PROBLEM
Za pracę dla władz miast Ryuzaku i Shigashi nie ma żadnych korzyści w postaci "zdobycia czegoś inaczej niż przez wyprawę" - chodzi mi tutaj głównie o techniki, które można zdobyć w klanie za, well, zasługi dla klanu.
ROZWIĄZANIE
Sugerowałbym tutaj możliwość jednorazowego uzyskania zakazanej techniki z puli ogólnodostępnych dziedzin (ninjutsu, genjutsu, iryo, żywiołówki itd.). Zachęciłoby to ludzi do pracy na rzecz największych prowincji na forko a jednocześnie mających chyba najmniej graczy.
DODATKOWE UWAGI
-/-
Zakazane dla nieklanowców z miast
- Kai
- Wiek postaci: 22
- Krótki wygląd: Wysoki i szeroki.
- Widoczny ekwipunek: Zanbato.
- Link do KP: viewtopic.php?t=11468
- GG/Discord: akasemis
Re: Zakazane dla nieklanowców z miast
Raczej szedłbym w stronę utrudniania zdobywania zakazanych niż ułatwiania, bo inflacja PH po nagrodzie za Turniej Pokoju postawiła forko w sytuacji, gdzie każdy teraz może iść po wszystko co chce i cooldown na wyprawy to jedyne co sprawia, że to wszystko jeszcze nie eksplodowało.
Klany mają dostęp do swoich sekretów klanowych, co jest nawet logiczne moim zdaniem. Są również klany, które nie posiadają technik zakazanych i gracze stamtąd też są w takim razie poszkodowani i trzeba im to wynagrodzić? Bezklanowcy grający pod jurysdykcją jakiegoś klanu, a nie w miastach kupieckich?
Zostawię ten temat do obrony jeszcze, ale na razie mnie to nie przekonuje.
Klany mają dostęp do swoich sekretów klanowych, co jest nawet logiczne moim zdaniem. Są również klany, które nie posiadają technik zakazanych i gracze stamtąd też są w takim razie poszkodowani i trzeba im to wynagrodzić? Bezklanowcy grający pod jurysdykcją jakiegoś klanu, a nie w miastach kupieckich?
Zostawię ten temat do obrony jeszcze, ale na razie mnie to nie przekonuje.
0 x
- Azuma
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Kogō
- Krótki wygląd: - czarne włosy, ciemne oczy
- wyraźnie zarysowana szczęka, ostre rysy twarzy
- delikatne blizny na przedramionach i rękach
- przeciętny wzrost, docięta sylwetka - Widoczny ekwipunek: - ochraniacz na czoło z emblematem klanu
- skórzana kamizelka shinobi
- kabury na broń na lewym i prawym biodrze
- torba z ekwipunkiem na lewym pośladku
- lekka zbroja - Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=7859#p128617
Poza tym bezklanowcy z uwagi na to że nie należą do klanu, mają już ustalone swoje bonusy. Rozumiem, że miałyby dojść kolejne, ale tylko dla tych z miast kupieckich?
1 x
- Kai
Nie chciałbym iść w kierunku utrudniania nowym graczom zdobywania czegoś, tylko znajdywania czegoś nowego dla starych graczy. Argument że jest inflacja więc zróbmy ciężej mnie nie przekonuje.
Pomysł nie jest skierowany dla endgame'owych Shinobi tylko ma zachęcić czymś nowe postaci do dołączenia do tych miast - skoro już taka opcja w ogóle jest na forum. I uważam że jednorazowa technika przez cały life span postaci nie zwiększy znacząco tej ilości zwojów w posiadaniu graczy.
Azuma - możesz być klanowcem w mieście. Chodzi o osoby nie będące w klanie tylko służące miastu.
Pomysł nie jest skierowany dla endgame'owych Shinobi tylko ma zachęcić czymś nowe postaci do dołączenia do tych miast - skoro już taka opcja w ogóle jest na forum. I uważam że jednorazowa technika przez cały life span postaci nie zwiększy znacząco tej ilości zwojów w posiadaniu graczy.
Azuma - możesz być klanowcem w mieście. Chodzi o osoby nie będące w klanie tylko służące miastu.
0 x

O nie nie nie miły panie. To nie jest argument "inflancja więc zróbmy ciężej", tylko "jest inflacja więc nie róbmy łatwiej".
0 x
- Kai
Nie sądzę by jedna technika na całą grę zmieniła sytuację do góry nogami, a może ktoś by tam zaczął grać dzięki temu.
Jeżeli jednak takie jest stanowisko administracji to myślę że można odrzucić bo was nie przekonam
Jeżeli jednak takie jest stanowisko administracji to myślę że można odrzucić bo was nie przekonam

0 x

- Taiyō
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Ginkara
- Krótki wygląd: Rachityczny ektomorfik o figurze wazy, metr i siedemdziesiąt centymetrów wzrostu, słomkowe włosy, bursztynowe oczy z gęstymi rzęsami, usta o esowatym kształcie z powiększoną dolną wargą.
- Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=11215&p=210160#p210160
- GG/Discord: spectrofobia
- Multikonta: Uguisu
0 x
#9d3126
trochę mnie nudzi świat i nie chcę się już starać

z drugiej strony chcę wszystko i w sumie to naraz
Karta postaci |PH | Bank Prowadzę
♦Kami Kaito ☼ [D] — „Dzielenie przez dwa” (nieobecny/a)
♦ Hikari Kaguya ☼ [D] — „Nimbooda” (nieobecny/a)
trochę mnie nudzi świat i nie chcę się już starać

z drugiej strony chcę wszystko i w sumie to naraz
Karta postaci |PH | Bank Prowadzę
♦
♦
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości