Misje rangi D

Tsuyoshi

Misje rangi D

Post autor: Tsuyoshi »

PROBLEM
Chodzi mi o ilość wymaganych postów na misję rangi D jaką jest 15 postów. Jak dla mnie za dużo. Przykładowo prowadzący misję odpisuje co 24h, więc głupia misja rangi D może trwać nawet przez tydzień. Nie można zapominać o tym, że jest to misja rangi D, w której wykonujemy podstawowe czynności, które nawet nie wymagają użycia umiejętności, a co dopiero walki z kimś.

ROZWIĄZANIE
Zmniejszyłbym ilość postów do 11, albo nawet do 9 tak żeby to prowadzący misje dawał ostatni post.

DODATKOWE UWAGI
Przede wszystkim skróciło by to robienie misji oraz przyśpieszyło by możliwość rozwijania postaci na początkowych warunkach gry. Tym bardziej, że początki gdy nie załapie się jeszcze fabuły są ciężkie dla jednego użytkownika.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Misje rangi D

Post autor: Defrevin »

Jestem na nie Kirito. Nietrafiony jest dla mnie argument, który podałeś bo niektórzy z kolei robią takie misje w 2-3 dni. Proponuję, byś nieco posiedział u nas na forum, pograł i dopiero potem wnosił o takie zmiany w systemie, które się sprawdzały na poprzedniej edycji jak i również sprawdzają na tej.

[Edit] Jeśli zależy Ci na szybkim klepaniu misji, to zawsze możesz w uwagach od siebie dopisać, że wymagasz kilku odpisów w ciągu 24h. Może chętnego na to prowadzącego.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Shiroe

Post autor: Shiroe »

Poprę Shiga w tej kwestii.

Można traktować misje D jako sposób do łatwej, ale małej farmy, klepać posty po 5 linijek i kończyć w dzień / dwa.

Można też użyć ich jako wstępniaków do konkretnej historii, pisać długo, powoli.

Nie trudno jest dogadać się z kimś na zrobienie misji "żeby było". ~
0 x
Arinori

Post autor: Arinori »

Meh, te 15 postów to idealna liczba, misja się nie nudzi i nie dłuży. A ludzie chcący farmić nadal mogą~

Przeciw~
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

W dziewięć prawie fabuły nie zrobisz. Masz tu szablon przeciętnej D. Oczywiście szablonowość jest denna ale no występuje.

1- "Gracz idzie gdzieś"
2- "Ktoś zaczepia gracza"
3- "Gracz odpowiada do kogoś"
4- "Ktoś opowiada o robocie"
5- "Gracz zgadza się zabić robota"
6- "Ktoś mówi gdzie jest ta robota"
7- "Gracz idzie tam"
8- "Tajemniczy opis lokacji"
9- "Gracz idzie po lokacji"
10- "Gracz zauważa cel"
11- "Gracz obmyśla plan zaatakowania robota i robi pierwszy ruch"
12- "Walka"
13 -"Gracz zbiera łup i wraca do kogoś"
14- "Gracz gada z misjodawcą"
15- "Gracz dostaje wynagrodzenie"

Ps. Według mnie 15 to minimum. Jesli MG chcę zrobić coś ciekawszego to i po 20 jak nie więcej się misje zdarzają.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Tak więc no... 24h i jak nic turbo epickiego nie będzie to zamykamy i przenosimy do odrzuconych.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Zamykamy i przenosimy do odrzuconych ;)
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość