Ekwipunek #1

Moderator: Souei

Isei

Ekwipunek #1

Post autor: Isei »

[center][img]http://i.imgur.com/1eqwRvJ.jpg[/img][/center]
Nazwa
Kurayami no Yoroi
Typ
Zbroja - Ubranie
Ninpō
Brak
Objętość
Zbroję należy umieścić na ciele
Waga Fūin
200
Zdobycie
Zakup za 7500 ryo
Opis Zmodyfikowana zbroja będąca połączeniem klasycznej zbroi shinobi oraz tradycyjnej zbroi samurajów. Składa się z kilku części: Hełmu (Kabuto), Napierśnika (Dō), Osłony na dolne części ciała (Kusazuri), Naramienników (Sode), Karwaszów z rękawicą (Kode) oraz nagolenników (Sune ate). Cała zbroja jest wykonana z czarnych i lekkich materiałów, by w jak najmniejszym stopniu utrudniać poruszanie się w niej. Praktycznie jest jedynie delikatnym obciążeniem, a nie zwężeniem gamy dostępnych ruchów.
Kabuto - Specjalny hełm wykonany ze stali od wewnątrz wyściełany jedwabiem oraz cienką warstwą gąbki, by wstrząsy nie były bolesne. W pełni zakrywa całą głowę, w miejsce oczu zostały umieszczone specjalnie przypalane szkiełka, które sprawiają, że notki i bomby błyskowe nie oślepiają nas całkowicie, a jedynie chwilowo rażą. Niestety szkiełka sprawiają, że gdy słońce zachodzi praktycznie jesteśmy ślepi. W miejscu ust został wbudowany specjalny filtr charakterystyczny dla zbroi samurajów - blokuje on dostanie się do organizmu trucizn wdychanych. Sam hełm jest na tyle szczelny, że substancje łzawiące nie przedostają się przez niego.
Dō - Czarny napierśnik wykonany z grubej warstwy skóry do której zostały przymocowane wąskie, niesamowicie twarde, stalowe płytki. Są połączone ze sobą sznurkiem wzmacnianym stalową linką, by zapobiec uszkodzeniom. Ma specjalne zaczepy na ekwipunek oraz na wysokości prawej nerki ma specjalny zaczep, by zamocować tam hełm, gdy się go nie nosi.
Kusazuri - Zwisające trzy kawałki skóry pokryte tymi samymi stalowymi płytkami co napierśnik. Dwie części zwisają na udach zakrywając je całe, a krótsza okrywa krocze oraz wewnętrzne strony ud.
Sode - Płaty skóry z przymocowanymi stalowymi płytkami chroniące ramiona.
Kode - Czarne rękawice wykonane z grubej skóry, lecz od wewnętrznej strony dłoni - cienkim materiałem. Pokrywają dłonie i przedramię, które od zewnętrznej strony ponownie jest okryte wąskimi, czarnymi, stalowymi płytkami.
Sune ate - Skórzane nagolenniki ponownie z przymocowanymi stalowymi płytkami.
Cała zbroja waży zaledwie 20 kg (prawdziwa, ciężka samurajska zbroja waży 35 i jest wykonana z żelaza, nie stali). Poprzez brak zawiasów oraz okrycia w stawach nie utrudnia żadnych ruchów. Brak zawiasów oraz szczelnie mocowane płytki do skórzanej części zapobiegają również tworzeniu niepotrzebnego hałasu, więc poruszanie się w niej nie przeszkadza w ukrywaniu obecności. Stalowe płytki są bardzo twarde, a ich niewielki rozmiar oraz ilość sprawia, że jeszcze ciężej się przebić. Wytrzymują trafienie zwyczajną bronią białą o sile mniejszej niż 100 lub uderzenie zwyczajną pięścią o sile nie większej niż 150. Każdą część zbroi łatwo naprawić, gdyż wystarczy wymienić albo płytki, albo skórę. Pomijając hełm, który jest podatny na uszkodzenia. Techniki do rangi C włącznie o ile nie są penetracyjne, to nie powodują uszkodzeń zbroi, lecz mogą spowodować uszkodzenia ciała ze względu na brak wytłumianego impetu uderzenia - ciało je przyjmuje, zatem wciąż można złamać np. żebra.
Uwaga: Do korzystania ze zbroi bez problemu należy mieć przynajmniej 40 siły i 30 wytrzymałości.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Re: Ekwipunek #1

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Isei

Nie chodzi mi o niską cenę, chociaż warto zauważyć, że sama wytrzymałość zbroi jest zbliżona do tamtej w sklepie. Bajer z hełmem, to już osobna sprawa. Czy sześć tysięcy, czy osiem, czy pięć - dla mnie będzie dobrze, tylko poproszę o rozsądek - to tylko zbroja, żaden unikat, ani nic niesamowitego. xD

No, to proszę o uzgodnienie jakiejś ceny - ja się nie będę wtrącał, bo każda mi odpowiada.

PS. Nie ma tutaj wzmocnienia stalą, zwyczajnie płytki są stalowe - w tamtej zbroi są żelazne (cięższe, mniej wytrzymałe, tańsze).
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Isei

Ja jedynie przyczepiłbym się do ceny "bajerów", czyli specjalnych mechanizmów - to, że da się wymienić każdą płytkę, to nie mój wymysł, a zwyczajna specyfika zbroi shinobi - ta w sklepie też ma płytki łączone osobno, więc da się wymienić pojedyncze w razie uszkodzenia. Czarna stal nie jest rzeczywiście czarna, bo taka nie istnieje zbytnio, to zwyczajna stal poddana oksydowaniu - nie jest posypywana czarnym proszkiem. Każda stal, w której chcesz zapobiec rdzewieniu bez tworzenia stali nierdzewnej jest poddawana oksydowaniu. To tani proces, a tutaj jest wykorzystane czarne oksydowanie, które nawet słabiej chroni przed rdzewieniem. Tania metoda i prosta.
Co do jeszcze tych bajerów - przypalane szkiełka, to jak przyciemniane okulary. Zwyczajnie te są nieco lepsze. Ot zwykłe szkło przypalane specjalną metodą. Ten filtr, to już sprawa inna, bo on był zawsze w zbrojach samurajów z Naruto, ale tutaj nie ma zbroi, więc nie wiem jak skomplikowany mógłby być mechanizm.
+ Chciałbym wiedzieć ile właśnie sam hełm kosztuje - tak jak pisał Tsukune, bym mógł wymienić w razie czego.
+ Chciałbym wiedzieć ile kosztuje naprawa pojedynczej płytki - gdyby zbroja wymagała naprawy.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Popieram Kana. Drogi interes, no ale wary zachodu i kasy .__.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support

Spoko jak odzyskam kasę mogę Tobie pożyczyć :D
  Ukryty tekst
0 x
Isei

Jak uważasz. Jaką cenę następną podacie, to taką akceptujcie. Napisałem co miałem napisać, a nie zamierzam się sprzeczać o takie sprawy, bo rozumiem wycenę, a chodziło mi o nieco wyrozumiałości w zdobywaniu takiej sumy. xD
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości