, posiadanej wytrzymałości etc). Będzie to delikatna zmiana, nie powinna mieć aż takiego wielkiego impaktu na balansie. Powinienem się zająć tym już dawno, ale dopiero jak wróćiłem do Daisuke przypomniałęm sobie jak te obliczenia są upierdliwe.

Przy okazji dowiedziałem się dopiero teraz, że istnieje zapisek "By opanować kolejny poziom dziedziny Hachimon, należy napisać trening długości odpowiadającej treningowi na technikę danej rangi". To chyba trochę pozostałość po starych bramach, gdzie trzeba je było osobno trenować mimo że nie były technikami. Wygląda też na nieco przerobioną wersję z opisów klanów, które mają reberu "Aby opanować każdą rangę Mokuton no Jutsu, należy napisać trening długości odpowiadającej treningowi na technikę danej rangi.". No ale tam jasno jest napisane, że ten trening jest do opanowania reberu, a nie tylko do rozwinięcia samej dziedziny.

ROZWIĄZANIE
1. Zamienić fragment (a właściwie pozbyć się jego części) na:
2. Jeśli już chcemy zachować ten zapisek:
lub po prostu go w całości usunąć.
DODATKOWE UWAGI
<winakisuke>
1 x
PH | Bank
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Re: Bramy, bramy, bramy

Post autor: Brook »

1 spoko, a 2 dla mnie powiedzmy że też, ale usuwanie treningów to poważna sprawa to Jawa tu musi <sejnar>
1 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Wydaje mi się że te treningi to jest chyba relikt starych czasów, jak jeszcze bramy były UW i wtedy nie płaciło się PH za rozwój dziedziny tylko trzeba było spełniać wymagania a następnie napisać długi trening aby je odblokować. Teraz skoro już mamy normalny system wykupywania wyższych poziomów, to wydaje mi się że nie ma co jeszcze dodatkowo dokładać roboty i kazać pisać te treningi.
2 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

Wprowadzone i przenoszę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości