Postaram się od nowa, w skrócie, technika ma na celu ochronę naszego Byaku i wydaję mi się, że taka technika była w Anime, ale chyba mi się tylko wydaje
Nazwa Jutsu: Watashi no Kiseki
Dziedzina: Klanowa - Hyuuga
Ranga Jutsu: A
Zasięg Jutsu: -
Koszt chakry: 40% - raz na całe życie (koszt zawsze wynosi 40% nie ważne czy mamy kc na poziomie D czy S)
Opis: Technika dzięki, której użytkownik Byakugana może czuć się w miarę bezpiecznie. Po wykonaniu parędziesiąt pieczęci, użytkownik "pieczętuje" w sobie swe Dou. Dzięki temu, oczy po śmierci bądź wyciągnięciu stają się bezużyteczne, w sensie tracą swe zdolności, zmieniają się w zwykłe oczy. Prócz tego, członek rodu Hyuuga może aktywować swe KG 2x szybciej ( nie wiem czy tutaj jest jakiś określony czas aktywacji KG, jeśli nie ma, to można wykreślić). Kolejnym plusem jest to, że wraz z aktywacją Byakugana użytkownik dostaje +10 Percepcji wzroku.
Jednakże, każda technika ma plusy i minusy. Pierwszym minusem Watashi no Kiseki jest to, że gdy umrzemy i ktoś nas wskrzesi, stracimy Byakugana. Drugą wadą jest koszt, oraz to, że jeśli składanie pieczęci zostanie przerwane, użytkownik będzie musiał nie tylko składać je jeszcze raz, ale i płacić.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=498
Myślę, że taka forma jest bardziej zbalansowana, bo przecież technika nie daje nam jakichś ogromnych bonusów. Co do tego bonusu do percepcji..10 to niedużo patrząc na to, że to technika rangi A, no i nie jest cały czas tylko podczas aktywacji Byaku, ale to tylko taki dodatek, bez tego też się obejdzie